ראשית, תודה על ההיענות.
שנית, כמו שאתם הבנתם אני טרם סגור לגבי כל הנוגע לעתידי ולכן גם פניתי לפה. הסיבה שבחרתי בשילוב של משפטים ומנהל עסקים נעוצה בכך שהתלבטתי (ועדיין) אם לדחות את הלימודים לשנה הבאה בתקווה שתיפול עלי הארה, או לעשות תואר הומאני (שזה הכיוון הכללי) יוקרתי, בתקווה שתוך כדי אקבל כיוון כללי. ממה שבדקתי, לא מעטים הסטודנטים בפקולטה למשפטים אשר אינם שואפים כלל לעבוד כעורכי דין, אלא עושים את התואר כמקפצה לכל מיני כיוונים. לאיזה כיוון? אני לא יודע. מה שדחף אותי להירשם היה ההבנה שהארה והבנת הייעוד שלי לא תיפול עלי באמצע יום בהיר. יצא לי לקרוא לא מעט לגבי לימודים ולא מצאתי שום דבר שעניין אותי יותר מדי (ונתעלם לרגע מתארים ריקים בפילוסופיה, למשל). זה תקף גם לגבי הבחירה במשפטים ומנהל עסקים - לא מדובר בבחירה מתוך עניין. מה שמשך אותי כאן הוא היוקרה של התואר מחד גיסא, וחוסר המחויבות למקצוע ספציפי מאידך גיסא.
כמובן שהדברים אותם כתבתי ואותם אני יודע אינם מניסיון אישי, וזו הסיבה שאני מתייעץ בפורום. מקריאה ובירור לגבי העניין - תואר במשפטים אינו עוד התחייבות לעבודה כעורך דין, והתוספת של מנהל עסקים (ואני מודע לכך שמדובר בתואר כללי שלא מתמקד בשום דבר) אמורה להוות יתרון בלא מעט מקצועות בשל ההיכרות, גם אם בסיסית, שהיא נותנת עם עולם הניהול, הכלכלה וכו’.
[QUOTE=Ender;1679325]
מנהל עסקים - אני מצטער אם אני אשמע קיצוני, ואני לא מכיר אותך ואני לא יודע מה התכניות שלך לעתיד ולמה בחרת דווקא בתואר הזה - אבל ללמוד מנהל עסקים לתואר ראשון עלולה להיות הטעות הכי קלאסית שתוכל לעשות. תואר ראשון במנהל עסקים היום הוא מעין “BA כללי”, כאשר אתה לא באמת לומד שום דבר ברמה מעבר לבסיסית, אבל כן לומד קצת מכל מיני דברים. כמה קצת? מספיק קצת כדי שהתואר יקבל את כינוי (הגנאי?) “BA כללי”. זה לא בהכרח דבר רע אם אתה לוקח את זה כחוג שני כאשר החוג הראשון שלך מוכוון לעבודה שאתה רוצה לעסוק בה (קלאסי, כלכלה ומנהל עסקים), אבל לא ברור לי שזה המצב אצלך. לקריאה נוספת, מוזמן להקליק פה.
[/QUOTE]
ידוע, אך כמו שאמרתי, מדובר בתוספת ולא בתואר ראשי ויחיד. הבעיה, כמו שהבנת, שכרגע אני מחוסר כיוון ולכן היתרונות שהלימודים (בשני החוגים) יכולים לתת לי הם מעומעמים, בייחוד שאיני יודע במה ארצה לעסוק.
[QUOTE=Ender;1679325]
לסיכום, אני מרגיש שאולי בחרת בשני חוגים שנשמעים לך מעניינים, אבל לא ברור כמה הלימודים יקדמו אותך בשוק. אני מפחד ממצב שעוד 3-4 שנים תגלה שהשקעת זמן וכסף, ואין לך באמת הרבה יותר יכולת לחדור לשוק בשום תחום. המצב שתיארת בשתי שורות (ואני חפרתי עליו, אולי שלא לצורך) הוא קצת כמו של סטודנט שמחליט ללמוד חוג ראשון בתחום שהוא רוצה לעסוק בו, וחוג שני בפסיכולוגיה (כי זה מעניין) - אבל במקום זה לומד שני חוגים בפסיכולוגיה (כי זה מעניין), ונשאר בלי יכולת לעסוק ממש בשום תחום. לא יודע אם יש שמץ של אמת במה שרשמתי פה (גם בעובדות עצמן וגם בקשר של זה אליך), אבל אם איכשהו הצלחתי לעזור לך או להוסיף לך מידע מועיל - שמחתי.
[/QUOTE]
כמו שכבר הזכרתי למעלה - לא מדובר בחוגים שמעניינים אותי יתר על המידה, אך זה רלוונטי לרוב התארים במקרה שלי. לגבי הקידום בשוק - גם אני חושש מהמצב הזה, אך לא רואה סיבה למשוך עוד שנה מבלי ללמוד, פשוט כי האפשרויות ישארו אותן אפשרויות, ואני לא מאמין שיום בהיר אחד אגלה שמדעי המחשב זו התשוקה שלי.
[QUOTE=Aimarito;1679405]אלכס, ננסה לפתח את מה שENDER שאל. כשאתה אומר לפתוח דלתות, ולהשתמש בתואר הזה כבסיס לתחום מסויים שהוא לאו דווקא משפטים או עריכת דין, למה אתה מכוון פה? פוליטיקה? משרד דיפלומטי כלשהו? שמעתי פשוט כמה כיוונים בעבר, פשוט אני תוהה מה עמד מאחורי הגשת המועמדות שלך מלכתחילה.[/QUOTE]
אני מניח שאחרי מה שכתבתי למעלה, יהיה לך פשוט יותר להבין את המחשבה מאחורי הגשת המועמדות לתואר.