אני מצטער סאמי - אבל הידע שלך בנושא מעט לקוי.
ההורמונים שטרנסג’נדר לוקח משפעים על האיזון ההורמונלי בגוף שלו, כולל איך הגוף שלו מתפקד בהקשר כלל גופי.
אישה טרנסג’נדרית שתתחיל לקחת טסטוסטרון מסיבות של לרוב הכנה לניתוח שינוי מין תושפע בהרבה מאוד הבטים: עיבוי מיתרי הקול והעמקת הקול; שיער פנים וגוף בדפוס זכרי; הפסקת המחזור החודשי; עלייה במסת השריר; התגברות הדחף המיני; עלייה ברמות האנרגיה; תיאבון מוגבר; עלייה במספר הכדוריות האדומות בדם; עור מחוספס יותר, ובהתחלה גם שומני יותר; שינוי מבנה הגוף ; נסיגה של קו השיער לדפוס זכרי יותר.
זה רק רשימה חלקית, וניתוח שינוי מין הוא הרבה יותר מעניין אסטטי בלבד - הוא עניין לא פחות פסיכולוגי ולא פחות פיזי, מאשר סתם אסטטיקה של “לבנות חזה גברי במקום שדיים”.
השאלה של איך תהליך שכזה צריך להשפיע על תחרות ספורטיבית זה עניין שקשה מאוד להכריע - אני בכלל לא יודע, יש בכלל איזשהו דוגמא לטרנסג’נדר בוגר(גבר או אישה) שרוצה להתחרות במין החדש שלו? אני מעולם לא שמעתי אפילו על דוגמא אחת למקרה כזה; אם מישהו כן, מוזמנים להאיר את עיניי.
אגב דיברת על רחם. חלק מהניתוח לשינוי מין הוא רקונסטרקציה של דמוי רחם עבור המחליף מין - וזה אפילו מגיע עד לרמה שזה לא עתיד בדיוני שיוכלו להשתיל רחם בפציינט שכזה שיתנו לו מספיק חומרים דוחים דחייה שיאפשרו אפילו לאותה הפציינט להיות בהריון אחרי ניתוח שינוי מין.
וכל זה, זה בלי בכלל להיכנס לכמה הגוף האנושי - גם הגברי וגם הנשי - משתנה אבוליציונית עם שינוי אורך החיים של האדם המודרני.