המחצית הראשונה הייתה במעמד צד אחד. סיטי יצאו כמו מלוע של תותח, ועם כמות שחקנים לא נורמלית דחקו את ליברפול לשחק על ה16. אלה היו 2 תצוגות ברמה מאוד מאוד גבוהה של התקפה מצד הסיטיזנס ושל הגנה מצד המייטיז. לליברפול יש הגנה מצויינת אז הם הצליחו להחזיק מעמד בשטף הלא נורמלי של סיטי, אבל גם החומה העצומה שהם הצליחו להעמיד בין סיטי לבין השער התחילה להיסדק לקראת סוף המחצית הראשונה. הסדק הראשון בסכר היה בעיטה של סילבה שבמזל גדול הוסטה עם הראש של הבלם אל הקורה, ובסופו של דבר הסכר נפרץ וסיטי השיגה את ה2-0.
הרגע הזה, הרגע שבו סאנה הצליח לעשות את ה2-0 זה הגיים צ’יינגר של המשחק. מהרגעים ששמים חותמת עצומה על הטענה שלי שעד שלא יכניסו טכנולוגיה למשחק, כדורגל הוא לא ספורט ולא ספורטיבי. אין לי איך להוכיח את מה שאני אומר עכשיו, אבל אני יכול לחתום על זה שאם יורדים למחצית ב2-0, סיטי עולים לחצי הגמר.
מתאו להאוז ידוע כשופט בעייתי. הוא מאוד לא אהוב ע"י קבוצות רבות בספרד, וגם אני אישית די שונא אותו. פסילת השער של סאנה היא אחד המחדלים היותר חמורים שאני זוכר בשנים האחרונות. אפילו יותר מהשערים של ברצלונה שלי שעברו את קו השער ולא אושרו. לא מדובר פה על טעות של ראיה, אלא על קוון ושופט שהחליטו לשרוק נבדל לאחר מסירה ברורה של שחקן ההגנה. ראיתי את זה כבר בהילוך הראשון והייתי בהלם שלקח לעמיחי ושגיא לקלוט את הביזיון שהלך שם.
פסילת השער הייתה נקודת מפנה במשחק. ההרחקה של פפ, התלוותה להפנמה והשלמה אצל שחקני סיטי שזה נגמר. שער בדקה 45 מוריד את הקבוצות למחצית עם כל כך הרבה השפעות פסיכולוגיות, ופסילה של שער כזה במצב כזה אפילו חמורה יותר. למחצית השנייה סיטי עלו כשהם מרימים ידיים, וליברפול (שהם קבוצה נהדרת, ובכלל אני מאוד אוהב אותם ולא מנסה להקטין אותם) פשוט הריחו דם והגיבו. זה לא ה1-1 ששבר את סיטי, הם כבר עלו בגישה אחרת למחצית השנייה.
זהו, אין לי יותר מדי מה לתרום לדיון פה, רק רציתי להתייחס לשער שנפסל, כי חוסר ההתייחסות אליו בשום מקום מוציא אותי מדעתי. אחת המחציות הכי טובות שראיתי בשנים האחרונות (בכדורגל בכלל גם מבחינת ההגנה של ליברפול, לא רק מבחינת ההתקפה של סיטי), ואז בא שופט גרוע וחירב אותו.
ולמרות שאני סקפטי, הלוואי שליברפול תלך עד הסוף…