[QUOTE=borntorun;1606859]
לפעמים אני חושב שאנשים מפריזים בחשיבות ליגת האלופות. ואני נותן פה שוב את סוארז בדוגמה, לא היה לו COMMITMENT ואהבה לליברפול? או בייל - אם היינו מסיימים רביעי, או אפילו מקום שני, הוא היה נשאר אצלנו ומסרב למדריד? קשה להאמין.
נכון שגם יונייטד היא לא ממש טוטנהאם או ליברפול הנוכחית, עדיין השם ורמת הסגל שלכם גדול ומושך הרבה יותר, אבל למועדונים הללו יש משיכה וקלאסה אחרת, וזה היה נכון גם בימי השיא של פרגוסון. (שוב, תשאלו את כריסטיאנו רונאלדו).
אני לא בטוח שלסיום העונה הקרוב יש משמעות כזו חזקה. דה חאה מאוד צעיר, בוודאי לשוער, והוא יודע שכל החיים לפניו ויש לו המון זמן לזכות בתארים. אם הוא רואה את העתיד שלו בטווח הארוך במנצ’סטר, מאמין במועדון הזה ורוצה להפוך להיות השמייקל\ואן דר סאר הבא, עוד עונה בלי צ’מפיונס לא אמורה להרתיע אותו. הוא יודע שהמועדון יעשה הכל כדי לחזור לשם ושזה יקרה בקרוב. אבל אם הוא רואה את העתיד שלו במדריד, רוצה לחזור לספרד ולארץ הולדתו - אני לא חושב שסיום במקום רביעי זה מה שיגרום לו להישאר. צ’מפיונס יש גם במדריד. וכמו סוארז, הוא יודע שבספרד יש הרבה יותר סיכוי לזכות בצ’מפיונס (ולא רק להשתתף בו) והרבה יותר מובטח לחזור לשם באופן קבוע.[/QUOTE]
אי אפשר להשוות פה את מקרה סוארז למקרה דה חאה. גם לא בייל. דה חאה היה שחקן אתלטיקו, אם הוא עובר לריאל אני לא חושב שהאוהדים שלהם יראו זאת בעין יפה, הוא יכול להגיד “ביצים שלי” ולעבור אבל יש לא מעט שכן היו לוקחים את זה כפאקטור.
אם דה חאה רואה את עצמו במדריד אין פה דיון בכלל, זה ברור לכולם.
אבל אני כצופה מהצד רואה שחקנים מדברים כיום רק על תארים. רומנטיקה ומשחק בשביל הסמל כבר פחות נפוץ מבעבר, לצערי.ש
קשה לי להאמין שזה מקרה דה חאה. אם אני שחקן נייטרלי בדעה, רואה את יונייטד משחקת כמו שהיא משחקת כבר עונותיים, לא מתמודד במפעל שבו כל העולם מסתכל עלייך גם כן, איזו סיבה יש לי להמשיך שוב לעוד עונה כזאת כשיש לי בממתינה קבוצה שרצה על כל התארים באופן טבעי? אם הוא לא התחבר לעיר, לקבוצה או למאהבת בצורה מיוחדת אני לא רואה סיבה להמשך שלו איתנו בעונה הבאה.
במידה וכן נעפיל זה משנה את פני הדברים, יש התקדמות מעונה שעברה, שוב משחקים בכל המפעלים וזה נותן איזו תקווה לשינוי וחזרה לימי יונייטד הזוהרת. לכן בתור שחקן לא הייתי שש לברוח מהספינה הבוערת כי רואים את קרקע מעבר לאופק.
[QUOTE=k_700;1606861]
אני לא רואה מצב שדה חיאה מגיע לריאל מדריד היום והוא מסופסל(אפילו לא למשחקי גביע) עבור קאסיאס.
לדעתי אם הוא עובר לשם זה יהיה הסוף של קאסיאס שם וגם הסמל הספרדי מבין את זה(כנראה יגיעו לאיזה הסכם הדדי או איזה מעבר לMLS שנהיה מאוד טרנדי עכשיו).[/QUOTE]
קסיאס סה"כ בן 33. זה לא סוף הקריירה בשביל שוער, וגם, הוא יכול לשחק ברמות הגבוהות כמעט בכל קבוצה באירופה.
הMLS תמיד ישאר שם להביא לו כסף, אבל זה עוד מוקדם.