צפה בגרסא המלאה : ארסנל 2009/10 ::
http://soccerlens.com/wp-content/uploads/2007/04/arsenal-badge.jpg
עונה לא קלה (נוספת, רביעית במספר) עברה על הקבוצה של ונגר. אם בעונה שעברה ארסנל החזיקה במירוץ האליפות כמעט עד הסוף, הרי שהשנה החניכים של ונגר כמעט הכינו את הכפכפים והמגבות לים כבר בדצמבר אלמלא היה עוד את ליגת האלופות שישאיר עניין בקבוצה. במקום להיאבק על האליפות, כראוי למעמדה של ארסנל בליגה האנגלית, ארסנל היתה צריכה להבטיח את מקומה בליגת האלופות בקרב ישיר מול אסטון וילה. בשלב מסוים של העונה אסטון וילה כבר עקפה את ארסנל בטבלה, אך ככל שהתקדמו המחזורים, ארסנל התחזקה בארשבין המצוין והצליחה להתייצב פחות או יותר בליגה ולהבטיח את מקומה בליגת האלופות.
ארסנל הצליחה להגיע לחצי גמר ליגת האלופות (אם כי ההגרלות האירו לה פנים) אך שם נבעטה ע"י יונייטד שהנחילה לה הפסד בית ראשון במסגרת אירופית. בגביע האנגלי גם הגיעה ארסנל לחצי הגמר אך גם שם היא נעצרה ע"י ענקית אחרת, הפעם צ'לסי, וסגרה עונה רביעית במספר ללא תואר.
מה הלאה ::
אם בעונות שעברו עוד התחמקו מזה הרי שעתה ברור ונהיר לכולם שארסנל עומדת בפני צומת דרכים רצינית. כמעט כל אוהד, גם מעריצי ונגר הגדולים ביותר, יודעים שחייב להיעשות שינוי בשיטת הרכש של הגאון הצרפתי על מנת שארסנל שוב תוכל להתמודד ברצינות על כל התארים. אך למרות זאת, הקיץ הזה התחיל כמו כל קיץ בעונות האחרונות אצל ארסנל. בעוד שאצל כל שאר הגדולות של היבשת חרושת השמועות לא נעצרת לרגע הרי שאצל ארסנל דממה. השם היחיד שהוזכר הוא תומאס ורמאלן, הבלם הבלגי של אייאקס (בן 23) שאמור להגיע תמורת 11 מיליון פאונד. לבטח לא השם שאוהדי ארסנל ציפו וקיוו לשמוע בתחילת הקיץ הזה.
כל הדיבורים והניתוחים על העונה של התותחנים - לכאן.
אני לא במיוחד אופטימי. אחרי עונה, באמת לא טובה שלנו, ציפיתי מונגר לפעול קצת יותר בגזרת הרכש. אבל, חשוב לציין שצריך לתת צ'אנס לכל מהלך שהוא עושה, ואז לשפוט אותו. אני לא הולך אחריו שולל, אבל גם לא פוסל שום דבר על הסף(בניגוד להרבה אוהדים אחרים, ולא רק בארסנל).
מקצועית, דרוש חיזוק בעיקר להגנה. ההתקפה של ארסנל כוללת את ססק, נאסרי, וולקוט, ארשבין, אדבאיור, ואן פרסי ואדוארדו(אני לא מזכיר את רוזיצקי בכוונה, וגם יש את בנדטנר וולה המשתפרים), ככה שזה לא החלק שצריך שיפור. בלם ברמה צריך לבוא בדחיפות, בעיקר אחד שיהיה חזק בכדורי גובה(אמנם גובהו של ורמאלן לא מזהיר, אבל כבר ראינו בלמים לא גבוהים עם משחק ראש נהדר). שנה אחרי שנה הגנת ארסנל אוכלת מרוררים מחלוצים פיזיים(ובראשם אדון דידייה "Disagrace" דרוגבה), וזה חייב להשתנות. בנוסף, דרוש שחקן לקישור האחורי. סונג הראה שיפור גדול בחלק השני של העונה, אבל הוא עדיין לא מספיק בשל להיות בהרכב הפותח, שכולל גם משחקים מול הגדולות. ברוב משחקים הנ"ל, הקישור הדפנסיבי שלנו לא יכל על של ליברפול, מנצ'סטר וצ'לסי, וזה בלט לעין. יש שמועות על היצלספרגר, גנטנר(מוולפסבורג), אבל אני מקווה שדווקא פיליפה מלו יבוא. שחקן חזק פיזית, לא פראייר, וטכני מאוד. פה ונגר יצטרך ללכת על שחקן שהוא לא צעיר בן 16 מצרפת/אפריקה, ואני חושב שהוא גם יעשה זאת.
לגבי העוזבים, אז דווקא שלא יהיה שינוי דרסטי של שחקני המפתח. גאלאס וטורה ככל הנראה יישארו, קלישי וסאנייה הבטיחו הישארותם, ססק כבר אמר שהוא מחוייב לארסנל לשנה הבאה, וולקוט חתם על חוזה חדש. דווקא צמד החלוצים RVP ואדבאיור מתנדנדים, אבל פה אני כבר סומך על ונגר וההנהלה שיעשו את המיטב.
לסיכום, עונה חדשה עומדת בפתח. באמת שאני בא בלי ציפיות, ואני לא מצפה למשהו מיוחד. כל שנה ציפיתי וציפיתי- וקיבלתי את זה בבום לפרצוף. נקווה לטוב.
Guy Blanco
18-06-09, 20:31
אחרי יותר מארבע שנים ללא תואר משמעותי, ונגר חייב לעשות שינוי. הקבוצה צריכה שחקנים עם ניסיון במרכז המגרש. שחקנים שינהיגו את הקבוצה, כמו ויירה ופירס בזמנם. עם כל הכשרון של ססק פאברגס, הוא עדיין צעיר ואינו יכול להוביל קבוצה שלמה לתארים, במיוחד שההגנה אינה מתפקדת כראוי לקבוצת צמרת. בנוסף לשחקן עם ניסיון, ונגר צריך לחזק משמעותית את ההגנה. גאלאס כבר 'גמר את הסוס' ודז'ורו עדיין צעיר וחסר ניסיון על מנת להחליפו. בנוסף לבלם, גם עמדת השוער 'זועקת' לחיזוק. מאז ימי דייויד סימן לא היה לארסנל שוער ברמה גבוהה (ליימן היה בשלהי הקריירה שלו). עם כל הכבוד, אלמוניה שוער מאוד בינוני.
ללא רכש משמעותי, לפחות בהגנה, אני מאמין שארסנל תסיים עוד עונה ללא תואר. בנוסף, קבוצות דרג ב' באנגליה, כדוגמת סיטי, וילה ואברטון, מתחזקות משמעותית, במיוחד לאור הכסף הגדול (בעיקר סיטי) שמתוכנן להישפך שם. בקצה הזה, ארסנל עוד תאבד את מקומה בארבע הגדולות של אנגליה (מבחינת מיקום, כמובן). ונגר חייב שינוי במדיניות הרכש, וחייב אותו מהר, אחרת לא יזכה בתארים חשובים. לפחות לא בעתיד הקרוב.
השער הוא הנקודה האחרונה שצריכה חיזקו בסגל של ארסנל. עם כל הכבוד לביקרות על אלמוניה, הוא נתן עונה נהדרת וארסנל לא במצב שבה היא יכולה להתפנק על כל עמדה במגרש. ארסנל חייבת להתחזק איפה שצריך ורק איפה שצריך. אין לה כסף לזרוק על חיזוקים שוליים (מי ישמע איזה שוערים כבר יש בשוק).
ורמאלן מריח כרכש מאכזב. בנוסף לכך ארסנל חייבת לחזק את עצמה בקישור האחורי. הכדורגל של היום מוכרע במרכז המגרש. כשאתה הולך למלחמה עם סונג ודיאבי אל תצפה לגדולות ונצורות. עם חיזוקים איפה שצריך (הגנה, קישור אחורי), ארסנל יכולה לדבר חזק בעונה הבאה. מה עוד, ונגר חייב להגיע למסקנה שמשחקנים דוגמת דיאבי ואבואה כבר לא יצא משהו ולהפסיק לבנות עליהם ועל דומיהם להרכב הפותח.
אפשר לברך (או לקלל) את ארסנל על חתימתו הרשמית (http://www.arsenal.com/news/news-archive/thomas-vermaelen-completes-move-to-arsenal) של תומאס ורמאלן בקבוצה. אני עדיין מחזיק בדיעה שמדובר בחיזוק לא ראוי לקבוצה, כפי שהתבטא לפני מספר ימים טוני אדאמס. ארסנל זקוקה לבלם מזן אחר, ובטח ובטח לבלם מוכח הרבה יותר, אשר אפילו מרבית אוהדי אייאקס יכולים להיות שמחים על עזיבתו.
לדידי, במידה וארסנל הייתה מחזקת את ההגנה בשחקן מתאים יותר (פיזי וגבוה הרבה יותר מורמאלן), היא הייתה הרבה יותר מוכנה לעונה הבאה. רוב חלקי הקבוצה טובים עד מצויינים, ולמרות שגם מרכז השדה הוא בעייתי קמעה, אני חושב שאפשר לתת עונת השתפרות נוספת לאלו המאיישים את עמדת הקשר האחורי, אולי לצד שחקן מנוסה יותר אשר לא יעלה יותר מדי. נכון, סונג ודיאבי לא הוכיחו עצמם יתר על המידה בעונה שעברה, אבל אולי העונה תגיע ההתקדמות המצופה. הרי גם פלאמיני נראה כמו פלופ רציני, עד אשר נתן עונה מצויינת אחת (ונראה כאילו הוא בדרך להפוך לפלופ רציני במילאן).
נדמה לי שההגנה של ארסנל ממשיכה להיחלש משמעותית. קולו טורה מועמד רציני להצטרף למנצ'סטר סיטי, אשר, על פי הטיימס, תציע עבור כ-12 מיליון ליש"ט (http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/article6539907.ece). מכיוון שטורה מעוניין לעזוב את הקבוצה, וונגר יעדיף לשחררו לפני שהחוזה של הראשון מסתיים, כנראה שנראה את המעבר יוצא לפועל. השאלה היא את מי ארסנל תביא במקומו, אם בכלל, שכן מי יודע, אולי ונגר חושב שורמאלן הוא תחליף מספק. ובמידה והצרפתי באמת חושב כך, אזי מה שיצא לארסנל מהשינוי הזה הוא רק פגיעה נוספת בהגנה שכבר בעונה שעברה הראיתה חריקות כה רבות.
ארסנל יכולה לעשות רכש אדיר אם תלך על פליפה מלו, שכמובן יעדיף קבוצה בסדר גודל שלה על פני פיורנטינה.
יכולה לקבל קשר אחורי מצוין וראשון מאז ימי ויירה.
ארסנל יכולה לעשות רכש אדיר אם תלך על פליפה מלו, שכמובן יעדיף קבוצה בסדר גודל שלה על פני פיורנטינה.
יכולה לקבל קשר אחורי מצוין וראשון מאז ימי ויירה.
אני לא חושב שמלו ימהר לעזוב את פיורנטינה. הייתה כבר התעניינות מצד אינטר, כשמלו אמר כבר שטוב לו בפיורנטינה והוא מעדיף להשאר.
אני לא יודע מה ונגר מתכנן לעונה הבאה, אבל בכל העמדות שצריכות חיזוק, במיוחד עמדת הקשר האחורי, הוא חייב להביא לשם שחקנים ותיקים ומוכחים.
שוב, אני לא יודע בדיוק מה התקציב שלו, אבל אם התקציב מאפשר לו הוא חייב ללכת על שחקנים שכבר מוכחים, ולא לקנות עוד שחקן שהוא הבטחה גדולה ולא שוב לעבור עוד "עונת מעבר" שכבר היו לארסנל 3 עונות רצופות כאלה.
אגב, 10 מיליון על שחקן כמו ורמלאן לדעתי זאת החתמה מיותרת, במיוחד שכנראה התקציב לרכש לא ממש גדול העונה.
התקציב הוא ככל הנראה מוגבל בהשוואה לקבוצות אחרות, ובטח ובטח מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי, מנצ'סטר סיטי, ואולי אף מספר קבוצות מהצמרת התחתונה של הפרמיירשיפ. כמו כן, יש לציין שהקבוצה כבר הציעה בערך 8 מיליון ליש"ט על תומאס ורמאלן, ובהתחשב בכך שקולו טורה עשוי לעזוב בקרוב לסיטיזנס, היא תצליח לחזק את הסגל בבלם נוסף (רצוי בכיר ומוכח יותר מהבלגי הצעיר). יותר מכך עדיין לא ברור מהן הכוונות של ונגר הקיץ, אבל אפשר להניח שהקבוצה תרכוש לפחות שחקן נוסף, ומי יודע, אולי אף תנסה להשתחרר מכמה שחקנים מאכזבים שלא תורמים רבות לקבוצה. ההגנה והקישור האחורי בעיקר זקוקים לחיזוק מיידי, ואם הוא אכן יגיע בתצורת שחקנים ראויים, לארסנל תהיה קבוצה מספיק טובה על מנת להתמודד ברצינות על כל התארים בעונה הבאה.
התקציב הוא ככל הנראה מוגבל בהשוואה לקבוצות אחרות, ובטח ובטח מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי, מנצ'סטר סיטי, ואולי אף מספר קבוצות מהצמרת התחתונה של הפרמיירשיפ. כמו כן, יש לציין שהקבוצה כבר הציעה בערך 8 מיליון ליש"ט על תומאס ורמאלן, ובהתחשב בכך שקולו טורה עשוי לעזוב בקרוב לסיטיזנס, היא תצליח לחזק את הסגל בבלם נוסף (רצוי בכיר ומוכח יותר מהבלגי הצעיר). יותר מכך עדיין לא ברור מהן הכוונות של ונגר הקיץ, אבל אפשר להניח שהקבוצה תרכוש לפחות שחקן נוסף, ומי יודע, אולי אף תנסה להשתחרר מכמה שחקנים מאכזבים שלא תורמים רבות לקבוצה. ההגנה והקישור האחורי בעיקר זקוקים לחיזוק מיידי, ואם הוא אכן יגיע בתצורת שחקנים ראויים, לארסנל תהיה קבוצה מספיק טובה על מנת להתמודד ברצינות על כל התארים בעונה הבאה.
תשמע אם לפי מה שאתה אומר (בתגובה קודמת) ארסנל תקבל על קולו טורה רק 12 מיליון ליש"ט, אז היא תצא מופסדת.
להשיג בלם ברמה של טורה במחירים כאלה (אפילו ב20) זה בלתי אפשרי בשוק של היום.
היום כל בלם שהוא נחמד מתחיל את המחיר שלו ב20, ורמלאן הוא דוגמה מעולה לכך.
מבחינתו של ונגר הוא היה חייב להחתים קשר אחורי בשניה שפלמיני עזב, ראינו מה ההגנה של ארסנל שווה מול קבוצה כמו מנ'צסטר (אפילו שהיו חיסורים).
בכל זאת לדעתי - אם יבוא קשר אחורי לא יבוא שחקן ותיק ומוכח אלא עוד צעיר וכשרוני, קשה לי לחשוב על קשר אחורי טוב שיעלה לארסנל פחות מ20 מיליון (סכומים שונגר אף פעם לא מוכן לשלם), שאם בכלל ירצה לעבור.
Steve Bruce
27-06-09, 15:00
http://sportlife.co.il/index.php?content=newview&news=news&id=3792
כתבה מעניינת על ארסנל וונגר. מה דעתכם?
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8134615.stm
קשרה האחורי של פיורנטינה, הברזילאי מלו, צפוי לעבור לארסנל בעסקה שתשלח את אבואה + כסף לפיורה בתמורה. עסקה מצוינת מבחינתה של ארסנל. מלו הוא קשר אחורי וזה הרבה יותר נחוץ לארסנל מכל דבר אחר כרגע. אבואה כבר מזמן הוכיח שהוא לא שווה כלום.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8134615.stm
קשרה האחורי של פיורנטינה, הברזילאי מלו, צפוי לעבור לארסנל בעסקה שתשלח את אבואה + כסף לפיורה בתמורה. עסקה מצוינת מבחינתה של ארסנל. מלו הוא קשר אחורי וזה הרבה יותר נחוץ לארסנל מכל דבר אחר כרגע. אבואה כבר מזמן הוכיח שהוא לא שווה כלום.
לפי מה שהבנתי, פליפה מלו האריך את חוזהו בפיורנטינה עד 2014 והוא כבר לא רלוונטי.
בנוגע לשאר, לארסנל יש לא מעט נקודות תורפה שדורשות שיפור ורכש.
דבר ראשון בעמדת השוער, אלמוניה ופביאנסקי לא שוערים שניתן לסמוך עליהם להרכב ראשון של קבוצה בסדר גודל של ארסנל, ששואפת להשיג תואר ראשון לאחר 4 שנים. וונגר חייב לרכוש שוער מספיק טוב לרמות הגבוהות.
בהגנה, לארסנל יש שני מגנים מעולים, צמד הצרפתים סניה וקלישי, אך הבעיה של ארסנל היא במרכז ההגנה. אם השמועות אכן נכונות וטורה לא ימשיך, ארסנל חייבת לרכוש בלם מנוסה שינהיג את ההגנה שלה. ישנם כמה אפשרויות לבלם שישחק ליד בלם הרכש:
הראשונה וויליאם גאלאס. לדעתי אופצייה לא מספיק טובה, הוא זקן ומרבה להפצע ואי אפשר לסמוך עליו כשחקן הרכב.
אפשרות שניה פיליפ סנדרוס. הבלם השוויצרי, שחוזר מהשאלה במילאן, יכול לקבל את חולצת ההרכב הראשון, כחלק ממתן ההזדמנויות של וונגר לצעירים. לדעתי הוא לא מספיק טוב לכך, מכיוון שהוא מרבה לעשות טעויות והמשחק שלו לא חכם במיוחד.
עוד אפשרות היא כמובן רכש של בלם נוסף (למרות שרמאלן נרכש כבר, אך גם הוא לא יספק את הסחורה כראוי).
נעבור לבעיה המרכזית של ארסנל, מרכז המגרש.
ארסנל סבלה השנה ממרכז מגרש רכרוכי וחלש. אין לה קשר אחורי דומיננטי שיתן שקט ויעשה עבודה שחורה. ארסנל חייבת לרכוש קשר מהסוג הזה, שיהיה פיזי, דומיננטי ויראה את הנוכחות שלו באמצע לצידו של ססק. לצערי דנילסון הצנום לא כזה, אולי יום אחד אלכסנדר סונג יהיה כזה אך ארסנל צריכה תוצאות מיידיות.
עוד בעיה של ארסנל היא עמדת הקיצוני. תיאו וולקוט משחק בעמדת הקיצוני ימני ומגיע לו לשחק שם. אך מה עם הצד השמאלי? חלקיכם ודאי יגידו סמיר נאסרי, אך נאסרי הוא קשר אמצע ושם יכולותיו באות לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר, ולא כשחקן אגף.
בנוגע להתקפה של ארסנל יש לה שני חלוצים במרה הגבוהה ביותר אדבאיור (בהנחה שלא יעזוב) ורובין פרסי שחתם על חוזה חדש.
כך ארסנל צריכה לשחק לדעתי בעונה הבאה.
----------------------רכש-------------
קלישי------רכש/גאלאס-----רכש--------סניה
---------------רכש-------ססק--------------
רכש---------------------------------וולקוט
-------------ואן פרסי----אדבאיור---------
בסך הכל 5 שחקני רכש. ארסנל נמצאת בין 5 הקבוצות הכי מרוויחות בעולם. כסף לא חסר להם. אם וונגר ידע להשתמש בו בתבונה ויתחיל להבין ששיטת הצעירים חסרי הניסיון לא עובדת כבר 4 שנים, אני מניח שנראה את ארסנל הרבה יותר דומיננטית באירופה.
דבר ראשון בעמדת השוער, אלמוניה ופביאנסקי לא שוערים שניתן לסמוך עליהם להרכב ראשון של קבוצה בסדר גודל של ארסנל
ונגר רכש שוער בן 16 לפני כמה זמן! :kiss:
ברצינות, ארסנל חייבת שוער ובדחיפות, אבל לא נראה שזה ממש בראש סדר העדיפויות של ונגר.
אם השמועות אכן נכונות וטורה לא ימשיך,
מי תקנה אותו בכלל? סיטי?
אפשרות שניה פיליפ סנדרוס
אתה טועה, סנדרוס הוא האפשרות החמישית מהספסל. :)
עוד בעיה של ארסנל היא עמדת הקיצוני. תיאו וולקוט משחק בעמדת הקיצוני ימני ומגיע לו לשחק שם. אך מה עם הצד השמאלי? חלקיכם ודאי יגידו סמיר נאסרי, אך נאסרי הוא קשר אמצע ושם יכולותיו באות לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר, ולא כשחקן אגף.
Andrey Arshavin.
לפי מה שהבנתי, פליפה מלו האריך את חוזהו בפיורנטינה עד 2014 והוא כבר לא רלוונטי.
בנוגע לשאר, לארסנל יש לא מעט נקודות תורפה שדורשות שיפור ורכש.
דבר ראשון בעמדת השוער, אלמוניה ופביאנסקי לא שוערים שניתן לסמוך עליהם להרכב ראשון של קבוצה בסדר גודל של ארסנל, ששואפת להשיג תואר ראשון לאחר 4 שנים. וונגר חייב לרכוש שוער מספיק טוב לרמות הגבוהות.
בהגנה, לארסנל יש שני מגנים מעולים, צמד הצרפתים סניה וקלישי, אך הבעיה של ארסנל היא במרכז ההגנה. אם השמועות אכן נכונות וטורה לא ימשיך, ארסנל חייבת לרכוש בלם מנוסה שינהיג את ההגנה שלה. ישנם כמה אפשרויות לבלם שישחק ליד בלם הרכש:
הראשונה וויליאם גאלאס. לדעתי אופצייה לא מספיק טובה, הוא זקן ומרבה להפצע ואי אפשר לסמוך עליו כשחקן הרכב.
אפשרות שניה פיליפ סנדרוס. הבלם השוויצרי, שחוזר מהשאלה במילאן, יכול לקבל את חולצת ההרכב הראשון, כחלק ממתן ההזדמנויות של וונגר לצעירים. לדעתי הוא לא מספיק טוב לכך, מכיוון שהוא מרבה לעשות טעויות והמשחק שלו לא חכם במיוחד.
עוד אפשרות היא כמובן רכש של בלם נוסף (למרות שרמאלן נרכש כבר, אך גם הוא לא יספק את הסחורה כראוי).
נעבור לבעיה המרכזית של ארסנל, מרכז המגרש.
ארסנל סבלה השנה ממרכז מגרש רכרוכי וחלש. אין לה קשר אחורי דומיננטי שיתן שקט ויעשה עבודה שחורה. ארסנל חייבת לרכוש קשר מהסוג הזה, שיהיה פיזי, דומיננטי ויראה את הנוכחות שלו באמצע לצידו של ססק. לצערי דנילסון הצנום לא כזה, אולי יום אחד אלכסנדר סונג יהיה כזה אך ארסנל צריכה תוצאות מיידיות.
בנוגע להתקפה של ארסנל יש לה שני חלוצים במרה הגבוהה ביותר אדבאיור (בהנחה שלא יעזוב) ורובין פרסי שחתם על חוזה חדש.
כך ארסנל צריכה לשחק לדעתי בעונה הבאה.
----------------------רכש-------------
קלישי------רכש/גאלאס-----רכש--------סניה
---------------רכש-------ססק--------------
רכש---------------------------------וולקוט
-------------ואן פרסי----אדבאיור---------
בסך הכל 5 שחקני רכש. ארסנל נמצאת בין 5 הקבוצות הכי מרוויחות בעולם. כסף לא חסר להם. אם וונגר ידע להשתמש בו בתבונה ויתחיל להבין ששיטת הצעירים חסרי הניסיון לא עובדת כבר 4 שנים, אני מניח שנראה את ארסנל הרבה יותר דומיננטית באירופה.
כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת. נמאס לי כבר שאנשים כותבים גיבוב של שטויות, כאשר הם בקושי מכירים את ארסנל. אז הנה לך כמה נקודות:
*ארסנל מחזירה באופן קבוע כספים על בניית האיצטדיון החדש, שבא על חשבון קופת הרכש. כמו כן, יש גם בעיות שהצפי של הכסף שהיה אמור להגיע מפרוייקט הדירות של " הייבורי סקוואר"(אתם מבינים איפה הוא לבד), ירד.
*שכחת במקרה את ארשבין? אני לא מבין איך אפשר. השחקן הכי טוב שלנו בחצי השני של העונה, שצפוי להיות עונה הבאה בורג מרכזי בקבוצה.
*פיורנטינה האריכה את החוזה של מלו, רק כדי להגדיל את סעיף השחרור שלו או משהו כזה, וזה אפילו היה כתוב באתר הרשמי שלהם שהם קיבלו הצעה מארסנל, והם במשא ומתן איתם. בגלל זה הם חתמו איתו רק על שנה אחת, והרי מלו לא כל כך זקן.
*השמועות על טורה היו טיפשיות, ו95% שהוא ימשיך בעונה הבאה.
בכל מקרה, מצטער על ההתנפלות, אבל זה טיפה מקפיץ לי את הפיוזים שמדברים על ארסנל, כאשר לא באמת יודעים מה המצב שם. הBBC הוא המקור הכי אמין בבריטניה, ואם זה אכן כך, אני שמח עד הגג. אם אולי נקנה בלם עם משחק ראש(לא חייב להיות פותח), נהיה מועמדים רציניים לאליפות, ואלי גם בצ'מפיונס.
כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת. נמאס לי כבר שאנשים כותבים גיבוב של שטויות, כאשר הם בקושי מכירים את ארסנל. אז הנה לך כמה נקודות:
*ארסנל מחזירה באופן קבוע כספים על בניית האיצטדיון החדש, שבא על חשבון קופת הרכש. כמו כן, יש גם בעיות שהצפי של הכסף שהיה אמור להגיע מפרוייקט הדירות של " הייבורי סקוואר"(אתם מבינים איפה הוא לבד), ירד.
*שכחת במקרה את ארשבין? אני לא מבין איך אפשר. השחקן הכי טוב שלנו בחצי השני של העונה, שצפוי להיות עונה הבאה בורג מרכזי בקבוצה.
*פיורנטינה האריכה את החוזה של מלו, רק כדי להגדיל את סעיף השחרור שלו או משהו כזה, וזה אפילו היה כתוב באתר הרשמי שלהם שהם קיבלו הצעה מארסנל, והם במשא ומתן איתם. בגלל זה הם חתמו איתו רק על שנה אחת, והרי מלו לא כל כך זקן.
*השמועות על טורה היו טיפשיות, ו95% שהוא ימשיך בעונה הבאה.
בכל מקרה, מצטער על ההתנפלות, אבל זה טיפה מקפיץ לי את הפיוזים שמדברים על ארסנל, כאשר לא באמת יודעים מה המצב שם. הBBC הוא המקור הכי אמין בבריטניה, ואם זה אכן כך, אני שמח עד הגג. אם אולי נקנה בלם עם משחק ראש(לא חייב להיות פותח), נהיה מועמדים רציניים לאליפות, ואלי גם בצ'מפיונס.
אני בסך הכל ציינתי עובדות על הקבוצה.
גם אני כמוך חושב שטורה לא יעזוב את ארסנל. בנוגע לפליפה מלו, עם הארכת חוזהו והעלאת סעיף השחרור שלו, אני חושב שארסנל תרד מאופציית הקנייה שלו, כיוון שארסנל היא לא קבוצה ששופכת מזומנים (במיוחד לאחר מה שהזכרת על האצטדיון החדש ופרוייקט הדירות ההוא).
בנוגע לארשבין, אתה צודק טעות שלי, פשוט הוא ברח לי מהראש באופן די מוזר. ואני בהחלט חושב שארשבין יאייש את עמדת הקיצוני בצורה טובה.
אז נשאר רק שוער, בלם אחד וקשר אחורי.
הנה עשינו סדר בדברים :wink:.
פיליפה מלו , עוד שחקן צעיר , כמו בערך כל הקבוצה.
ארסנל צריכה לעמדה באמצע , שחקן קשוח , מבוגר עם ניסיון , אחד שינהיג אותה במרכז המגרש מין מודל עכשווי של רוי קין.
לאחר שבחלון העברות האחרון בינואר, ונגר סוף סוף רכש שחקן שמעל גיל 21 (ארשבין ), שבאמת בא לשחק בהרכב ולא איזה גרוטאה יד שניה (סילבסטרה ) , ציפיתי להמשך המגמה ואני מאוד מקווה שיירכש לפחות שחקן אחד עם ניסיון , אחד שייאזן את ההרכב של הקבוצה מבחינת גרזניות ומבחינת וותק וניסיון.
כנראה שארסנל צריכה להוסיף גם חלוץ לסל הרכש הקיץ הזה. על פי הדיווחים האחרונים, אדבאיור עומד לחתום במנצ'סטר סיטי.
כנראה שארסנל צריכה להוסיף גם חלוץ לסל הרכש הקיץ הזה. על פי הדיווחים האחרונים, אדבאיור עומד לחתום במנצ'סטר סיטי.
חלוצים לא חסר לארסנל.
יש את ואן פרסי , אדוארדו שאולי סוף סוף ייתן עונה שלמה , בנדטר וולה הסופר מוכשר. למען האמת יש לארסנל הרבה חלוצים ויהיה נכון למכור את אדבאיור במחיר גבוה ולתת לבנדטר ולולה יותר הזדמנויות . תוסיף על כך את העובדה שאדאביור לא כל כך הסתדר מבחינה חברתית בארסנל , ביקש פעם אחת פעם לעזוב ובסך הכל נתן בדיוק עונה אחת גדולה בחיים שלו.
בעקבות עזיבתו של אדבאיור, ארסנל נמצאת כרגע על פרשת הדרכים. היא קיבלה סכום נאה מאוד(25 מיליון), מספיק כדי להביא גם מחליף לעמדת החלוצים וגם קשר אחורי. אנשים נוטים לטעון שזו אבידה קשה מאוד לארסנל, שבעצם חותמת על התמודדותה עם סיטי על המקום בטופ-4 חודש וחצי לפני תום מועד ההעברות. אין ספק שמקצועית עזיבתו של הטוגולזי היא מכה לא קטנה לארסנל, אבל אפשר להגיד שזה "ניקה" את המועדון. בשנה האחרונה הצטברו הרבה מאוד לכלוכים בחדר ההלבשה, הקבוצה הייתה מחולקת, ולאדבאיור יש חלק גדול מאוד בכך. הוא משפיע באופן שלילי על הקבוצה, יש לו אופי מזופט. מספיק לראות את התקרית עם ניקלאס בנדטנר בעונת 07/08 כדי להבין. כל עוד ונגר יביא את המחליף הנכון(וצ'מאח הוא לא כזה גרוע. הוא אולי לא האידאלי, אבל גם אדבאיור בזמנו הגיע עם רקורד פחות טוב במונאקו ובכל זאת היה טוב מאוד מאז שהגיע), ונגר עשה מעשה נכון. הדבר היחידי שאפשר להתחרט עליו הוא שבעצם חיזקנו מתמודדת מהפרמיירליג, ועוד באחד שהיה שחקן מפתח אצלנו. מעבר לכך, כדי להבין את גדול חוצפתו של אדבאיור: אחרי עונת שיא אחת בסה"כ, הוא קיבל העלאה משמעותית בחוזה שלו ל80 אלף פאונד בשבוע(אם אני לא טועה המרוויח הגדול במועדון בקרב השחקנים), תוך כדי שהוא אומר "אני רוצה שכר כמו של הנרי" או משהו בסגנון. ברוך שפטרנו מעונשו של הזה.
ארסנל כבולה מבחינת רכש בגלל ההשקעה האדירה באיצטדיון, ונגר מביא צעירים ומטפח, מטפח והופך אותם לכוכבים, ואז באותו קבוצות גדולות (מנצ'סטר סיטי לא גדולה, היא עשירה) ורוכשות את השחקנים שונגר גידל בסכום יפה, ולכן הבניה של ונגר נמשכת ונמשכת, זה כמו אדם שנכנס לאוניברסטה ולומד מצקוע מסויים ועובד עבודות מזדמנות כדי לממן את הלימודים, ואחרי שהוא מסיים לימודים מתחיל ללמוד עוד מקצוע וממשיך לעבוד בעבודות מזדמנות כדי לחיות וללמוד, והוא ממשיך כך, ללמוד וללמוד וללמוד בלי ללמוד מקצוע אחד ולעבוד, כך היא ארסנל במשך 4 שנים, מגדלת שחקנים צעירים כי היא מתקשה לרכוש בגלל ההתחייבויות הכספיות שלה לאיצטדיון, ולכן היא מגדלת ומוכרת, וזה תוקע אותה במקום.
אי אפשר לבנות קבוצה לתארים במצב הזה, פאברגס הוא שחקן אדיר, וזו לא תהיה הפתעה אם בקיץ הזה הוא ישוחרר תמורת סכום נאה של כסף, אבל מה הלאה? האם ארסנל תמשיך לבנות ולמכור? או שאולי צריך לעשות משיהו בנדון ושבעלי המניות פשוט יעמידו תקציב חיצוני לקבוצה על מנת לרכוש שחקני רכש מהרמה הגבוה כדי להפוך את ארסנל לקבוצה גדולה כמו בעבר באנגליה.
רק לי יש תחושה שבמקום להביא סקורר רציני ונגר יסתפק באיזה מרכוס ברג צעיר ובחזרתו של אדוארדו? פשוט לא נראה לי העניין הזה שונגר ימכור שחקן ויקנה שחקן באותם המחירים.
אדבאיור צפוי להימכר, ככל הנראה לסיטי. מהלך נהדר מבחינת ונגר. אדבאיור מעולם לא היה חלוץ מבריק. 25 מיליון פאונד זה סכום מאוד נאה. ונגר ככל הנראה יביא מחליף צעיר בסכום נמוך יותר. והוא יוכל להסתדר ככה מצויין כי כבר יש לו את ואן פרסי, בנדטנר, ולה ואדוארדו בסגל. ארסנל צריכה לנצל את ההזדמנות ולהשקיע בקשר אחורי. היא יכולה להסתדר עם חלוץ בעל שם פחות גדול, היא לא יכולה להסתדר בלי קשר אחורי ברמה. זה יוריד הרבה מהאגו והבעיות בחדר ההלבשה. ארסנל לא צריכה להתעקש ולשמור על שחקנים שהראו אפס מחויבות ונאמנות למועדון. עדיף להם ככה.
http://www.guardian.co.uk/football/2009/jul/24/adebayor-arsenal-fans-manchester-city
"I scored 30 goals in a season - it's not my fault that Milan, Barcelona or Real Madrid wanted to sign me. In any summer, Barcelona try to sign Cesc Fábregas. But the fans never turned on him."
:grin::grin::grin:
chelsea777
24-07-09, 15:04
אדביור צודק במה שהוא אומר.
האוהדים פשוט לא רצו שהוא יישאר והברושוור שהוציאו למכירה שלו לקבוצה אחרת בפורום שלהם, היה פשוט הטריגר של העזיבה שלו.
לדעתי היחידה שמפסידה פה זו ארסנל. היא גם מחזקת יריבה שלה לטופ 4, וגם נחלשת בעצמה. טוב מאוד. אדביור מגיע לקבוצה חדשה שבה האוהדים אולי יכבדו אותו.
אדביור צודק במה שהוא אומר.
האוהדים פשוט לא רצו שהוא יישאר והברושוור שהוציאו למכירה שלו לקבוצה אחרת בפורום שלהם, היה פשוט הטריגר של העזיבה שלו.
לדעתי היחידה שמפסידה פה זו ארסנל. היא גם מחזקת יריבה שלה לטופ 4, וגם נחלשת בעצמה. טוב מאוד. אדביור מגיע לקבוצה חדשה שבה האוהדים אולי יכבדו אותו.
חדל קשקשת. מאסתי כבר באוהדים של הקבוצות האחרות שלא עוקבים אחרי ארסנל, ובביטחון מלא מוציאים את אדבאיור נקי מכל אשמה.
אחרי העונה הטובה שלו ב07/08(עונה אחת טובה), הוא דרש העלאה בשכר, ורצה שישלמו לו "כמו הנרי". בין לבין הוא פלרטט עם נציגי הקבוצות האחרות כאשר היה תחת חוזה, דבר שאינו חוקי. כמובן שהוא גם שיחק בהנהלה באותו קיץ, אבל לבסוף קיבל את השכר הכי גדול מבין השחקנים במועדון!
בהתחלה היו קומץ אוהדים ששרקו לו בוז, אבל לאט לאט זה דעך. בכל מקרה, אדבאיור הציג עונה זוועתית, פשוט שיחק בעצלות ובהילוך שני, ושום מספרת נגד ויאריאל לא תשנה זאת. אחרי שהוא קיבל העלאה כפולה בשכר, הוא מציג כזאת יכולת עלובה(כמובן שהיו גם את הפציעות, ובכל זאת). אני כבר לא מדבר על הריבים שלו עם שחקנים בקבוצה, ההשפעה השלילית בחדר ההלבשה ועל כמה תקריות לא נעימות.
עכשיו אדבאיור עדיין צודק? ואתה מבין את הברושור שעשו עליו?
וד"א, ארסנל לא מפסידה כמו שאתה אומר. היא מקבלת 25 מיליון פאונד, בו היא יכולה לעשות כרצונה, וכבר עלו שמועות על הונטלאר(פוטנציאל לא פחות גדול מאדאביור, שהעונה הגרועה של ריאל עשתה לו עוול). הכסף הזה יכול לשמש את ארסנל מצוין, ככה שאי אפשר ממש להגיד שארסנל מפסידה.
ארסנל לא מפסידה בכלל. אדביור הוא חלוץ כמו ואן ניסטלרוי אבל בלי הסיומת הקטלנית והקילר אינסטינקט. השערים שלו בעונת 2007/08 הגיעו כתוצאה מיכולת מדהימה של פברגאס ושאר הקישור, וכשיש לך את הקישור השני בטיבו בעולם ביצירת מצבים לא כזה קשה לסיים עם המון שערים. ואדביור בנוסף לכך הוא פגע חברתי.
chelsea777
24-07-09, 18:54
לא הוצאתי את אדביור מכל אשמה, אני יודע שיש לו אופי בעייתי והוא עשה לא מעט צרות לארסנל, אבל המשפט שאומר שהאוהדים גרמו לו לעזוב הוא נכון. אני די בטוח שבמידה והאוהדים לא היו מפעילים לחצים כאלו גדולים לעזיבתו אז הוא לא היה עוזב.
כל הפועולות שאמרת שהוא עשה, הן לא סיבה אמיתי להעיף שחקן מקבוצה. האוהדים הם אלה שחרצו את גזר דינו של השחקן, ככה שהמשפט הספציפי הזה שהוא אמר, נכון.
ובקשר לכסף, קודם כל שתרכוש מישהוא. גם יונייטד קיבלה 80 מיליון ליש"ט וראינו את מי היא רכשה - קישור שעוד צריך להפתפתח, חלוץ צעיר חסר נסיון ו(לא רכשה, אבל עדיין...) חלוץ מבוגר מעורער בנפשו.
סקאוזר, אדביור נתן עונה אחת טובה ועונה אחת לא טובה. חלוץ כמו אדביור צריך לידו חוליית קישור טובה, ואם היא תפרח אז גם הוא יפרח.
ופשוט, מה עדיף לארסנל? עם אדביור או בלעדיו? אני אומר עם. למרות שהוא "פגע חברתי" הוא כן יכול לתרום לארסנל, ואני משמיט את העובדה שהיא החלישה את עצמה וחזקה יריבה לפסגה.
לא הוצאתי את אדביור מכל אשמה, אני יודע שיש לו אופי בעייתי והוא עשה לא מעט צרות לארסנל, אבל המשפט שאומר שהאוהדים גרמו לו לעזוב הוא נכון. אני די בטוח שבמידה והאוהדים לא היו מפעילים לחצים כאלו גדולים לעזיבתו אז הוא לא היה עוזב.
כל הפועולות שאמרת שהוא עשה, הן לא סיבה אמיתי להעיף שחקן מקבוצה. האוהדים הם אלה שחרצו את גזר דינו של השחקן, ככה שהמשפט הספציפי הזה שהוא אמר, נכון.
ובקשר לכסף, קודם כל שתרכוש מישהוא. גם יונייטד קיבלה 80 מיליון ליש"ט וראינו את מי היא רכשה - קישור שעוד צריך להפתפתח, חלוץ צעיר חסר נסיון ו(לא רכשה, אבל עדיין...) חלוץ מבוגר מעורער בנפשו.
סקאוזר, אדביור נתן עונה אחת טובה ועונה אחת לא טובה. חלוץ כמו אדביור צריך לידו חוליית קישור טובה, ואם היא תפרח אז גם הוא יפרח.
ופשוט, מה עדיף לארסנל? עם אדביור או בלעדיו? אני אומר עם. למרות שהוא "פגע חברתי" הוא כן יכול לתרום לארסנל, ואני משמיט את העובדה שהיא החלישה את עצמה וחזקה יריבה לפסגה.
אבל כאשר שחקן מפתח כזה(ואני לא מכחיש שלא היה כזה) מראה חוסר לויאליות כה בוטה, אני לא מוצא סיבה להשאיר אותו. רוצה עוד דוגמא? לפני שנה הוא כינס מסיבת עיתונאים ואמר שהוא נשאר בארסנל ובלה בלה. שעה אחרי זה- הוא מתראיין ואומר שהכל יכול לקרות בהקשר של אותו קיץ. זה נראה לך הגיוני? לאוהדים הייתה סיבה מוצדקת ליצור את הברושור. אדבאיור זה שחקן שהיכולת שלו תלויה בחשק שלו(כמו כל השחקנים, אבל אצלו זה בולט). השנה הוא הראה חוסר חשק אחרי שקיבל את השכר הגבוה ביותר במועדון. כמובן שארסנל לא חפה, אבל מה לעשות שבימים כאלה של מיתון(ובעיקר בגלל החובות של ארסנל), 25 מיליון פאונד על חלוץ בר החלפה היא עסקה משתלמת. אנחנו לא כמו ריאל, סיטי ושאר הקבוצות הללו. בשבילנו כל פרוטה חשובה. ומה לעשות, שמחיר כזה על חלוץ שנתן עונה לא טובה ופרובלמטי מכל הבחינות זה משהו שווה.
האוהדים גרמו לו לעזוב? כן, דחפנו אותו לדבר על מילאן ובארסה אחרי שהוא כבש 30 שערים. וואטאבר. אם הוא לא מבין מה ההבדל בינו (עלה פתאום לגדולה וישר מתחיל לספר שהוא לא יכול לומר לא" לחצי מהיריבות של ארסנל) לבין ססק (תמיד רוצים אותו כי הוא תמיד טוב, אבל הוא תמיד מכחיש), אז אני מאושר כפליים שהוא עזב.
כל מי שאומר שהוא אבידה מקצועית מוזמן לאתגר קטן: כמה שערים הוא כבש מול ליברפול, צ'לסי ומנ'יו? ארשאבין במשחק אחד מול ליברפול כבש יותר שערים (4) מאשר אדבאיור כבש מול ליברפול, צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד בשלוש שנים בליגה האנגלית. עם חלוץ שיודע לדפוק שלושער חסר משמעות מול קבוצת תחתית פעם בחודשיים לא לוקחים אליפויות.
סקאוזר, אדביור נתן עונה אחת טובה ועונה אחת לא טובה. חלוץ כמו אדביור צריך לידו חוליית קישור טובה, ואם היא תפרח אז גם הוא יפרח. קרי: חלוץ זבל. קבוצה טובה צריכה חלוץ שיודע לכבוש שערים גם כשהכל מאחוריו שבור. דרוגבה יכול לעשות שער מכלום, טורס יכול לעשות שער מכלום, רונאלדו יכול לעשות שער מכלום. אדבאיור יודע לעשות נבדל בלי שתהיה בכלל מלכודת.
מצידי שיחליף אותו שחקן שכובש 10 שערים בעונה: כולם מול צ'לסי, ליברפול, מנצ'סטר יונייטד, אסטון וילה ומנצ'סטר סיטי. אולי השחקן הזה (ארשאבין) כבר נמצא אצלנו בסגל ורק מחכה להזדמנות. לא ייתכן שרק ואן פרסי מופיע למשחקים מול הגדולות. מול פולהאם, פורטסמות' והאל יכול לכבוש גם בנדטנר (למרות שהוא כבש לאחרונה בליגה מול ליברפול וצ'לסי, בניגוד לאדבאיור).
ארסנל כבולה מבחינת רכש בגלל ההשקעה האדירה באיצטדיון, ונגר מביא צעירים ומטפח, מטפח והופך אותם לכוכבים, ואז באותו קבוצות גדולות (מנצ'סטר סיטי לא גדולה, היא עשירה) ורוכשות את השחקנים שונגר גידל בסכום יפה, ולכן הבניה של ונגר נמשכת ונמשכת, זה כמו אדם שנכנס לאוניברסטה ולומד מצקוע מסויים ועובד עבודות מזדמנות כדי לממן את הלימודים, ואחרי שהוא מסיים לימודים מתחיל ללמוד עוד מקצוע וממשיך לעבוד בעבודות מזדמנות כדי לחיות וללמוד, והוא ממשיך כך, ללמוד וללמוד וללמוד בלי ללמוד מקצוע אחד ולעבוד, כך היא ארסנל במשך 4 שנים, מגדלת שחקנים צעירים כי היא מתקשה לרכוש בגלל ההתחייבויות הכספיות שלה לאיצטדיון, ולכן היא מגדלת ומוכרת, וזה תוקע אותה במקום.
אי אפשר לבנות קבוצה לתארים במצב הזה, פאברגס הוא שחקן אדיר, וזו לא תהיה הפתעה אם בקיץ הזה הוא ישוחרר תמורת סכום נאה של כסף, אבל מה הלאה? האם ארסנל תמשיך לבנות ולמכור? או שאולי צריך לעשות משיהו בנדון ושבעלי המניות פשוט יעמידו תקציב חיצוני לקבוצה על מנת לרכוש שחקני רכש מהרמה הגבוה כדי להפוך את ארסנל לקבוצה גדולה כמו בעבר באנגליה.בלה-בלה-בלה.
מה שהרס את ארסנל בעונה שעברה זה אי יציבות הגתנתית והיעדרויות: רוזיצקי (החמיץ עונה שלמה), וואלקוט (חצי עונה), ססק (40%), ואן פרסי (שליש), ארשאבין (שני שליש - רק הצטרף). בלם נרכש, קשר מרכזי כנראה עוד ירכש וחזרתם של השחקנים לעיל לכושר משחק סביר ועקבי (למרות שכבר איבדנו את סמיר נאסרי) היא די והותר.
אדבאיור הלך? שילך: הוא שחקן אחד. אנחנו הקבוצה הצעירה ביותר בליגה - עם כל שנה שעוברת הרוב המוחלט של השחקנים שלנו משתפר. הקבוצה לא נחלשה, אלא אם אתה מוניס מבין את מצבה הרבה יותר טוב מכל אוהדיה, שרצו מאוד "להחליש" אותה על ידי העזבתו של אדבאיור.
למה שלא תסתפק בכתיבה על נושאים שאתה מבין בהם? חסוך ממני את הקלישאות לגבי ארסנל כקבוצה מוכרת. את אדבאיור ארסנל רצתה לאבד.
Andrea Pirlo
25-07-09, 02:30
ארסנל לא מפסידה בכלל. אדביור הוא חלוץ כמו ואן ניסטלרוי אבל בלי הסיומת הקטלנית והקילר אינסטינקט. השערים שלו בעונת 2007/08 הגיעו כתוצאה מיכולת מדהימה של פברגאס ושאר הקישור, וכשיש לך את הקישור השני בטיבו בעולם ביצירת מצבים לא כזה קשה לסיים עם המון שערים. ואדביור בנוסף לכך הוא פגע חברתי.
לדעתי הוא יותר כמו אטו בלי מהירות או אינזאגי בלי חדות.:becool:
אגב, יש לך נתונים לגבי הקישור השני בטיבו בעולם ביצירת מצבים?
[אני חושב שאין מחלוקת על כך שברצלונה הייתה ראשונה, השאלה העיקרית היא כמה אחריה ארסנל ברשימה ויש לי יותר מתחושה שלא בדקת זאת]
אין ספק שארסנל הרוויחה בסיפור הזה עם אדביואר, 25 מיליון פאונד, חחח בחיים זה לא המחיר שלו, זה משהו כמו 35 מיליון יורו, ארסנל הרויחה.
לדעתי הוא יותר כמו אטו בלי מהירות או אינזאגי בלי חדות.:becool:
אגב, יש לך נתונים לגבי הקישור השני בטיבו בעולם ביצירת מצבים?
[אני חושב שאין מחלוקת על כך שברצלונה הייתה ראשונה, השאלה העיקרית היא כמה אחריה ארסנל ברשימה ויש לי יותר מתחושה שלא בדקת זאת]
לי יש נתונים לגבי כך שהקישור של ארסנל הוא אפילו לא השני בטיבו בליגה האנגלית ביצירת מצבים.
לי יש נתונים לגבי כך שהקישור של ארסנל הוא אפילו לא השני בטיבו בליגה האנגלית ביצירת מצבים.
מסכים.
הקישור של ליברפול עם ג'רארד ואלונסו מצוין , הקישור של צ'לסי עם באלאק ולמפארד מצויין, הקישור של מנצ'סטר יונייטד עם אנדרסון וקאריק מעולה. לארסנל יש קישור נחמד עם ססק נאסרי וארשבין אבל קישור כמו גיגס אנדרסון וקאריק טוב יותר או קישור כמו ג'רארד ואלונסו כשבחוד יש לך את טורס המצוין.
עכשיו אני לא מסכים עם עצמי כשאני רואה מה מגיע בתגובה. הקישור של ססק, נאסרי וארשאבין הרבה יותר יצירתי מזה של צ'לסי (באלאק? אתה עושה צחוק מעצמך), ליברפול או מנצ'סטר - העניין הוא שהקישור הזה הוא לא הקישור של ארסנל בעבר (עליו אנו מדברים כאן בהקשר של אדבאיור) אלא בהווה והעתיד.
ב2008 הקישור של ארסנל היה מצוין ולא פחות טוב מאף חוליה יריבה. ב2009 הקישור של ארסנל היה חלש יותר. יש לעשות את ההבדלה ואני התייחסתי לעונה החולפת בלבד.
עכשיו אני לא מסכים עם עצמי כשאני רואה מה מגיע בתגובה. הקישור של ססק, נאסרי וארשאבין הרבה יותר יצירתי מזה של צ'לסי (באלאק? אתה עושה צחוק מעצמך), ליברפול או מנצ'סטר - העניין הוא שהקישור הזה הוא לא הקישור של ארסנל בעבר (עליו אנו מדברים כאן בהקשר של אדבאיור) אלא בהווה והעתיד.
ב2008 הקישור של ארסנל היה מצוין ולא פחות טוב מאף חוליה יריבה. ב2009 הקישור של ארסנל היה חלש יותר. יש לעשות את ההבדלה ואני התייחסתי לעונה החולפת בלבד.
אז עזוב צ'לסי , בעונה החולפת הקישור של יונייטד [גיגס, אנדרסון , קאריק] טוב יותר משל ארסנל.
בעונה החולפת הקישור לא הזכיר בקצת את הקישור המדהים מלפני שנתיים והמשחק השוטף המדהים של ארסנל כל משחק היה כיף לראות כשרוב השחקנים צעירים שנקנו במחירים מצחיקים ע"י ונגר הגאון.
כבר כמה ימים שהיו שמועות על זה, אבל אני ניסיתי להעלים עין מכל הזבלונים למיניהם. אבל כאשר הBBC מפרסם את זה (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_city/8172622.stm), אז זה כבר נהיה רציני.
בכל מקרה, אני די חלוק בעניין של טורה. מצד אחד, יש את הצד הסנטימנטלי שהוא למכור שחקן אחרי למעלה מ5 במועדון שהיה שחקן הרכב, שנלחם ונתן מאה אחוז מעצמו בכל משחק ומשחק, זכר אחרון לעונת הבלתי מנוצחים. כמו כן, האפשרות של לחזק יריבה פוטנציאלית לטופ-4 ולאליפות בכלל היא לא דבר טוב כל כך.
מצד שני, הסיטי מציעים 15 מיליון פאונד עליו. טורה במילא מסיים עוד שנה את החוזה שלו, ו15 מיליון פאונד זה לא מעט עבור בלם שכבר עבר את השיא שלו ונשחק לאט לאט.
אני בכל מקרה, יותר נוטה לכיוון הדעה השנייה. יש לי הרבה חיבה לטורה, על מיטב השנים שלו שנתן במועדון הזה, על השער שהעלה את ארסנל לראשונה בתולדותיה לגמר ליגת האלופות, ובכלל על כמה מה שנתן. אבל, במבט לעתיד(ושאני אומר עתיד זה כולל את השנה הקרובה), מכירה שלו והבאת בלם מחליף(כדוגמת זה (http://www.metro.co.uk/sport/football/article.html?Fulham_ready_to_battle_Arsenal_for_Ha ngeland&in_article_id=710498&in_page_id=43)) היא צעד לא רע בכלל, בהתחשב בכך שהצמד גאלאס-טורה לא הוכיח את עצמו מספיק. סיטי פשוט קונה שחקנים בלי היכר בחלון ההעברות הזה, ולוקחת את הפוקוס גם ממדריד הגאלקטית.
עם כל החיבה המוגבלת שלי לטורה, מדובר בהעברה טובה. אחד הבלמים היה חייב לאבד את מקומו בהרכב לורמאלן. סביר להניח שזה גם ככה היה אמור להיות טורה (שאיבד את מקומו בהרכב בעונה שעברה גם ללא ורמאלן בסגל) וכשלוקחים בחשבון את מצב החוזה שלו, העיסקה הזו היא פשוט no brainer.
אוטמאר היצפלד
28-07-09, 23:54
ארסנל זכתה במפעל הפיס כולו
אדבאיור וטורה ב 40 מיליון ליש"ט?
ונגר ממשיך למכור את הלוקשים שלו, והעולם קונה בשקיקה :)
אגב, יש תכנון לאיזה רכש או שארסנל נוקטת במדיניות ברלוסקוני?
So said Wenger: "I am more focused on getting everybody fit for the start of the season but we are looking at opportunities as well, there are still some pre-season games to see what we really need. When the time comes we will do something."
במילים אחרות: 100% קונים.
יש דיווחים שפטריק ויירה יחזור לארסנל שוב.
לדעתי אם הוא יחזיר את האיכות שלו בארסנל אז הוא ופברגאס יהיו צמד קישור אחורי ממש מעניין ביותר.
יש דיווחים שפטריק ויירה יחזור לארסנל שוב.
לדעתי אם הוא יחזיר את האיכות שלו בארסנל אז הוא ופברגאס יהיו צמד קישור אחורי ממש מעניין ביותר.
יכולתו של הצרפתי ירדה ובגדול, אינני מאמין שהוא יכול להועיל למועדון כמו ארסנל, בזמן זה הוא טוב רק בלהזיק, היכולת שלו במדי אינטר הייתה גרועה , הבחור נהיה איטי מדי, כבד יותר , ושלא נדבר על המסירות שלו. לדעתי זו תהיה עסקה מצויינת עבור אינטר להיפרד ולהיפטר מווירה ולא משנה מי הקבוצה, או המאמן הקורבן.
יכולתו של הצרפתי ירדה ובגדול, אינני מאמין שהוא יכול להועיל למועדון כמו ארסנל, בזמן זה הוא טוב רק בלהזיק, היכולת שלו במדי אינטר הייתה גרועה , הבחור נהיה איטי מדי, כבד יותר , ושלא נדבר על המסירות שלו. לדעתי זו תהיה עסקה מצויינת עבור אינטר להיפרד ולהיפטר מווירה ולא משנה מי הקבוצה, או המאמן הקורבן.
אמנם ויירה לא מרשים בזמן האחרון באינטר, אבל במצבנו הוא יכול רק לעזור. מלבד העניין הסנטימנטלי שחשוב מאוד לאוהדים(בעיקר אחרי לכתו של שחקן מוערך כמו טורה), לראות את הקפטן שלהם בעבר חוזר לעונת פרישה, סופסוף יהיה מנהיג בקבוצה(גם אם זה מהספסל. ססק עוד לא בנוי לזה), והוא גם יוכל להשפיע לטובה על הקשרים האחוריים הצעירים בסגל(סונג, דנילסון), ואולי הם יוכלו ללמוד ממנו דבר אות שתיים.
כמובן שהעניין מאוד רחוק מלקרות בינתיים, ומקצועית נטו זה לא האידאל לקשר האחורי שארסנל זקוקה לו, אבל במחיר הזה הייתי מביא אותו בשמחה.
מישהו ראה את המשחק נגד אתלטיקו באמירייטס קאפ עכשיו? איזה שער שני לארשאבין. וג'ק ווילשיר... חשבתי שאין שחקנים אנגליים כאלו. הגמד הקטן הזה פשוט מדהים, אי אפשר למחוק את החיוך מהפרצוף כשרואים את הדברים שהוא עושה. גם ראמזי היה טוב מאד. רק שונגר יארגן קצת הגנה.
תקציר מחצית ראשונה (http://www.youtube.com/watch?v=HbhCfRr9fXs), תקציר מחצית שניה (http://www.youtube.com/watch?v=4XSLUvDnySY).
Guy Blanco
01-08-09, 20:46
כל כך הרבה כישרון יש לקבוצה הזו בהתקפה - ארון ראמסי, ג'ק ווילשר, פאברגס, ארשבין, ואן פרסי ושות'. ארסנל שיחקה היום מצויין; קשה לי להאמין שהמשחק נגמר בהפרש של שער אחד בלבד. ארון ראמסי נתן כמה דקות מצויינות של משחק וכמעט בישל לואן פרסי שער עם מסירה מצויינת; ווילשר נתן מחצית שנייה פנומנלית - עזר להנעת הכדור המצויינת של ארסנל, הראה כמה טכניקה יש לו ברגליים וכמעט בישל לראמסי ובנטדנר שלא השכילו לכבוש; פאברגס, שנכנס כמחליף במחצית השנייה נתן משחק מצויין ואף בישל את השער הראשון של ארשאבין; רוזיצקי, שחזר לא מזמן מפציעה ארוכה, נתן מחצית ראשונה מצויינת עם נגיעות מצויינות בכדור וכבש שער, שנפסל בטענה לנבדל. חוץ מהם (וארשאבין שהצטיין, כמובן), שאר השחקנים נתנו משחק מאוד בינוני, במיוחד צמד הבלמים, דג'ורו וגאלאס, שהיו מאוד חלשים. ונגר צריך לדאוג להגנה.
השער הוא אשמתו הישירה של סנייה, שהיה ברחבה הלא נכונה בזמן כל המהלך.
געגועים לרוזיצקי. כמה שהוא היה חסר. אני אוהב מאוד קשרים שמאיימים על השער. אבואה ממשיך עם הגלגולים האינסופיים שלו. אני שונא שחקנים כאלה. אני לא מבין למה ונגר נותן לו לשחק, הוא מחפש להוריד את הערך שלו? לשים בשק ולשלוח לאיטליה. ווילשר היה פי-אלפיים יותר טוב ממנו. ווילשר צריך לשחק בעונה הבאה. הרבה. מרידה צריך גם לשחק בעונה הבאה. קצת. דנילסון אנונימי לחלוטין. אין אפילו מה לכתוב עליו, למרות ששווה לציין את הניגוד המוחלט בינו לבין ראמזי בקבלת ההחלטות.
געגועים לרוזיצקי. כמה שהוא היה חסר. אני אוהב מאוד קשרים שמאיימים על השער. אבואה ממשיך עם הגלגולים האינסופיים שלו. אני שונא שחקנים כאלה. אני לא מבין למה ונגר נותן לו לשחק, הוא מחפש להוריד את הערך שלו? לשים בשק ולשלוח לאיטליה. ווילשר היה פי-אלפיים יותר טוב ממנו. ווילשר צריך לשחק בעונה הבאה. הרבה. מרידה צריך גם לשחק בעונה הבאה. קצת. דנילסון אנונימי לחלוטין. אין אפילו מה לכתוב עליו, למרות ששווה לציין את הניגוד המוחלט בינו לבין ראמזי בקבלת ההחלטות.
וואו, לייזר, בחיים לא ראיתי אותך מביע כל כך הרבה רגשות בהודעה אחת. אתה בן אנוש =-O
לייזר, אני לא מסכים איתך על כך שהשער הוא באשמתו של סאנייה(ולא, לא בגלל הכינוי שלי:grin:). אין ספק שאם הוא היה מגיע קצת יותר מוקדם אולי השער היה נמנע, אבל גם לדז'ורו ולשחקן שהיה שם(נדמה לי ווילשיר) יש חלק לא קטן בכך שלא הצליחו לממש את מלכודת הנבדל בזמן.
ווילשיר פשוט שחקן אדיר. גם בטורניר האמירויות בשנה שעברה הוא עשה שמות במשחקים, והוא פשוט לא מפסיק להרשים אותי. אם זה בטורנירי הפרי סיזן, משחקי גביע הליגה, או גמר הגביע לנוער. בשנה האחרונה הוא עשה התקדמות פנטסטית, ובכל מקום שהוא משחק הוא דומיננטי. לדעתי זה הכישרון הכי גדול שיצא מהאי הבריטי מאז מייקל אואן, ואני פשוט מקווה מאוד שונגר ייתן לו דקות משחק העונה(הוא גם אמר זאת במסיבת העיתונאים שאחרי המשחק). ראיית משחק, מסירות, דריבל....פשוט נפלא.
חוץ מזה, ההגנה של ארסנל נראית זוועה. דז'ורו זה שחקן שונגר ממשיך להאמין בו שנה אחרי שנה מבלי שאף אחד מבין אותו. הוא לא יודע לשחק על הנבדל, הוא איטי, מגושם ומלווה בלא מעט פאניקה. חייבים להחתים בלם כי אי אפשר ללכת למכולת עם גאלאס, ורמאלן דז'ורו וסילבסטרה. זו לא הגנה, אם כל הכבוד.
קולו טורה אמר שההעברה שלו הייתה בתכניות עוד מינואר. זה אומר שונגר ידע שזה הולך לקרות. הוא הביא את ורמאלן בתחילת מועד ההעברות. מה זה אומר לגבי תכניות הרכש של הקבוצה בעמדה? אני חושב שעזיבתו של סנדרוס מבטיחה לנו רכש.
סאניה יצא לנבדל ביחד עם חבריו 30 מטר מהשער פשוט התזמון במסירה של חורארדו היה מושלם והמלכודת שלכם לא הצליחה.
רוזיצקי היה טוב, אבואה לא עשה יותר מדי , ווילשר הימם אותי כמה כישרון פשוט פרפר לנו ת'הגנה.
אני חושב ש2 הגולים שלכם הם פשוט נאיביות של ההגנה של אתלטיקו וחבל שכך. פעם אחת אסנחו לא מצליח להדוף כדור פשוט ופעם שניה חואניטו לא מצליח להחזיר כדור לשוער כמו שצריך.
אני יצאתי ממש מאוכזב מהמשחק, מלבד חורארדו ומקסי לא ראיתי יותר מדי נק' אור. הייטינחה ממשיך לעשות חורים, אופאלושי היה מצוין , אסנחו מציל כמה פעמים , חואניטו שוב מוכיח כמה שהוא רכש מיותר, קאלברה מוכיח שלא מגיע לו מקום בהרכב אפילו כמגן, רייס הופיע רק כשהוחלף , אגוארו היה מאוד חלש וכך גם פורלאן , הפציעה של פלו לא קשה כ"כ והוא יחזור כבר להתאמן בימים הקרובים. בכל מקרה אני מקווה שנשתפר ונשחק מחר כמו שאנחנו יודעים ונפרק אותם. תקנו אותי אם אני טועה אבל הנק' הולכות לפי מס' השערים נכון? אם כך יש לנו סיכוי מעולה לזכות :P
שחקן ששוכח לחזור מהתקפה לא יוצא לנבדל, אלא יוצא לשוטט. לו היה נמצא במקומו בהגנה, לא היה שם שער גם עם מלכודת נבדל עצלה.
כל הגולים של המשחק היו הגנה מחורבנת. העניין הוא שארסנל הייתה צריכה לדפוק לכם חמישייה. ההגנה שלכם פשוט מחרידה.
אוטמאר היצפלד
02-08-09, 14:37
ארשאבין הזה - קטלני (http://www.sportenter.co.il/heb/video/a/03/default.asp?ContentID=3890)...
שחקן ששוכח לחזור מהתקפה לא יוצא לנבדל, אלא יוצא לשוטט. לו היה נמצא במקומו בהגנה, לא היה שם שער גם עם מלכודת נבדל עצלה.
כל הגולים של המשחק היו הגנה מחורבנת. העניין הוא שארסנל הייתה צריכה לדפוק לכם חמישייה. ההגנה שלכם פשוט מחרידה.
זה מה שקורה שפותחים עם שחקן שמשחק כבלם בעמדת המגן השמאלי ואז מחליפים אותו ב"רכש" של בלם ששוב מסיטים אותו למגן השמאלי
הייטינחה גרוע , חואניטו רכש מיותר ביותר
והייתי בטוח שסאניה היה זה שבא לצאת על חורארדו ולא הצליח למנוע ת'מסירה לא ממש התמקדתי בהגנה שלכם ולכן חשבתי שאתה מדבר עליו וכנראה שזה היה גאלאס מי שחשבתי שאתה מדבר עליו.
בכל מקרה זה משחק ידידות אז לא נורא על הגולים האלה רק שבליגה לא יעשו כאלה שטויות ויהיה בסדר.
ארסנל מנצחת את ריינג'רס 3-0 וזוכה בגביע האמירויות.
אני כבר אמרתי את זה, ואני חושב שכולם יודעים: מבחינת פוטנציאל, אני מחזיק מההתקפה של ארסנל כאחת הטובות באירופה, אולי רק שלישית לשתי הספרדיות. אבל הבעיה היא בעיקר הפציעות וכל מה שבא עם זה. בכל מקרה, מחצית ראשונה פנטסטית עם הרבייעיה המדהימה ססק-ווילשיר-ארשבין-אדוארדו, שפשוט עשו בית ספר להגנה של הסקוטים פעם אחר פעם. גם מרידה היה לא רע בכלל. מחצית שנייה קצת הורידו הילוך, אבל עדיין היה כיף לראות. מה שמדאיג אותי הוא ההגנה, שפשוט כושלת פעם אחר פעם, וזה כבר נהיה עצוב. ונגר חייב להביא בלם אחד ברמה גבוהה(הנגלנד הוא חלום) כי אי אפשר להתנהל ככה.
בכל מקרה, אני ממליץ לכולם לראות את בתקציר את ווילשיר. כבר אתמול הרעפתי עליו שבחים, אבל השחקן הזה רק בן 17 ומציג יכולת שאני לא זוכר מאף שחקן בגיל שלו(אולי מסי ורונאלדו). הוא מאוד מזכיר את ג'ו קול, אבל לפי דעתי הוא יכול להיות הרבה יותר טוב ממנו. כישרון כזה כבר הרבה זמן לא היה לאנגליה, ואני בטוח שגם קאפלו אי שם באמירויות, מהרהר לעצמו.
Guy Blanco
02-08-09, 19:30
ווילשר כישרון נדיר, שלא ראיתי הרבה זמן (אם בכלל) משחקן בגילו. השליטה שלו בכדור פנומנלית, ראיית משחק מצויינת, מסירות מדהימות ומה לא? חבל שההקפצות מעל שחקני רנג'רס לא נגמרו בשער (היה חסר סנטימטר בלבד כדי שזה יכנס). כמו במשחק הקודם, ארסנל מראה כמה פוטנציאל יש לה בהתקפה. תענוג לראות את הילדים הללו משחקים כדורגל. אגב, Sagna, אני בספק עם גם רונאלדו או מסי הראו יכולות כמו של ווילשר בגיל 17.
ארשאבין פשוט אדיר , אחח איזה שחקן.
בנוגע לג'ק ווילשר , כשרון גדול , עדיין מוקדם להשוות בינו לבין מסי או רונאלדו אך יש עתיד לבחור.
הבעיה של הילד , שהוא משחק בעמדה בה הוא לא יקבל יותר מדיי דקות ועצם זה שהוא צעיר מדי וחסר ניסיון , לא יועיל לו לקבל יותר מדיי דקות משחק בקבוצה כזאת צעירה.
אם כי , לראות את הקבוצה מתחילה לפתח מערך עם קשר אחורי אחד קשוח , פברגאס ונאסרי באמצע , ארשבין בימין , ואן פרסי בשמאל ובנדנטר חלוץ חוד , כאשר וולשר , וולקוט ואדוארדו על הספסל ממתינים להזדמנות , נשמע מעולה!
"רק" לסדר את החלק ההגנתי של הקבוצה ויאללה לעבודה.
הבעיה של הילד , שהוא משחק בעמדה בה הוא לא יקבל יותר מדיי דקות ועצם זה שהוא צעיר מדי וחסר ניסיון , לא יועיל לו לקבל יותר מדיי דקות משחק בקבוצה כזאת צעירה.
אילו שטויות ביזאריות אתה מגמגם? ממתי ארסנל היא קבוצה שמעקבת התפתחותם של כשרונות? הוא לא יקבל דקות? ונגר מכר את ויירה למען ססק בן 17. ווילשר הוא השחקן הכי טוב שראיתי בארסנל בגיל הזה, יותר טוב מאותו ססק. אם הוא לא מקבל דקות משמעותיות העונה, אני תרנגולת.
ונגר ניסה להרגיע את ההייפ לגבי ווילשר ואמר שצריך לחכות ושיש "שנה שלמה עד המונדיאל". עכשיו אלה הפרופורציות הנכונות כשמדברים על כישרון מסוגו של ווילשר.
מה שכן, כדאי לכולנו לפחד:
אני מוכן להבטיח לך שגאל קאקוטה וג'פרי ברומה לא פחות טובים מאף כישרון של ארסנל ואף יותר.
. גאל קאקוטה הוא שחקן מצויין שיכול להגיע הכי רחוק שאפשר והוא, לפחות, באותה רמה של ווילשייר.
לצ'לסי יש לא אחד, אלא שני שחקנים לא פחות טובים מווילשר. לרדת למקלטים! :rollmyeyes:
אם וכאשר שחקני ארסנל יעברו את השנה הזאת ללא פציעות מרובות ויתחברו קצת יותר משנה שעברה + רכש בקישור, גם ה"כוכבים" של מנצ'סטר סיטי לא יעזרו לה להיכנס לטופ 4 של הפריימיר ליג.
עם קישור ובעיקר התקפה כמו לארסנל (שוב על הנייר) אני לא מצליח לראות הגנה בפריימירליג שלא תתקשה מולם גם זאת של צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד.
אני לא יודע אם אני מקצין בהודעה הזאת אבל ימים יגידו, ארסנל מבחינתי מועמדת ראויה לתואר השנה.
ארסנל תעשה בשכל אם תנחית את פטריק ויירה לקדנציה שניה, הוא יכול עדיין לתרום לקבוצה, בנוסף לזה רכש של בלם + חלוץ דומיננטי ועוד רכש נקודתי לעיבוי הסגל.
אני אישית מאמן בארסנל של העונה, לדעתי שתי המכירות שעשו לסיטי לא יפגעו בקבוצה, ארסנל יכולה להתחזק בצורה טובה, אני אישית הייתי הולך לרכוש את הונטלאר מריאל מדריד, בארסנל הוא יכול לפרוח.
אבל חשוב מכל זה, אני חושב שהנחתת פטריק ויירה בארסנל תהיה תוספת משמעותית.
אני מתימר להיות מומחה בעניין ארסנל אבל אני מודע לארסנל ההתקפי שיש לה ולכן:
אני אישית הייתי הולך לרכוש את הונטלאר מריאל מדריד,בארסנל הוא יכול לפרוח
האם יש לך הסבר למשפט (שטות) הזה?
הבה נחשוב ביחד - בסגל הכולל את החלוצים הבאים: וילה, אדוארדו, ואן פירסי, וולקוט ובנדטנר.
אז לאור העובדה שאתה עכשיו יודע כמה ומי החלוצים של ארסנל, מתי לדעתך, באיזה סדר גודל ועל חשבון מי יקבל הונטלאר את הדקות המיוחלת אם יעבור לארסנל?
האם אתה שונא את הונטלאר עד כדי כך שאתה מציע לו התאבדות מקצועית?
אני אישית מאמן בארסנל של העונה
במשפט הנ"ל הוכחת שאתה לא מכיר את ארסנל של העונה הקרובה (לפחות מבחינת התקפית).
Guy Blanco
03-08-09, 14:55
מוניס, חלוץ כמו הונטלאר הוא הדבר האחרון שארסנל צריכה - דוחק כדורים בינוני שמוגבל מבחינה טכנית. אמנם ארסנל "איבדה" את אדבאיור, אבל יש לה מספיק חלוצים בסגל (ואן פרסי, ארשאבין, ולה ושות'). חסרונו של אדבאיור לא יורגש כלל. מה שכן, ארסנל צריכה קשר אחורי. פטריק ויירה הוא אופצייה מעניינת - אמנם הוא מאוד מבוגר ומעבר לשיאו, אבל הוא זול, מנהיג וטוב יותר מכל מה שיש לארסנל להציע בתפקידו. אין לארסנל הרבה להפסיד מהמהלך הזה.
ונגר הראה במשחקי הידידות האחרונים על המערך שהוא בונה: 4-3-3(תואם בארסה), לפי הפריסה הבאה:
סונג
רוזיצקי/נאסרי-ססק
ארשבין-ואן פרסי-צ'אמק(שככל הנראה יבוא)
לכן, הונטלאר בכלל לא נחוץ פה. אני אישית חושב שמערך כזה באנגליה לא יצליח מכמה סיבות:
1)חלוץ המטרה צריך להיות סקורר, ממש כמו אטו ודרוגבה בקבוצות שלהם. ואן פרסי הוא חלוץ מגוון מאוד אבל בטח שלא סקורר, והרי הוא מיועד להיות בהרכב הפותח.
2)השלישייה הקדמית צריכה להיות שווה הרבה שערים. בניגוד לברצלונה, שם מסי(38), אטו(36) והנרי(26) היו שווים הרבה שערים, פה זה מוטל בספק. מילא ואן פרסי וארשבין שיכולים להתעלות ולהבקיע בצרורות(גם זה, מאוד מוטל בספק) כמו השלישייה של ברצלונה, אבל הסטטיסטיקה של צ'אמח לא מלבבבת בקטע הזה בשנים האחרונות שלו, וגם המחליף שלו לא צלח בהבקעת שערים בזמן האחרון(וולקוט).
3)בשביל מערך כזה צריך קשר אחורי שיהיה בעל נוכחות פיזית ושיהיה באמת משהו מיוחד. ויירה כבר לא אותו שחקן של הימים העליזים בהייבורי, סונג נראה בינתיים כדבר הכי קרוב לזה אבל עדיין יש לו כמה ליקויים בסיסיים, ודנילסון פשוט בינוני.
חובה להביא עוד בלם עם משחק ראש וקשר אחורי שנמצא בשיא(לאו דווקא אחד מוכר כמו דה רוסי), ורק אז אפשר לדבר על המילה אליפות. לונגר יש הרבה מאוד מזומנים(40 מיליון לא כולל מכירתם הצפויה של אבואה וסנדרוס ששווים בערך 12 מיליון פאונד), ככה שהוא חייב לפעול בחלון ההעברות, מכיוון שעוד פחות משבועיים כבר מתחילה הליגה.
sagna:
צ'אמק הוא חלוץ מרכזי, אם אני לא טועה הוא די גבוה ויש לו משחק ראש טוב. אז כנראה שואן פרסי ישחק בשמאל וארשבין בימין.
ויירה הוא אופציה מעניינת וזולה, אבל הוא כבר זקן ולא בכושר, למרות שאני בטוח שאת הפיזיות שלו הוא לא איבד.
בכל מקרה, תסמוך על ונגר - אם זה שחקן שמגיע מצרפת, ונגר אף פעם לא טועה.
הקיץ הזה של ארסנל נראה תמוה מאוד בעיני.
לא ברורה לי ההתעקשות של וונגר לא לחזק את הקבוצה בחלק ההגנתי, וזאת למרות שלארסנל יש מזומנים מההעברות האחרונות של טורה ואדביור. ורמאאלן לבדו לא מספיק בשביל להשלים חוליית הגנה יציבה מספיק. בעונה שעברה סילבסטרה הוכיח שהוא טמבל מוחלט, ושאי אפשר לסמוך עליו (יחד עם סנדרוס שהוכיח את זה מהרגע הראשון שבו נגע בכדור).
גם בתסריט שבו יגיע רכש נוסף שמיועד להרכב פותח בחוליית ההגנה, זה יהיה באיחור, מכיוון ודרוש יותר משבועיים על מנת להסתגל לקבוצה חדשה, מאמן חדש ושיטה חדשה.
מעניין אותי לראות מה אוהדי ארסנל שבקיאים יותר ממני בענייני הקבוצה חושבים על העניין, האם לארסנל יש חובות כלשהם או עניינים פיננסיים אחרים שגורמים לכך שהכסף שאמור להיות נזיל הולך לכסותם? או שוונגר סומך על סנדרוס\סילבסטרה\אבואה...
האם אתה שונא את הונטלאר ארסנל עד כדי כך שאתה מציע לו לה התאבדות מקצועית?
תוקן.
מה הונטלאר ו-ויירה בן 90? החתמות מהסוג הזה משאירים למילאן.
אין לי שום בעיה לשחק 4-3-3 עם ארשאבין, RVP ואדוארדו בחוד.
כל עוד ונגר לא מרכיב, בנוסף לסונג, מחרב משחק כמו דנילסון לצד ססק הכל יהיה טובה ויפה. העומק בעמדות השונות יהיה מדהים כאשר רוציזקי, נאסרי, ווילשר וראמזי נלחמים על העמדה לצד פאברס (דיאבי יכול ללכת לחפש עץ ולטפס עליו) ודנליסון נלחם בכדורגל של ארסנל עם הרצון שלו לשחק שם גם כן.
אנחנו נקנה - ונגר אישר זאת - וסביר להניח שהעדיפות הראשונה היא בלם ולא קשר.
מה הונטלאר ו-ויירה בן 90? החתמות מהסוג הזה משאירים למילאן.
אין לי שום בעיה לשחק 4-3-3 עם ארשאבין, RVP ואדוארדו בחוד.
כל עוד ונגר לא מרכיב, בנוסף לסונג, מחרב משחק כמו דנילסון לצד ססק הכל יהיה טובה ויפה. העומק בעמדות השונות יהיה מדהים כאשר רוציזקי, נאסרי, ווילשר וראמזי נלחמים על העמדה לצד פאברס (דיאבי יכול ללכת לחפש עץ ולטפס עליו) ודנליסון נלחם בכדורגל של ארסנל עם הרצון שלו לשחק שם גם כן.
אנחנו נקנה - ונגר אישר זאת - וסביר להניח שהעדיפות הראשונה היא בלם ולא קשר.
לפי מה שהבנתי מהמשחק נגד אתלטיקו , ווישלר בכלל קיצוני לא?
למרות התצוגות המרשימות בגביע האמירויות, ולמרות שסוף סוף יש לארסנל שוב כמה שחקנים שאני ממש אוהב (בעיקר שני ההוביטים, הרוסי והאנגלי), אני מתקשה להיות אופטימי. כשהקיץ התחיל והסתמן ניקוי אורוות פיתחתי תקוות, אבל בפועל חוץ מאדבאיור, אף אחד מהשחקנים שלדעתי ראוי להיפרד מהם לא נמכרו. דיאבי זה שם שלא עלה ולו פעם אחת כהעברה פוטנציאלית החוצה ונראה שגם אבואה הולך להישאר. וכל השמועות על שחקנים גרזנים/קצבים/גבוהים/אפורים, שזה בדיוק מה שארסנל צריכה כרגע לדעתי, הן כנראה המצאות של התקשורת שכנראה לא קשורות למציאות. אסייג ואומר שמדובר רק בשמועות ויכול להיות שארסנל תפתיע בסופו של דבר בהחתמות, אבל איך שזה נראה כרגע, זה סיים אולד סיים אולד.
כל העולם ואחותו יודעים שארסנל צריכה לחזק את ההגנה - אם זה בקישור ו/או בעמדת הבלם - ומלבד השמועה על ויירה (שאני מתקשה לגבש דיעה עליה), כל השמועות הקונקרטיות הן על שחקני התקפה. בשביל מה צריך את צ'מאח הזה, נשמע כמו טראבל מייקר לא פחות מאדבאיור. וסלמון קאלו? ככל הנראה יתאים בארסנל אבל יבוא על חשבון שחקנים שהייתי רוצה לראות מקבלים את ההזדמנות שלהם.
והכי מרגיז זה שפשוט אי אפשר להבין מהראיונות של ונגר שום דבר. הוא אומר שיש מספיק אופציות בהתקפה, ולמחרת מפורסם שארסנל הגישה הצעה על צ'מאח. בשנה שעברה דיבר מספר פעמים על הצורך בחיזוק ההגנה, ובסוף לא הביא אף אחד. גם השנה בינתיים לא נעשה שום חיזוק בהגנה, הובא בלם אחד במקום בלם אחר שעזב, כשכנראה עוד אחד (לפחות) בדרך החוצה. אולי ראוי להיות יותר סבלניים אבל מצד שני, אם מתוכנן חיזוק משמעותי בהגנה, לא כדאי להביא את השחקנים מספיק זמן לפני שמתחילה העונה כדי שיוכלו להשתלב כמו שצריך? לארסנל יש פתיחת עונה לא קלה, עם משחקים נגד אברטון ושתי הקבוצות של מנצ'סטר כולן בחוץ בארבעת המחזורים הראשונים. ובנוסף כמובן מוקדמות ליגת האלופות.
אני מקווה שאתבדה ושארסנל תרכוש השבוע בלם וקשר הגנתי איכותיים, אני אשמח להיות מופתע לטובה בקיץ הזה.
ובנימה יותר אופטימית - הנה קליפ עם ראיון קצרצר של ג'ק ווילשיר בסיום המשחק מול ריינג'רס בו זכה (שוב) ב"איש המשחק" של סקאי (http://link.brightcove.com/services/player/bcpid271552671?bctid=31561845001). לי יש תחושה שיש בווילשיר סוג של קשיחות (שלא לומר "ערסיות") שמאד מוצאת חן בעיניי, שחקן "קונטיננטלי" עם אופי וטמפרמנט אנגלי, למרות הנתונים הפיזיים. אני מאד מקווה שבאמת יקבל השנה את הצ'אנסים שלו, וייקח אותם בשתי ידים. אני מנסה לא להיסחף להייפ התקשורתי, אבל קשה לא להתרגש מהשחקן הזה (http://www.youtube.com/watch?v=YgMFO8mX49c).
hai60 - ווילשיר יכול לשחק כקיצוני ובמרכז, בכל מקרה לא מדובר בקיצוני קלאסי (כמו רוב השחקנים שמשחקים בעמדה זו אצל ונגר). בטורניר האחרון הוא אכן תופקד בעיקר בצד ימין של שלישיית ההתקפה הקדמית.
ונגר הראה במשחקי הידידות האחרונים על המערך שהוא בונה: 4-3-3(תואם בארסה), לפי הפריסה הבאה:
סונג
רוזיצקי/נאסרי-ססק
ארשבין-ואן פרסי-צ'אמק(שככל הנראה יבוא)
צ'מאח באגף ימין? למה לא לתת לוולקוט לשחק שם? או להעביר את ארשבין לימין ולתת לוולה לשחק בשמאל? לדעתי וולקוט כשרון גדול יותר מצ'מאח, והוא יותר מתאים ממנו לאגף ימין בשיטה שוונגר מתכנן לשחק בארסנל, 4-3-3.
למה לא לתת לוולקוט לשחק שם?]
כי וואלקוט כישרון קטן יותר מכל שאר השחקנים של ארסנל שיכולים לשחק בעמדה, כולל ווילשר (ואת זה אני אומר כאחד האחרונים בקרב אוהדי ארסנל שמאמין שיכול לצאת מוואלקוט שחקן הרכב ברמות האלה).
דיאבי זה שם שלא עלה ולו פעם אחת כהעברה פוטנציאלית החוצה ונראה שגם אבואה הולך להישאר.
אם אתה היית מאמן של קבוצה אחרת, היית מנסה לקנות את דיאבי?
ובנימה יותר אופטימית - הנה קליפ עם ראיון קצרצר של ג'ק ווילשיר בסיום המשחק מול ריינג'רס בו זכה (שוב) ב"איש המשחק" של סקאי (http://link.brightcove.com/services/player/bcpid271552671?bctid=31561845001). לי יש תחושה שיש בווילשיר סוג של קשיחות (שלא לומר "ערסיות") שמאד מוצאת חן בעיניי, שחקן "קונטיננטלי" עם אופי וטמפרמנט אנגלי, למרות הנתונים הפיזיים. אני מאד מקווה שבאמת יקבל השנה את הצ'אנסים שלו, וייקח אותם בשתי ידים. אני מנסה לא להיסחף להייפ התקשורתי, אבל קשה לא להתרגש מהשחקן הזה (http://www.youtube.com/watch?v=YgMFO8mX49c).
עוד פלגמט שבקושי יכול לחבר קלישאה. צריך להרחיק אותו מהתקשורת.
אם אתה היית מאמן של קבוצה אחרת, היית מנסה לקנות את דיאבי?
גם שחקנים גרועים בהרבה מדיאבי נקנים ע"י מאמנים, הכל לפי הצרכים והסיגנון והרמה של הקבוצות אותן הם מאמנים. לדעתי הסיבה שדיאבי לא מוצע למכירה היא לא בגלל שאף אחד לא יקנה אותו אלא בגלל שונגר רוצה אותו בקבוצה.
עוד פלגמט שבקושי יכול לחבר קלישאה. צריך להרחיק אותו מהתקשורת.
לא התייחסתי לתוכן הדברים שלו, זה ממש לא מעניין ובכלל, מה כבר אפשר לענות לשאלות המפגרות האלו על נבחרת אנגליה. לי אישית גם אין שום בעיה עם המבטא שלו או זה שהוא לא רהוט כמו שחקנים אחרים, להיפך. בכל מקרה, התכוונתי למה שהוא משדר, בעיניים, בהבעה ובצורת הדיבור, בטחון עצמי רב וסוג של קשיחות - למרות החיוכים, הצביטות והגודל.
כי וואלקוט כישרון קטן יותר מכל שאר השחקנים של ארסנל שיכולים לשחק בעמדה, כולל ווילשר
האמת, לדעתי ווילשיר הוא הנגטיב המוחלט של וולקוט ולהשוות אותם לא ממש עושה חסד עם האחרון. ההבדלים ברורים גם על המגרש וגם, עושה רושם, מחוצה לו (בנושא הקודם, וולקוט הוא רהוט וילד טוב, תמיד אומר את המשפטים הנכונים). לוולקוט יש יכולות טבעיות נדירות, אבל הוא לא כשרון טבעי בכדורגל, בניגוד לווילשיר. אם אני זוכר נכון הוא גם התחיל ללמוד כדורגל בגיל מאד מאוחר יחסית, וסביר שלא קיבל בסאות'המפטון חינוך מי יודע מה יסודי. אבל עם כל הירידות על וולקוט, גם אני חושב שיש לו סיכוי להיות שחקן לגיטימי בארסנל, ואפילו שחקן חשוב. הוא מוסיף לקבוצה משהו אחר מן האחרים עם המהירות המטורפת שלו וכבר עזר לא פעם לשנות משחקים. נראה לי גם שאם באמת ארסנל תעבור ל-4-3-3, אזי וולקוט, כמו הרבה שחקנים אחרים בקבוצה, ירוויחו מכך המון.
דיאבי - זה היה סרקזם. אני חושב שכולם הבינו מזמן שלונגר יש בליינד-ספוט בכל מה שנוגע לדיאבי.
ווילשר - זו הייתה סתם הערה.
ווילשר מול וואלקוט - אמרתי שאני מאמין בוואלקוט, אבל לפעמים אני מרגיש שמדובר בנצחון של תקווה על ההיגיון בראש שלי. אין מניעה מלהשוות בין ת'או לכדורגלנים אחרים בעמדה שלו ועד אשר הוא לא יתחיל להראות כישורים עדיפים על פני שחקנים רציניים (אבואה לא שחקן רציני) כל האתלטיות שלו היא לשווא. אני רוצה מאוד שהוא יצליח, בדיוק כשם שרציתי מאוד שקווינסי (זוכר?) יצליח.
אני חושב שזה מעניין שאחרי שנים ארוכות בהן 4-3-3 לוקח אליפויות (צ'לסי, המערך בפועל של מנצ'סטר עם רונאלדו), אנחנו עוברים אליו גם כן, כנראה. אחרי שהתברר שאנחנו פשוט לא יכולים לגרום לקשרי האגף שלנו להפוך לסקוררים (ככה זה כשאתה זורק לשם קשרי אמצע כל הזמן), אנחנו נתחיל לזרוק חלוצים לאגפים.
אני זוכר במעומעם את קווינסי (הוא בקושי שיחק בקבוצה הבכירה למיטב ידיעתי) אבל לא בשביל לחוות דיעה כלשהי לגביו ובהשוואה לוולקוט.
לגבי המשמעות של 4-3-3, זה אכן עשוי לפגוע בחלוצים אבל נראה לי שבחשבון הסופי, אם בוחנים את כמות השחקנים בארסנל הנוכחית שמתאימים לכל עמדה, פחות שחקנים ישחקו מחוץ לעמדה בשיטה הזו מאשר ב-4-4-2. וולקוט הרבה יותר מתאים בצד ימין של השלישייה הקדמית מאשר בקישור בצד ימין, וארשאבין גם ינוצל טוב יותר מקדימה. בנוסף, כל קשרי האמצע הרבים (מדי?) בקבוצה ירוויחו מתוספת של "סלוט" בשלישיה המרכזית וינוצלו טוב יותר. אבל זה באמת קצת חלמאי ועדיף היה לרכוש שחקנים שיתאימו לצרכים ולשיטה שונגר מאמין בה ולא לקנות מלא שחקנים בלי קשר לצרכים ואח"כ לנסות להתאים את השיטה למה שיש.
אני גם לא מבין את אלו שטוענים שמעבר לשיטה הזו מייתר את הצורך בתוספת של קשר הגנתי יותר למרכז הקישור. לא סונג ובטח לא דנילסון מספיקים לכיסוי העמדה הזו, ואני מתקשה להבין למה ונגר לא רואה בעמדה זו דחיפות עליונה. למה בליברפול זה כל כך קל ובסיסי, תוך יום להביא שחקן מחליף במקום שחקן מפתח שמאבדים, ובארסנל כבר מחכים שנתיים ולא נראה שזה בתכניות.
אני אוהב 4-3-3 ואני חושב שאם נשחק אותו בצורה כנה מאוד (לא 4-5-1) זה יהיה מעניין. אני מוכן לראות לצד ססק קשר יצירתי נוסף במקום מחרב משחק כמו דנילסון, כאשר מאחוריהם קשר הגנתי מאוד (לרוע המזל, סונג כרגע).
פחות שחקנים ישחקו מחוץ לעמדה בשיטה הזו מאשר ב-4-4-2.כאילו שזה מעניין את ונגר. הוא תמיד חושב שהעמדה הטבעית של שחקן היא לא יותר מהעדפה ביזארית שצריך לתקן.
אני אשמח מאוד לראות את רוזיצקי בקישור לצד ססק. שיחקנו כך מספר פעמים לפני כמה שנים (ג'ילברטו היה קשר העוגן) ואני חושב שיהיה לזה ערך, בטח מול בארנלי, סטוק והאל.
וולקוט הרבה יותר מתאים בצד ימין של השלישייה הקדמית מאשר בקישור בצד ימיןעד שהוא לא יהפוך את עצמו לאיום על השער, זה לא משנה איפה נתקע אותו. אני חושב שהוא מתאים לספסל ול20 הדקות האחרונות מול הגנה עייפה.
למה בליברפול זה כל כך קל ובסיסי, תוך יום להביא שחקן מחליף במקום שחקן מפתח שמאבדים, ובארסנל כבר מחכים שנתיים ולא נראה שזה בתכניות.מאותה סיבה שבליברפול שמחים לנצח משחקים עם מה שכל הפורום של בארסה קורא לו "אנטי-כדורגל" ושאר שטויות. ונגר לא פרגמטי כמו בניטז. לרפא חשוב שחקן כמו אלונסו ולכן הוא (1) קנה אותו (2) לא שחרר אותו עד אשר היה לו מחליף ביד. לונגר זה לא חשוב, אז הוא פשוט לא קנה.
בכל מקרה, כל זה קקי. 16% מארסנל של הליידי שלא רוצה להחזיק בהם הולכים לשנות ידיים. היא לא אוהבת את היל-ווד ודני פישמן, המנהלים הותיקים, ולכן לא בהכרח תהיה מעוניינת למכור להם ו\או לקרואנקה חברם. אם היא תחליט למכור לאוסמאנוב, הוא יגיע לבעלות של 41% מהקבוצה ויאלץ לנסות להשתלט עליה באופן מלא. ואז יהיה בארסנל אקשן כמותו מזמן לא ראינו. כל סיפור הבעלות הזה מתפתח לו לאט מאוד, אבל הקץ קרוב.
אני אשמח מאוד לראות את רוזיצקי בקישור לצד ססק.
וכמובן שעות אחרי כתיבת המשפט הזה, שלדעתי כמעט כל אוהד ארסנל היה רוצה, נפוצות השמועות על פציעה חדשה של רוזיצקי. נקווה שזה שטויות. אבל אם הוא פצוע אז סביר שליד פברגאס נראה שוב את שחקן נבחרת צרפת המהולל, חברנו הטוב דיאבי.
בכל מקרה, כל זה קקי. 16% מארסנל של הליידי שלא רוצה להחזיק בהם הולכים לשנות ידיים. היא לא אוהבת את היל-ווד ודני פישמן, המנהלים הותיקים, ולכן לא בהכרח תהיה מעוניינת למכור להם ו\או לקרואנקה חברם. אם היא תחליט למכור לאוסמאנוב, הוא יגיע לבעלות של 41% מהקבוצה ויאלץ לנסות להשתלט עליה באופן מלא. ואז יהיה בארסנל אקשן כמותו מזמן לא ראינו. כל סיפור הבעלות הזה מתפתח לו לאט מאוד, אבל הקץ קרוב.
זה באמת נושא מעניין ומורכב, והיום פורסמו עוד ציטוטים מעניינים מספר על ארסנל (http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/arsenal/5979512/David-Dein-and-Lady-Bracewell-Smith-round-on-Arsenal-board.html) (האמת שלא הצלחתי להבין אם זו מהדורה חדשה או מה, הספר עצמו יצא כבר לפני שנה). לליידי נינה ברייסוול-סמית' יש אולי שם ותואר מפואר, אבל היא נראית ונשמעת כמו ביאץ' רצינית. עושה רושם שיש מחנות ברורים שאפילו העיתונאים והבלוגרים מתחלקים ביניהם, ארסבלוגר (http://www.oleole.com/blogs/arseblog) למשל הוא מנושאי הדגל נגד אוסמנוב ודין, ואחרים בעדם, או לפחות מאד נגד ההנהלה הנוכחית. את הגיגי אחד מכותבי הספר, קווין וויצ'ר, שביקורתי מאד עם ההנהלה, אפשר למצוא באונליין גונר (http://www.onlinegooner.com/editorial/index.php?id=179). אני, האמת, מהמעט שאני קורא ושומע בנושא, לא ממש יודע מה לחשוב. מצד אחד אין לי ספק שהאדון אוסמנוב הוא אוליגרך שעדיף לארסנל להתרחק ממנו כמו מאש, מצד שני דייוויד דין (שמשתף פעולה עם אוסמנוב כמובן) הוא ככל הנראה המנהל הכי טוב שהיה לארסנל המודרנית, ושיתוף הפעולה שלו עם ונגר היה מוצלח ביותר.
בנוסף, לדעתי, הדירקטריון הנוכחי של ארסנל מאד שמרני ולא יצירתי (ואולי גם קמצני) וההתנהלות שלו בשנים האחרונות בלתי מספקת. ה"סוס הגבוה" עליו הם נמצאים הוא בדיוק זה, כלומר אין שום עליונות ערכית בהתנהלות הכספית הנוכחית של ארסנל לפי דעתי. ארסנל הפכה למועדון מאד מרוחק מהקהילה, לעסק מרוויח בזכות מחירי כרטיסים שערוריתיים (הכי גבוהים בליגה (http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00856/SUN261GM30-180_856201j.jpg)) שמתמקד במטרות עסקיות בלבד - כניסה לליגת אלופות כל שנה - על חשבון זכיה בתארים קצת פחות רווחיים כמו הגביעים השונים. לדעתי המטרה הזו באה גם על חשבון הצלחה בליגה, כי כנראה יותר כלכלי להשקיע מעט בסגל שמצליח להגיע לליגת אלופות כל שנה מאשר להשקיע הרבה בשחקנים יקרים שאולי יעזרו להביא גם אליפות, אבל אולי לא. לולא הסכנה המיידית של אי הגעה למקום הרביעי שמוביל לליגת האלופות באמצע העונה שעברה, קשה לי להאמין שארשאבין היה בארסנל.
ואם כבר נושא ליגת האלופות, אתמול היו המשחקים האחרונים בשלב המוקדמות השלישי שהכריעו למעשה את רשימת המועמדות לשחק מול ארסנל. ניצחונה המבורך של הקבוצה הרומנית טימיסוארה (או משהו כזה) על שחטאר המדורגת הביא לכך ששטוגרט עברה לצד המדורגות (שם נמצאת ארסנל) ולפיכך ארסנל יכולה למצוא עצמה מוגרלת מחר נגד אחת מתוך פיורנטינה, אתלטיקו מדריד, סלטיק, אנדרלכט וטימיסוארה. ללא ספק לא קל כמו בשנים קודמות אבל לדעתי השינוי בפורמט המוקדמות וקידום אלופות ממדינות קטנות הוא מבורך.
אני אפרט בפעם אחרת, אבל אני:
1) שונא את פיטר היל-ווד
2) אוהב מאוד את דייויד דין
3) לא סולד מאוסמאנוב כל עוד הוא לא מצטרף על תקן רומאן
ללא ספק לא קל כמו בשנים קודמות אבל לדעתי השינוי בפורמט המוקדמות וקידום אלופות ממדינות קטנות הוא מבורך.
למה אתה תומך בשינוי הקוסמטי המגוחך הזה, מתוך עיקרון?
לא, לא רק עקרון. לי די נמאס לראות את אותן 10-15 קבוצות חזקות שנה אחרי שנה. השיטה הקודמת מפלה לדעתי את אלופות הליגות החלשות וליגות הביניים, וקבוצות אלופות מליגות אלו נכנסו למעגל קסמים כששיטת המוקדמות לא איפשרה להם כמעט סיכוי לצאת ממנו. למשל זה שסטנדרט לייז', היתה צריכה לפגוש את ליברפול במוקדמות בשנה שעברה ולעוף בעיקר בגלל נאיביות מול הנסיון והציניות של בניטז וקבוצתו, נראה לי ממש מצער (טוב זה גם כי אני מתעב את בניטז :evil:). ואם אותה סטנדרט לייז' תצליח לצבור נסיון בליגת האלופות על פני כמה שנים, אולי היא תוכל להתחזק ומעגל הקבוצות החזקות יורחב במקצת (וגם השחקנים החשובים שלה לא יצטרכו לעזוב לליברפול או לריאל מדריד).
השנה למיטב הבנתי הורחב מספר הליגות שהאלופה שלהן עולה באופן אוטומטי, ובנוסף, לאלופות של ליגות חלשות יותר, כמו סרביה, קרואטיה, צ'כיה וכד' (שלכולן עבר ותרבות ספורטיבית מפוארת), יש יותר סיכוי, כי אינן צריכות להתמודד עם מכונות משומנות עם נסיון אדיר בליגת האלופות כמו המועדונים במקום השלישי (בשנה קודמת) והרביעי של הליגות הגדולות.
ברור לי שזה מחט בערימת שחת בשביל לעשות שינוי משמעותי, בטח אם התקווה היא לחזק את הליגות החלשות יותר. הבעיה היא הרבה יותר עמוקה, הפערים הכספיים בין הליגות הם עצומים ובאופן ספציפי השינוי הזה יכול גם להזיק, לא לאלופות הליגות החלשות אלא לתחרותיות של הליגות הנ"ל (כמו שהכסף של האלופות קיבע כמעט לחלוטין את ארבע הגדולות באנגליה, הוא עשוי לקבע את האלופות במדינות האלו). וגם בליגת האלופות עצמה, לפחות בטווח הקצר, נראה (כנראה) יותר משחקים חד צדדיים. ועדיין נראה לי שזה צעד קטן לכיוון הנכון. יש עוד הרבה שינויים שאני בעדם אבל זה אוף טופיק לגמרי.
יחד עם זאת, למרות הכל, אשמח אם ארסנל תקבל את הקבוצה הרומנית היום... קידום הליגה הרומנית יכול לחכות לשנה הבאה :wink:.
יחד עם זאת, למרות הכל, אשמח אם ארסנל תקבל את הקבוצה הרומנית היום... קידום הליגה הרומנית יכול לחכות לשנה הבאה :wink:.
אבל זה לא מה שהולך לקרות. השור האדום האוסטרי או מכבי חיפה יהיו בליגת האלופות, שריף מקדוני יכול להיות בליגת האלופות וכך גם פילזנר לטבי או תאונת רכבת הונגרית.
ארסנל, לעומת זאת, תיאלץ להילחם בסלטיק. אני לא מאושר.
אבל זה לא מה שהולך לקרות. השור האדום האוסטרי או מכבי חיפה יהיו בליגת האלופות, שריף מקדוני יכול להיות בליגת האלופות וכך גם פילזנר לטבי או תאונת רכבת הונגרית.
ארסנל, לעומת זאת, תיאלץ להילחם בסלטיק. אני לא מאושר.
ברור שלא, כי אתה אוהד ארסנל והיא נפגעת מהשינוי. אבל אוהדי מכבי חיפה (או זלצבורג) דווקא כן. הקאמבק של מכבי חיפה היה חסר משמעות אם בסיבוב הבא הם היו פוגשים את ארסנל, או שטוטגארט, או אתלטיקו מדריד. עזוב את אוהדי חיפה, לא בטוח שבאמת מגיע להם, לא היית רוצה, למשל (אין לי רגש מיוחד לכוכב האדום בלגראד, סתם נתקלתי בסרטון הזה בעקבות משחק דרמטי שלהם לפני כמה ימים), לראות יותר אוהדים כאלו (http://www.youtube.com/watch?v=bVATKa7EJXA) בליגת האלופות? אני יודע, כפי שכתבתי בפוסט הקודם, שהשינוי הנוכחי לא ישפיע יותר מדי והדרך לשוויון גדול יותר באירופה ארוכה מאד. אפילו לא בטוח שפלטיני עם השינוי שעשה קיצר אותה. ועדיין, בעולם אידיאלי, גם אם הקבוצה שלך נפגעת, לא היית מעדיף יותר תחרות אמיתית? אני אישית כן, גם בליגת האלופות וגם בליגות המקומיות. זה לדעתי הרבה יותר מעניין מאשר ניצחון כמעט בטוח של קבוצות הכסף הגדול.
השיטה החדשה היא פשוט לא ספורטיבית. סלטיק, כעונש על הצלחותיה הקודמות שלה ושל שאר הסקוטיות צריכה לעבור שבעה מדורי גיהנום בדרך לליגת האלופות ואילו מכבי חיפה כפרס על העליבות המתמשכת של הליגה בה היא משחקת עוברת בדרך לשלב הבתים קבוצות מסוף העולם שמאלה. זה פשוט הזוי, לא ספורטיבי ולא הוגן. מי שטוב צריך להגיע לרמות הגבוהות, לא מי שמשחק בליגה חלשה כפרס על חולשתו.
שיוויון בחיים לא יהיה. גם אם רד בול זלצבורג תגיע 20 שנה רצוף לשלב הבתים היא עדיין לא תתקרב לרמה של האנגליות, הספרדיות והאיטלקיות. לא תהיה פה שום תחרות. מה שכן יהיה זה יונייטד, ברצלונה וחברותייהן שנותנות שביעיות בלי להתאמץ מול קבוצות קיקוניות בזמן שקבוצות כמו סלטיק או פורטו רואות את שלב הבתים מהבית.
השיטה החדשה היא פשוט לא ספורטיבית. סלטיק, כעונש על הצלחותיה הקודמות שלה ושל שאר הסקוטיות צריכה לעבור שבעה מדורי גיהנום בדרך לליגת האלופות ואילו מכבי חיפה כפרס על העליבות המתמשכת של הליגה בה היא משחקת עוברת בדרך לשלב הבתים קבוצות מסוף העולם שמאלה.
זה אולי נכון הפעם, אבל האם זה נכון תמיד? ר' למשל דוגמת סטנדרט לייז' בשנה שעברה שנתתי מקודם. מה גם שנעשו כמה שינויים, לא רק הפרדה בין מוקדמות של אלופות ללא אלופות. ואולי למשל זה סוף סוף ידחוף את ונגר לנסות לקחת אליפות ולא להסתפק במקום הרביעי המ***ן? השנה זה יצא ככה, בשנים הבאות יכול להיות שיעלו קבוצות אחרות, אולי יותר אטרקטיביות.
cfe צודק, למה יש פלייאוף בין שתי קבוצות שראויות להיות בליגת האלופות, אבל יש מפגש בין שריף טיראספול הקיקיונית לדברצן אלופת הונגריה, ואחת מהקבוצות הליצניות האלו יהיו בצ'מפיונס, אבל סלטיק/ארסנל שיש להם סיכוי להגיע לנוקאאוט, לא.
Steve Nash
09-08-09, 00:56
השיטה החדשה מעצבנת אותי מכיוון שהיא מענישה את הקבוצות הטובות בגלל שהן טובות ונותנת פרס לגרועות בגלל שהן גרועות. אם קבוצה רוצה להיות בליגת האלופות היא צריכה להיצמד לטובות באמת ולא לקבל פרסים על חולשתה בגלל שפלאטיני צריך להחזיר טובה למי שבחר בו.
the mighty reds
09-08-09, 03:32
בסה"כ 5 קב' מתוך ה32 יהיו "חלשות" , זה לא כזה נורא , דווקא תהליך בריא והגיוני.
פלאטיני פשוט מחזיר את ההגמוניה ואומר לעשירים , אתן לא יכולות לקנות או לקחת את שחקני הנוער - בוגרים האירופאי של הקב' העניות וגם לדחוק אותן הצידה ללא הזדמנות שווה.
הקב' המזרח אירופאיות מספקות מספיק שחקנים לליגות ולקב' הבכירות, גם אם יובסו הן יותר מראויות ובזכות.
---------
ארסנל רוצה להיות בלג"א שקודם תיהיה אלופה בליגה שלה,או לפחות מקום 2 או לפחות מקום 3 אבל לתת פרס אוטומטי על מקום 4 , למה ?
-------
איזה הצלחות סקוטיות יש בדיוק ? ריינג'רס וסלטיק הן מועדני יוקרה דרג ג' ולא משמעותי בליגה חלשה וזניחה שאפשר שאפשר להשוות אותה לליגת הכדור יד בארץ , דרבי פרטי בין 2 קב' שפעם זאת זוכה ופעם האחרת, ללא מאבק נוסף של שום מתמודדת.
------
רוב הקב' הבכירות נמצאות בחובות אסטרונומים שברגע שיפסיקו להן את ההלוואות או שהבעלים יחליטו לפרוש הן יתרסקו בין רגע ויתמוטטו לחלוטין מבחינה כלכלית.
אף אחד לא טען שמקום רביעי באנגליה צריך לקבל כרטיס אוטמטי לשלב הבתים. מי שבאמת נדפק כאן זה דרג הביניים, הרוסיות, הפורטוגזיות, ההולנדיות והסקוטיות אוכלות אותה. האנגליות והספרדיות חיות עם זה בשקט. סלטיק היא אמנם לא מעצמה בסדר גודל אירופאי, אבל כן, מגיע לה להיות בליגה האלופות הרבה יותר מאשר לקבוצה כמו מכבי חיפה. אין שום סיבה לפרוש שטיח אדום בפני קבוצות דרג ז'. כשמכבי חיפה, שהגיעה פעם אחת לאורך ההיסטוריה שלה לליגת האלופות, היתה יכולה בקונסטולציה הכי קשה ומתוסבכת לקבל גג את אולמפיאקוס ואילו ארסנל, שהגיעה לחצי הגמר בשנה שעברה, יכלה לקבל את אתלטיקו מדריד או פיורנטינה אז פשוט אין מה להגיד יותר. מכבי חיפה, קבוצה סבירה במונחי כדורגל ישראלי יכולה עם טיפה מזל למצוא את עצמה בשלב הבתים כשהיריבה הכי קשה שלה היא קבוצה לטבית. לעומתה, סלטיק, שתזלזל כמה שאתה רוצה, עדיין היתה משתתפת קבועה בצ'מפיונס ושווה שמינית גמר בעונה טובה, צריכה לעבור בדרך את ארסנל. נטו בגלל שחיפה היתה יותר חלשה ממנה. המטרה של המפעל הזה הוא לקבץ תחת קורת גג אחת את הקבוצות הכי טובות באירופה. הקישקושים של אלופות ולא אלופות לא תפסים כבר 20 שנה. ספורטינג תתמודד מול פיורנטינה וקבוצה ראויה אחת תעוף בוודאות ובמקומה נקבל את המנצחת בין ציריך השוויצרית לונטספליס הלטבית. נהדר. שלב בתים מרתק יהיה לנו כאן. הכינו את הקפה.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/08/14/article-1206377-05F2D2ED000005DC-302_468x255.jpg (http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1206377/ARSENE-WENGER-INTERVIEW-The-transcript-Martin-Samuels-fascinating-meeting-Arsenal-manager--I.html?ITO=1490)
יופי של ראיון של ארסן ונגר מאת מרטין סמואל מתפרסם היום בדיילי מייל, התמליל המלא כאן (חלק ראשון) (http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1206377/ARSENE-WENGER-INTERVIEW-The-transcript-Martin-Samuels-fascinating-meeting-Arsenal-manager--I.html?ITO=1490) וכאן (חלק שני) (http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1206363/ARSENE-WENGER-INTERVIEW-The-transcript-Martin-Samuels-fascinating-meeting-Arsenal-manager--II.html?ITO=1490). יש עוד ראיון בטיימס (http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/arsenal/article6795542.ece) קצת פחות מוצלח לטעמי, בכל מקרה זה בדיילי מייל מעולה, כולל התחלה די כללית בנושאים פוליטיים (כלכליים/חברתיים) שאותי אישית עניינה וגם קצת שמחה. בקיצור, ראיון מעמיק, ועם כל הכעס והתסכול, קשה לדעתי שלא להעריך את דבריו של ונגר ותפיסת עולמו.
ההתחייבות של ארסנל (http://www.youtube.com/watch?v=zSqKs6IoMKQ):
[/URL][URL="http://www.youtube.com/watch?v=zSqKs6IoMKQ"]http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/arshhh1.jpg (http://www.youtube.com/watch?v=zSqKs6IoMKQ)
משהו מצא תקציר של ה-6-1 על אברטון (שבת)
WayneRooney
16-08-09, 01:10
יש באתר של ספורט 2 תקצירים של כל המשחקים של הטופ 4 (כי הם משדרים את רוב משחקי הטופ4, אז הם גם מביאים תקצירים) ומעלים את התקציר לאחר זמן מסוים לאתר שלהם.
אדוארדו נענש בשני משחקים בחוץ בשל "הפנדל" נגד סלטיק.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/europe/8232544.stm
הזוי לגמרי.
אכן הזוי, ואני בספק אם תהיה אחידות בעניין מצידה של אופ"א. ללא אחידות בענישת שחקנים הצוללים על מנת לזכות בפנדלים, העונש הזה חסר אחראיות, טיפשי, ולא ראוי. במידה ואכן תהיה אחידות, אני לפחות אשמח.
בין כה וכה זה קצת מוזר ששחקן אשר צולל במהלך המשחק מקבל כרטיס צהוב, ובמקרה הזה אדוארדו הורחק משני משחקים.
אכן הזוי, ואני בספק אם תהיה אחידות בעניין מצידה של אופ"א. ללא אחידות בענישת שחקנים הצוללים על מנת לזכות בפנדלים, העונש הזה חסר אחראיות, טיפשי, ולא ראוי. במידה ואכן תהיה אחידות, אני לפחות אשמח.
בין כה וכה זה קצת מוזר ששחקן אשר צולל במהלך המשחק מקבל כרטיס צהוב, ובמקרה הזה אדוארדו הורחק משני משחקים.
ברור, זו התנהגות גועל נפש מצד אופ"א. כמובן שאני כלל וכלל לא מצדיק את הצלילה של אדוארדו(להפך, אני סולד מזה מאוד), אבל הרחקה לשני משחקים? זה כבר מוגזם. אני זוכר טוב מאוד את הצלילה של ג'רארד שנה שעברה מול אתלטיקו בדקה ה93, שכביכול מנעה הפסד ביתי של ליברפול. היו קצת דיבורים ומאז הגזרה נרגעה. אבל זה ברור שאם מסי או רונאלדו "הכוכבים" יצללו(סתם הבאתי אותם כדוגמאות בגלל הפופולריות שלהם), אף אחד לא יעשה כלום. אני מצפה מאוד מאופ"א להיות אחידים.
מצחיק שונגר אמר את הדברים האלו לפני שלוש שנים:
We have to fight it and there is only one way to punish people diving obviously: suspension.
אבל אין ספק שזה דבר מטופש.
תודה שהזכרת לנו את הציטוט הזה! (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/4842424.stm) מה שכן, באותה העת הוא גם אמר את הדברים הבאים:
"I can say that when my team are not involved I am 100% against it." בכל מקרה, אני מניח שונגר עשוי להסכים עם המהלך, אם יהיה מדובר בשינוי כללי, אך ישנה הרגשה שאופ"א החליטה לסמן את ארסנל ואדוארדו, לאחר שהתעלמה מכל כך הרבה שחקנים בעבר. יחד עם זאת, כל דבר זקוק לתקדים, ואני מקווה שזהו התקדים אשר יפיל עמו גם צוללנים אחרים, כמו כריסטיאנו רונאלדו, סטיבן ג'רארד, ליונל מסי, דידייה דרוגבה, ואחרים.
לא ראיתי את הצלילה של אדוארדו ואני מניח שזה כלל לא משנה עד כמה היא הייתה מגוכחת/מזויפת.
זה רק הזכיר לי משחק ליגה לפני שלוש עונות באיטליה, אינטר אירחה את רומא, אדריאנו עשה הצגה ואינטר זכתה בפנדל. רומא ניצחה את המשחק בסופו של דבר (ההפסד היחיד של אינטר באותה עונה), אך אדריאנו הורחק לשני משחקים בגלל אותה צלילה.
שינוי כללי? עקביות?
הצחקתם את אוהדי אינטר, שמצאו עוד סיבה טובה להרגשת הקיפוח. הרי אם אדריאנו נענש על כך, אינזאגי, ג'ילארדינו ודומיהם היו צריכים כבר מזמן להחליף מקצוע.
מאז אותו מקרה, ידוע לי רק על פעם אחת באיטליה בה הורחק שחקן בבית הדין עקב צלילה (וגם בכך אני לא בטוח).
ההבדל הוא כמובן שמדובר הפעם באופ"א, והאם התקדים הזה יעוגן בחוקה שלה. העניין הזה בעייתי מאוד ומי שידפקו יותר מכולם הן הקבוצות הגדולות (שמשחקיהן משודרים יותר, עם יותר מצלמות, והדי כל אירוע רחבים יותר).
צלילות הן חלק מהמשחק (לצערנו או לא), והרחקה לשני משחקים בגלל אחת כזו היא מוגזמת. העונש היחיד לדעתי שמתאים פה הוא כרטיס צהוב ל"פושע" (ועונש לקוון/שופט במקרה שהיה צריך לזהות את הרמאות - כמו שהיה במקרה אדריאנו).
מקרה אדוארדו:
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Arsene-Wenger-was-RIGHT-to-defend-Eduardo-dive-says-Sir-Alex-Ferguson-article145551.html
http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=673500&sec=uefachampionsleague&cc=5901
אלכס פרגוסון מסכים עם העונש ואומר לכולנו לחשוב על הילדים...
"Quite rightly something should be done. You hope that message gets across. Not one coach is proud of the fact that they have players who simulate to get decisions. Coaches can't be proud if they have won the game that way. I certainly wouldn't be. We all agreed that education is the best way forward, from youth teams through to first team players. We all have a responsibility, particularly the players of today, on how it impacts on young people."
אבל בו בזמן אומר שגם הוא, כמו ונגר, היה מגן על השחקן הצולל כי כמאמן הוא אחראי המוראל בקבוצה וחייב לשמור על שחקניו:
"I would not have been pleased if it was my player that did that. I wouldn’t say it publicly but I wouldn’t be pleased. When you make a public criticism of your players you are in danger of losing the morale of the dressing room. Your job is to protect the dressing room and keep it solid. You become insular and protective of your own players in your team. We’re all selfish that way.”
ג'ון טושאק (מאמן נבחרת ווילס כיום, בעל קריירה ארוכה בספרד שכללה את ריאל מדריד), מאידך מציע דעה מנוגדת:
"I am a big fan of Arsene Wenger's and he is always worth listening to, I agree 100% with him over the Eduardo incident. It came at the end of a terrific move, and don't forget he had been the victim of a bad injury and a bad tackle 18 months ago and he is only just back from his injury. He can see the Celtic goalkeeper flying out at him and I felt the lad was protecting himself. There is a difference between diving and getting out of the way of what could have been a nasty collision. You still can't see clearly there was no contact from the replays.
Trouble seems to follow that referee around. I know him from Spain, (Manuel Enrique) Mejuto Gonzalez, and he is very highly rated within UEFA. It will be interesting to see whether UEFA take any action against him, because he should have sent off the keeper and didn't, if he felt it was a penalty. I also feel there is some Scottish influence on this one, and UEFA have made a knee-jerk reaction and it is a very dangerous precedent.
If the referee thought it was a penalty, gave it, and didn't send off the keeper. I thought that was the rule. And for all their complaining, Celtic had one of their own players disciplined for diving a few days later. The same thing happened when Arsenal lost at Manchester United soon after, Wayne Rooney got a penalty and the Arsenal keeper wasn't sent-off. If referees feel it is deliberate, goalkeepers should get a red card. This sort of knee-jerk reaction from UEFA is very, very dangerous for everyone.''
מספר נקודות:
1) פרגוסון שמח מאוד להעביר ביקורת על אדוארדו ולהרצות על חשיבות האכיפה, אך בו בזמן מודה שלו שחקן שלו היה מעורב בתקרית הוא היה מגן עליו בפומבי. זוהי צביעות. הוא לא מכחיש זאת, אך הוא מתאר מצב די מעניין. מאמן חייב לשקר בפומבי עבור השחקנים שלו ובו בזמן לדרוש מהם להוות דוגמה.
2) האם טושאק צודק כשהוא מדבר על כך שהשופטים בוחרים ב"אמצע" שלא קיים בחוקה - נותנים לשוער צהוב כשמגיע לו אדום כיוון שהם חוששים, כנראה, להחמיר יתר על המידה במצב שהם לא בטוחים לגביו?
3) האם, בהתאם, יש מקום להתייחס לחשש של שחקן כמו אדוארדו מפציעה? האם שוער שיוצא באופן אגרסיבי כלפי שחקן צריך לקבל כרטיס בדיוק כשם שמקבלים כרטיסים על משחק מסוכן?
באופן עקרוני, מדובר בתיבת פנדורה. באופן מעשי, החשש הוא שמדובר בענישה סלקטיבית למען יראו ויראו, כאשר השלחותיה הן הפחדה ולא אכיפה עקבית של החוקים.
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/46321000/jpg/_46321799_ferguson466.jpg
פרגוסון שמח מאוד להעביר ביקורת על אדוארדו ולהרצות על חשיבות האכיפה, אך בו בזמן מודה שלו שחקן שלו היה מעורב בתקרית הוא היה מגן עליו בפומבי. זוהי צביעות. הוא לא מכחיש זאת, אך הוא מתאר מצב די מעניין. מאמן חייב לשקר בפומבי עבור השחקנים שלו ובו בזמן לדרוש מהם להוות דוגמה.
אני דווקא לא חושב שזו צביעות אלא כנות. לפעמים דברים הם מורכבים, ואני חושב שלמעשה הוא אמר שהיה עושה בדיוק מה שונגר עשה בפומבי. מה ונגר עשה עם אדוארדו בחדר ההלבשה אינני יודעים, אבל קשה להאמין שלא ביקר אותו. היה עוד משפט שפרגסון אמר: "אני מסכים עם ארסן וגם אני הייתי שואל, האם זה הולך לקרות עם כולם?" (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/8238560.stm) שזו למעשה השאלה המרכזית בעיניי והסיבה לתרעומת, כך שבסופו של דבר הוא אמר פחות או יותר דברי טעם.
לעומת זאת החבר JT ממשיך להוכיח לי מדוע איני יכול לאהוד את נבחרת אנגליה בשום אופן: "צלילות זה משהו שהחבר'ה האנגלים לא עושים. אנחנו יותר מדי כנים. אפילו בליגה, אנחנו רואים שכשנוגעים קלות בשחקנים האנגלים הם משתדלים להשאר על הרגליים ולהבקיע. במנטליות הזרה כל נגיעה קלה גורמת לנפילה" (http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/2623325/John-Terry-We-all-know-Eduardo-dived.html?OTC-RSS&ATTR=Football).
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/20081007_zaf_i30_101.jpg
צילום אילוסטרציה: JT מקבל טיפול במקום ממנו מופקות השטויות אותן הוא אומר בכל פעם שנותנים לו לדבר.
אם נוסיף את ה"כולם יודעים שאני שחקן הוגן" של רוני, אני פשוט לא יכול לסמפט את הנבחרת הזו, למרות היותי אנגלופיל.
ועכשיו לדברים יותר חיוביים. מי שלא מכיר, דארה או'בריאן, קומיקאי אירי ואוהד ארסנל, הצטרף לצוות הכותבים של הגרדיאן בכדורגל על תקן הכותב הסלבריטי/קומיקאי (בשנה שעברה זה היה ראסל ברנד, שהיה מעט תמהוני מדי בשבילי), וכותב טור שבועי (http://www.guardian.co.uk/sport/blog/2009/sep/05/eduardo-dive-celtic-arsenal). גם למי שאינו אוהד ארסנל זה טור מומלץ.
ודבר אחרון, שער נהדר של ארון ראמזי אתמול בנבחרת U21 של וולס (http://www.youtube.com/watch?v=WiDdFq3Y1qQ) (הוא משחק בשתי הנבחרות למיטב ידיעתי, כלומר גם בבוגרת).
ראסל ברנד, די נסבל בתור בדרן סטאנד-אפ, היה בלתי נסבל לחלוטין ככותב. ניסיתי פעמיים ואז ויתרתי.
אין לי גם זמן לקרוא את הטוקבקים. יש מישהו מעניין ששווה לקרוא אותו?
שרון_בית"ר
06-09-09, 00:14
אני דווקא לא חושב שזו צביעות אלא כנות. לפעמים דברים הם מורכבים, ואני חושב שלמעשה הוא אמר שהיה עושה בדיוק מה שונגר עשה בפומבי.
בטח שזה צביעות.
מצד אחד, הוא אומר שזה היה אמור לעשות וצריך לעשות את האכיפה הזאתי.
מצד שני, הוא היה אומר שהוא היה מגן עליו, כלומר הוא סותר שהוא לא צריך לקבל עונש, אז אם הוא כן חשוב ככה למה להגן עליו?
קל מאוד לדבר כאשר אתה לא נמצא בנעליו של האחר, אם רונאלדו היה מקבל הרחקה משתי משחקים על התחזות, היינו רואים מה היה קורה.
זו לא ההגדרה שלי לצביעות. צביעות זה אם היה מבקר את הצלילה ומצדד בענישה ולא מוסיף שום דבר מעבר לכך.
בעניין הטוקבקים, האמת שגם אני לא קראתי מעבר לכמה הראשונים, די מיציתי את הנושא. פשוט חשבתי שהטור טוב, ושווה לשים לב גם בהמשך, נראה לי שאו'בריאן הוא אחלה.
שלום,
מישהו יודע למה בנדטנר לובש את חולצת מספר 52?
שרון_בית"ר
07-09-09, 02:10
שלום,
מישהו יודע למה בנדטנר לובש את חולצת מספר 52?
"העונה החדשה כמעט כאן ואני רציתי לשנות את המספר 26 שכבר היה איתי הרבה עונות. בחרתי במספר 52 בגלל שזה מספר מיוחד לי אישית, ואני מקווה שזה יביא לי מזל לקראת העונה החדשה."
ואם גם אתה קנית את החולצה עם המספר הקודם..
"אני מעריך שיש מספר אוהדים שכבר קנו את החולצות לקראת עונת 2009-10 עם שמות ומספרים מודפסים עליהם. אני ארצה אישית לכסות את העלות של החלפת החולצה של כל אחד שיש לו את המספר הקודם שלי. זה מאוד טוב לי לראות אוהדים לובשים את השם והמספר שלי, ואני רוצה לודא שאין אנשים שמרגישים אי-נוחות בגלל ההחלפה."
הכתבה באתר של ארסנל (http://www.arsenal.com/news/news-archive/bendtner-explains-switch-of-squad-number)
מקווה שעזרתי לך בשעת לילה מאחורת זו.:grin:
ללא ספק המעשה האצילי ביותר של שנת 2009. מגיע לו משהו בתמורה. שגריר רצון הטוב מטעם האו"ם, נשיא כבוד של דנמרק, אולי ראש ועד הבית. אפשר אפילו להעניק לו את הפיצ'יצ'י, אני לא חושב שהוא יהיה חכם מספיק כדי להבין שעובדים עליו.
http://www.arsenal.com/news/news-archive/29600/arshavin
ארשבין בחוץ לשלושה שבועות. רחמים על ונגר. אין לו את וולקוט, נאסרי ועכשיו גם את ארשבין ורוזיצקי נמצא בתהליך שיקום בלתי נגמר. מה שכן יש לו זה את סיטי בסיטי אוף מנצ'סטר סטדיום על הראש בעוד יומיים.
http://www.arsenal.com/news/news-archive/29600/arshavin
ארשבין בחוץ לשלושה שבועות. רחמים על ונגר. אין לו את וולקוט, נאסרי ועכשיו גם את ארשבין ורוזיצקי נמצא בתהליך שיקום בלתי נגמר. מה שכן יש לו זה את סיטי בסיטי אוף מנצ'סטר סטדיום על הראש בעוד יומיים.
מכה קשה מאוד לארסנל, אני מאוד מעוניין איך היא תמשיך בליגה לאחר מההפסד כואב מול מנצ'סטר יונייטד, ברור לכולנו ש5-0 לא נראה שם, כן?
ואם כבר ארסנל אז מה יהיה בליגת האלופות? ואף אחד לא יכול להכחיש שארשבין הוא האדם שלוקח את האחריות בארסנל, למרות שפרגאס וואן פרסי עושים עבודה לא רעה.
chelsea777
10-09-09, 20:28
ההתחלה הסוחפת של ארסל (אם אפשר לקרוא לשני משחקים נהדרים "פתיחת עונה") ממש לא ריגשה אותי. מה שכן מעניין, זה שכבר עכשיו יכולה להתחיל ההדרדרות שלה.
אחרי ההפסד ליונייטד, שהראה שעדיין קשה לה לעשות את זה מול קבוצות גדולות שיודעות להחזיר מלחמה, ויחד עם הפציעות המהותייות בסגל\הרכב שלה, המשחק מול סיטי יכול להיות קריטי למשחקים הבאים.
יהיה מעניין מאוד מה סיטי ורוב הרכש הנוצץ שלה יכולים למכור מול קבוצה שווה אליהם ואולי בגלל הלכידות בין החשקנים של ארסנל, אפילו טובה מהם כרגע. אם ארסל מפסידה כאן, החזרה למסלול הניצחונות יכול לקחת כמה משחקים, ועד שזה יקרה, יהיה מעניין לראות באיזה מקום היא תיהיה ובאיזה מחזור ניהיה.
כמובן שבמקרה של ניצחון, יהיה מעניין לראות מה יהיהו הביקורות באבו דאבי.
בקשר להרחקה של אדוארדו, לדעתי משחק הרחקה אחד היה צריך להספיק. צריך להבהיר לאדוארו שמה שהוא עשה, לא יעשה ולא יקרה יותר ובייחוד ברמות האלה. אבל משחק אחד ונזיפה היו יכולים להספיק. שני משחקים זה די מוגזם.
נ.ב- אני ראיתי את הפתיח החדש של הליגה האנגלית. יש הרבה סינים ואנשים שנראים מוסלמים עם טורבן, ממש כאילו הגיעו מאבו דאבי. והשאלה שלי היא למה?
למי שמתעניין במה שקורה מאחורי הקלעים בארסנל, יש היום ראיון טוב בארסבלוג עם אלכס פין (http://www.oleole.com/media/main/podcasts/arsecast/arsecast_episode131.mp3), מקורב לגורמים שונים בארסנל וכותב הספר שהוזכר פה כמה דפים אחורה. כל מיני פרשנויות לגבי עזיבתו של דיוויד דין, מה קורה עם הליידי ברייסוול סמית', למה ונגר ממשיך לא לקנות שחקנים להגנה וכיו"ב. הרבה ספקולציה אבל מתקבל הרושם שהמרואיין הוא בעל קשרים עמוקים ויודע לא מעט. הראיון עצמו מתחיל כחמש וחצי דקות לתוך הקטע.
אגב קראתי במקום כלשהו שפין הכיר את דיוויד דין בליגת הכדורגל היהודית הצעירה (לפני כמה עשורים), וכשחושבים על שאר השמות היהודים בהנהלה הבכירה של ארסנל (אדלמן, פישמן) עולה השאלה האם בכלל טוטנהאם קבוצה "יהודית" יותר מארסנל.
והינה זה קורה: ההרחקה של אדוארדו נמחקת לאחר ערעור.
"Following examination of all the evidence, notably the declarations of both the referee and the referees' assessor, as well as the various video footage, it was not established to the panel's satisfaction that the referee had been deceived in taking his decision on the penalty."
השופטים לא הוטעו. והוכח שהיה מגע בין השוער לשחקן. אם זה הסטנדרט, הרי שמדובר בעונש האחרון מהסוג הזה לתקופה הקרובה.
ביזיון אחד גדול. השחקן הרי צלל. האם תהיה ענישה רק במקרים בהם הצלילה כל כך גרועה שהשחקן בבירור לא מצליח לפגוע בשוער?
ככה עושים כסף בכדורגל (http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3362296,00.html).
ככה עושים כסף בכדורגל (http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3362296,00.html).
קראתי זאת שלשום, ארסנל הרימה פרוייקט כלכלי מצויין, בכל דבר שקשור בהשקעה, החזר השקעה וחוסן פיננסי היא מצויינת, העניין הוא שכל התהליך הזה כשהתחיל (קרי תחילת בניית האיצטדיון) הצריך הקרבה מיקצועית מבחינת הכדורגל לטווח הארוך לטובת המועדון, ארסנל ברגע שתתחיל להשתחרר מהנטל הכספי כתוצאה מהפרוייקט תחזור שוב להיות דומיננטית יותר ואולי אף יותר, ארסן וינגר מצליח (ואני מעריך אותו על כך) למרות כל המגבלות להביא את ארסנל לטופ 4 כל שנה וגם להגיע לשלבים הגבוהים בליגת האלופות, אם הוא ימשיך כך עוד 2-3 מקסימום אז ארסנל תתחיל לקטוף את הפירות המיקצועיות כבר מבחינת זכיה בתארים.
אחד הדברים שמעניינים אותי לגבי ארסנל, מה אומרים אוהדיה באנגליה? כלומר מה דעת האוהדים על חוסר הזכיה בתארים? האם הם כן מבינים למה ארסנל נמצאת במצב כזה? האם הם לא שורקים בוז? לא מוחים? לא מתלוננים?
אחד הדברים שמעניינים אותי לגבי ארסנל, מה אומרים אוהדיה באנגליה? כלומר מה דעת האוהדים על חוסר הזכיה בתארים? האם הם כן מבינים למה ארסנל נמצאת במצב כזה? האם הם לא שורקים בוז? לא מוחים? לא מתלוננים?
כמובן שהם לא מרוצים מאי זכיה בתארים, אבל מצד שני הם גם לא מוחים ולא שורקים בוז כי הם מאמינים (עדיין) בונגר וביכולתו להביא תארים, ובצדק.
הבעיה של ארסנל, חוץ מהניסיון שחסר בסגל שלה, זה בריאות שחקניה לאורך עונה שלמה. אני כבר לא זוכר מתי בפעם האחרונה עמד בפני ונגר סגל שלם שממנו יוכל לבחור הרכב מנצח אחד ויחיד. תמיד היו 3-4 שחקני מפתיח פצועים ומושבתים, וזה הורג את ונגר ביחד עם קבוצתו שמתקשה להיכנס להילוך גבוה ולהשלים סדרת ניצחונות רצופים, ומכאן תארים.
http://i37.tinypic.com/sfl2xh.jpg
http://i37.tinypic.com/2n1wgns.jpg
First half:
http://rapidshare.com/files/286707171/First_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part1.rar
http://rapidshare.com/files/286707173/First_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part2.rar
http://rapidshare.com/files/286717772/First_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part3.rar
http://rapidshare.com/files/286717775/First_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part4.rar
http://rapidshare.com/files/286716679/First_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part5.rar
Second Half:
http://rapidshare.com/files/286731330/Second_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part1.rar
http://rapidshare.com/files/286731331/Second_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part2.rar
http://rapidshare.com/files/286737555/Second_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part3.rar
http://rapidshare.com/files/286737558/Second_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part4.rar
http://rapidshare.com/files/286739400/Second_Half_-_Arsenal_v_Olympiakos_-_29-09-09.part5.rar
ארסן ונגר הפך אתמול למאמן שמאמן התקופה הארוכה ביותר (סליחה על הניסוח, התקשיתי עם longest serving manager) בתולדות ארסנל ועומד כרגע על 13 שנים וליתר דיוק 4,749 ימים, יום יותר מג'ורג' אליסון (http://www.youtube.com/profile?user=ExiledInNewcastle#play/uploads/4/VcSnHkyl2ak) שאימן בין 1934 ל-1947.
ונגר הגיע לארסנל בספטמבר 1996, אחרי שאימן את מונקו במשך שנים ארוכות ותקופה קצרה ביפן. בשנתו הראשונה בארסנל הביא לשינוי מהותי בקבוצה, בין היתר ב"מהפיכה צרפתית" ורכישת שחקנים כמו ניקולה אנלקה, פטריק ויירה ועמנואל פטי, וגם כמובן בהנהגת שיטות אימון חדישות והנחלת פילוסופיית משחק אחרת לגמרי מארסנל הישנה. כל אלו, בשילוב עם ההגנה המיתולוגית אותה ירש, ואחד דניס ברגקאמפ שהגיע זמן קצר לפניו, הביאו כולם לכך שארסנל שינתה את פניה לחלוטין תוך זמן קצר: מקבוצה אנגלית טיפוסית שזכתה לשירים כמו boring boring arsenal ו-one nil to the arsenal (תלוי אם אתה אוהד שלה או יריבה) לקבוצה עם סיגנון משחק מרהיב ואסתטי כמותו לא נראה באנגליה (כמעט/כנראה) אף פעם.
ונגר זכה עם ארסנל בדאבל ראשון מתוך שניים בעונתו הראשונה המלאה בקבוצה, 1997-98. את הדאבל השני עזרו להביא עוד שני שחקנים גדולים במיוחד שונגר הביא לאנגליה, תיירי אנרי ורובר פירס, השני (לדעתי) גיבור עונת הדאבל ב-2001-02 ועל הראשון אין מה להכביר במלים. ההישג השלישי הגדול של ונגר הוא עונת האליפות ב-2004 והבלתי מנוצחים על פני עונה שלמה ו-49 משחקים.
עם כל הביקורת שיש עליו בשנים האחרונות, ואני לצערי שייך לאלו המבקרים וחושבים שהוא טועה בהחלטותיו בזמן האחרון, אין כמעט אוהבי כדורגל שאינם מעריכים אותו ומודעים לתרומתו האדירה לכדורגל האנגלי ולארסנל במיוחד. ובכלל, עם כל ה"איי דיד נוט סי זה אינסידנט", הקיטורים והשטויות האחרות, ונגר הוא איש סופר אינטילגינטי ומיוחד במינו, שונה לחלוטין מכל הזנים המצויים של המאמנים, אם זה מנג'רים אנגליים כמו אלרדייס או פיל בראון, או לחלופין אירופאים מצליחים כמו בניטז או מוריניו. בניגוד לאלכס פרגסון, שלדעתי משתייך לזן הנפילים ודומה במובנים רבים למאמנים הבריטיים הגדולים של פעם כמו שאנקלי ופייזלי, ונגר לא ממש דומה לאף אחד. אולי זה באמת בגלל שגדל בפאב... Here's looking at you, kid.
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/1530530.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/1217939.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/WA559822.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/double98.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/WA1042038.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/CD2112946.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/doubledouble.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/047.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/57641259.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/article-1025857-00E7CBE600000578-25.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/arsene-we-trust.jpg
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/365-Gallery-Wenger-1_2354352.jpg
קצת מהדברים שסיפר פול מרסון, ששיחק בארסנל בשנים הראשונות של תקופת ונגר:
"אנחנו נתנו לו בהתחלה חצי שנה. אף אחד לא שמע עליו - אפילו לא אחד! לא לחינם הוא כונה 'Arsene Who?' אבל מהר מאד התחלנו לאהוב אותו בזכות האימונים שהפכו לכל כך מעניינים. החבר'ה הקדימו להגיע כל בוקר לאימונים, זה היה לא ייאמן. ג'ורג' גרהם היה מאמן מצויין ומה שעשה עבד כי זכינו בתארים אבל זה היה משעמם. יכולתי לחזות באוקטובר מה נעשה ביום שלישי בפברואר.
ארסן היה כל כך מתקדם ביחס לזמנו. הכל על השעון. היינו בועטים בובות אל הכדור ואחרי 20 דקות מפסיקים. אותו דבר עם 8 נגד 8, ברגע שהזמן נגמר היינו מפסיקים. גם אם זה היה 1-1 ולא היתה הכרעה. זה היה לגמרי שונה. ב-8 נגד 8 הוא היה מגוון את המשחק כל הזמן, למשל שמותר שתי נגיעות אם משחקים קדימה אבל רק אחת אם מוסרים אחורה. אף פעם לא שיחקנו סתם, תמיד היה צריך להפעיל את המוח. הוא היה עומד על תיבת החמש ומגלגל את הכדור אליך בשביל להבקיע לשער מעבר לשוער. היית חושב 'בשביל מה?' אבל האמינו או לא, אלו הכדורים הקשים ביותר בעת משחק. היתה התנגדות בהתחלה למתיחות, לא ראינו את זה אף פעם לפני כן. אחרי זה כשהיינו עם הנבחרת, שחקני ארסנל היו עושים זאת בחימום ובשחרור. אחרי כמה זמן כל שחקני הנבחרת עשו אותם.
כשהיינו אוכלים לפני המשחק הוא היה מסתובב סביבנו ואומר "לעסו לנצחון" (:grin:) כדי לוודא שנאכל כמו שצריך ולא נדחוס הכל במהירות. הוא שינה את הדיאטה כמובן וניתן היה לאכול רק סטייק בגודל מסויים, הכל היה מבוקר. ובכל הנוגע לשתיה, אני הייתי פיכח ובטיפול באותה תקופה, אבל הוא הפסיק את השתיה לחלוטין באזור הישיבה ובאוטובוס ובאופן מיידי.
אחרי הפסד 1-0 לוימבלדון בבית טוני אדמס השתגע. הוא שאל את ארסן למה אינו אומר שום דבר, הרגע הפסדנו לווימבלדון. ונגר פשוט עמד שם רגוע וענה 'מה יש לומר? הפסדתם, ואין לי מה לעשות בעניין עכשיו'. טוני היה המום, כי גרהם אחרי הפסדים היה צורח כמו משוגע."
(http://www.dailystar.co.uk/football/view/101823/We-onl-y-gave-Wenger-six-months/)
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/10/1/1254429669035/Arsenal-celebrate-Ian-Wri-004.jpg
בעניין השתיה, שונגר כמובן ידוע מאד בהתנגדותו לשתיה של שחקנים, השבוע התקבלה פרספקטיבה נוספת לעניין כשסיפר שגדל למעשה מעל פאב בבעלות הוריו, ונחשף בין היתר לתופעות הנלוות לשתיה אקססיבית. אני תמה אם זו הסיבה העיקרית לנטייתו להמנע משחקנים אנגלים. ישנן שמועות שקיימת מחלוקת בין צוות האקדמיה לונגר בכל הנוגע לכמות ההזדמנויות שמקבל ג'ק ווילשיר, אני מאד מקווה שזה לא נכון.
טוב נראה קצת שאני מדבר אל עצמי בת'רד הזה לאחרונה אבל לא נורא. יש היום ראיון עם ארשאבין בטלגרף (http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/arsenal/6351062/Arsenals-Andrei-Arshavin-loves-London-but-is-baffled-by-customs.html) בו בין היתר הוא מדבר על:
הליגה האנגלית והאטרקטיביות שלה לכוכבים:
"כרגע יש בליגה האנגלית כוכבים גדולים כמו רוני, פברגאס אדבאיור וטבז. אבל בשנה הבאה הם ירצו לשחק בספרד בגלל פערי המס (עכשיו 50% באנגליה ו-27% בספרד לשחקנים זרים).
על כדורגל אטרקטיבי לעומת תארים:
"ארסנל משחקת כדורגל יפהפה. אם הייתי בקבוצה שמשחקת על כדורים ארוכים והייתי צריך לרוץ, לא הייתי מחייך בכלל. צ'לסי משחקת הגנתי מאד אבל אם הייתי יודע שאחרי עונה אזכה בתואר, אז אוקיי, אני מוכן לשחק כמו צ'לסי. בכדורגל מודרני צריך להציג תוצאות" (בהמשך הוא מדבר על ברצלונה וקבוצות שמשלבות בין שניהם).
האופי (שקצת חסר) של ארסנל: "אנחנו חייבים לשפר את האופי שלנו. כששיחקנו מול מנצ'סטר יונייטד העונה, הספיק להם האופי בשביל לנצח אותנו. אנחנו חייבים יותר בטחון זה בזה. אנחנו מאד חברותיים מחוץ למגרש אבל חייבים להיות חזקים יותר ולסמוך על עצמנו יותר. להאמין יותר. הבטחון יוצא אבל לפעמים נראה לי שאין לנו מספיק".
על החיים בלונדון והמסורת הבריטית:
"אני אוהב את זה שאתם (הבריטים) שומרים על ההסטוריה שלכם. אתם לא משתמשים בקופסאות הטלפון האדומות אבל אתם שומרים עליהם. כשנסענו לסקוטלנד לשחק מול סלטיק לנו בטירה ישנה. היתה הרגשה כאילו רק אתמול האבירים עזבו את הבניין".
"כשאני הולך למסעדה ברוסיה ומזמין סלט אני מקבל המון עגבניות ומלפפונים חתוכים וקצת עלים. אבל פה? ההיפך! המון עלים וחתיכה אחת של עגבניה ושתי חתיכות מלפפונים!"
http://i34.photobucket.com/albums/d129/mgozinsky/dwlo5omjecfqn41425sb-1.jpg
חוץ מזה הוא מספר על אמא שלו לה הוא חב לטענתו הכל, על ברצלונה אותה הוא אוהב מימי תחילת שנות ה-90, ועוד.
Andrea Pirlo
17-10-09, 13:19
הרמזים על ברצלונה נראים לי מאד חשודים. אני לא אתפלא אם בקרוב נשמע על איזה טרייד מעניין על הנרי.
יאיר, אני לא יודע עד כמה מדובר ב"רמז", פר-סה, שכן כל העולם כמעט ידע שארשאבין מאוד אוהב את ברצלונה, ולכן הוא גם היה קרוב בעבר (לפחות על פי הדיווחים) להיכנס למשא ומתן גם איתה. יכול להיות שמדובר ברמז אבל יכול מאוד להיות גם שמדובר בציון עובדה. אני חושב שלארסנל אין לוקסוס להיפרד מארשאבין, שכן לא מדובר בשחקן צעיר אשר עדיין לא הבשיל, אלא לשחקן הנמצא בדיוק בשנה-שנתיים האיכותיות בקריירה שלו. אני מניח שהירידה תחל כבר בעוד שנה, ואז ונגר יידע להעריך את המצב, ולהחליט אם לדחוף להיפרדות או לא. ארשאבין הגיע בגיל מאוחר יחסית, ולכן לא יהיו יותר מדי סנטימנטים כשהוא יעזוב, למרות שונגר ידע להראות את הדלת גם לפרדי ליונברג וגם לרובר פירס, אשר בילו תקופה לא קצרה במועדון (במיוחד השבדי כמובן).
דני, ונגר לא מפגר כמובן, אבל בשנתיים האחרונות עלו שאלות בנוגע ליכולתו "לשמור" על שחקניו. גם בעבר היו שאלות לגבי היחסים הבין אישיים שלו, אבל הוא תמיד הצליח להשאיר את מי שהוא רוצה ולהיפרד ממי שרוצה, בעוד נראה שלאחרונה חוקי המשחק השתנו.
מגוז'ינסקי - אומנם התחלת לפתח בו בלוג קצר, אבל אנחנו מאוד נהנים לקרוא אותו!
http://www.youtube.com/watch?v=haoGpaWMaww
עד לא מזמן חייכתי וחשבתי "כמה נחמד שיש את נבחרת ויילס כי יש לראמזי איפה להצטיין" (אחראי לכל שלושת השערים מול סקוטלנד), אז כעונש קיבלתי תזכורת לגבי המשמעות האמיתית של הכדורגל הבינלאומי.
האיטלקים לא משחקים כדורגל אז הם החליטו להרוג את מי שכן: ואן פרסי כנראה בחוץ לתקופה לא קצרה אחרי שנפצע במשחק של הולנד מול איטליה. הדיבורים הם על רצועות קרועות וחודשים ארוכים בחוץ.
בנדטנדר בחוץ לפחות לחודש נוסף ואני לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שוואלקוט היה כשיר. קרלוס ולה ואדוארדו בתור חלוצים? הידד!
אני שונא כדורגל נבחרות.
אני לא שונא כדורגל נבחרות, ואפילו אומר שאני מאוהב בכדורגל נבחרות תחרותי, אבל אני לחלוטין לא מבין את הצורך במשחקי הידידות. על השחקנים, במיוחד אלו המשחקים באירופה, יש עומס רב לאורך כל השנה וכיום נבחרות משחקות לא מעט משחקים בטורנירי מוקדמות על מנת לבחון שחקנים ואסטרטגיות שונים. הגיע הזמן לבטל את הרעיון הזה לדעתי, או לפחות לצמצם אותו משמעותית באירופה, שכן אין שום סיבה שהנבחרות ייאלצו לשחק את המשחקים המיותרים האלה.
אגב, אוהדי ארסנל צחקו על צ'לסי ומכת הפציעות ממנה היא סובלת וקיבלו מכה לא פחות חזקה מההיעדרות הפוטנציאלית של פרנק לאמפרד מהמשחק המתקרב בין שתי קבוצות. צחוק הגורל.
משחקי המוקדמות מסתיימים באוקטובר (לעיתים נובמבר), המונדיאל (או היורו, או מה שזה לא יהיה) משוחק בד"כ בקיץ. יש 6-7 חודשים בשביל הנבחרות להתאמן. אין שום זמן אחר להכניס את המשחקים האלה. אם כבר, שיקצצו את הליגות הגדולות ל-18 קבוצות.
ואת כל זה אתה כותב מתוך הנחה שהמשחקים האלו תורמים או נחוצים מאיזשהי בחינה. אני, לפחות, לא מסכים עם הגישה שיש בהם איזשהו ערך. ללא מעט ממשחקי הידידות היום לא היה שום ערך מקצועי, והם רק תרמו לפציעותם של שחקנים. המשחקים האלו לא תורמים ללכידות הנבחרות, בטח ובטח כשהסגל הוא לא הסגל הבכיר של הנבחרת, ובאופן כללי לא תהיה להם שום השפעה בתחרות הגמר הבינלאומית. שיתאמנו לפני התחרות, יקיימו משחק אימון או שניים וזהו.
בעבר, משחקי המוקדמות היו קצרים יותר, במיוחד באירופה, ולכן היה ערך לערוך משחקי ידידות. עתה, שכל נבחרת נאלצת לשחק כמות גבוהה של משחקים במשחקי המוקדמות, אין שום סיבה שהם יתקיימו.
הצעת צמצום הליגה לאו דווקא רלוונטית לנושא חוסר הערך במשחקי הידידות, אלא בנושא העומס הכללי על השחקנים. ניתן גם להקטין את הליגות (למרות שאני לא תומך בהקטנת הפרמיירשיפ, אלא אם כן תקודם ההצעה להקים פרמיירליג 2) וגם לוותר על המשחקים המיותרים האלה.
מכה קשה ביותר לארסן(ל). היא נמצאת בתנופה אדירה בליגה והחלוץ הכי טוב שלה נפצע לתקופה לא קצרה. ביש מזל.
נגעתם פה בנקודה מאוד קריטית שעולם הכדורגל סובל ממנה כבר שנים והיא משחקי הידידות הסתמיים הללו. לא מספיק שיש 10 משחקי מוקדמות באירופה (ובמדינות אחרות 18!) שהם די מספיקים בכדי לנסות כל הרכב, שחקן, שיטה וכל מה שהמאמנים רוצים, הם גם עורכים את המשחקים המעצבנים והלא משמעותיים האלה. אם זה היה משחק מוקדמות ניחא, אבל ידידות!
קודם כל הם פוגעים בשחקנים, מכאן זה פוגע בקבוצות שלהם, בליגות שלהם ובמה לא בעצם.
מה גם שלפני כל טורניר גדול בקיץ יש לכל נבחרת קרוב לחודש להתאמן ביחד ולהכיר האחד את השני אז למה? בשביל מה המשחקים המעצבנים האלה?!
אני תמה האם לשחקנים יש נטיה להפצע יותר במשחקים בינלאומיים או שזו סתם תחושה כזו בגלל שזה כל כך מעצבן, במיוחד כשמדובר במשחק ידידות. בכל מקרה קשה מאד לקבל את הפציעה הזו, ונותר רק לקוות שהתחזיות הראשוניות האלו לא מדויקות ושההעדרות של ואן פרסי תהיה קצרה.
לייזר, אולי קיבלת את התשובה שלך לגבי השאלה מדוע ואן פרסי אינו מבוקש ומוערך כמו חלוצים אחרים. מה סטטיסטיקת המשחקים שלו בארסנל בחמש השנים מאז הגיע? אני מעריך שמשהו כמו 60%, אולי אפילו פחות, ואיך שהוא העיתוי המחורבן של הפציעות שלו חוזרות על עצמן, כל פעם פציעות קשות וארוכות אחרי שסוף סוף נכנס לעניינים ונראה כמו חלוץ וורלד קלאס שיכול להנהיג את ארסנל לתארים. רק לפני כשבוע ונגר הצהיר, בצדק לטעמי, שואן פרסי החלוץ הכי טוב העונה בליגה (http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=694724&cc=4716).
בנוסף לאיחולי החלמה מהירה לואן פרסי, כולי תקווה שאדוארדו יממש את התחזית שלי לגביו ויתחיל להפגיז. אדוארדו הוא לא רק "פוקס אין דה בוקס" ויש לו חוכמת משחק טובה והוא יכול לשתף פעולה היטב עם שחקני ההתקפה האחרים, כפי שניתן היה לראות במשחקים לאחרונה, בהם לא שיחק לרוב כחלוץ מרכזי. אני חושב שקיים סיכוי סביר שיוכל להחליף את ואן פרסי בצורה ראויה. הבעיה היא שגם לגביו יש חשש פציעות לא קטן, מאז חזרתו לפני כשנה מאותה פציעה איומה בבירמינגהאם.
למה אני לא חושב שארסנל לא החזקה ביותר או לא תזכה באליפות? מכמה סיבות:
א. החולשה המנטלית שהזכרת ואי אפשר להתעלם מזה.
ב. הבעיה בשער.
ג. העובדה שברור לכולנו שעוד מעט ייפצע ססק או ואן פרסי( מת לאכול את הכובע) כמו כל שנה, ואז ארסנל לא תחזיק מעמד.
לגבי ואן פרסי אני לגמרי איתך. אנדרייטד בצורה בלתי רגילה ומקבל הרבה פחות כותרות מהרבה חלוצים אחרים.כיום הוא מחמשת החלוצים הטובים ביבשת לטעמי.
זאת הודעה שלי לאחר ההצגה של ארסנל מול טוטנהאם, אני מאוד מבואס שלא הצלחתי לאכול את הכובע, אבל זה היה לי ברור. הרבה זמן לא התבאסתי להיות צודק כמו עכשיו. באמת קיוויתי שארסנל יהיו חזק עד הרגע האחרון ושסוף סוף שחקן משמעותי לא ייפצע שם. חבל לי מאוד.
לי אישית, כנראה הלך העניין בפריימירליג השנה. אני לא רואה את ארסנל מחזיקה מעמד ללא ואן פרסי, וארסנל הקבוצה היחידה שמעניינת אותי שמה.
כמו כל עונה, אין מזל לארסנל, אין מזל לונגר ואין מזל לואן פרסי. עצוב.
נותר לי רק לאחל לו החלמה מהירה, ושאני מקווה מאוד שנזכה לראות אותו חוזר לקראת שלבי ההכרעה בליגת האלופות.
נ.ב: כדורגל נבחרות במהלך העונה, ובמיוחד משחקי ידידות, זה דבר כ"כ מעצבן.
הבעיה העיקרית היא שפשוט אין לנו מחליף. בנדטנר פצוע חודש, ואדוארדו שברירי וגם עמדת החלוץ היחיד לא הכי מתאימה לו. אין לנו כרגע נוכחות פיזית ברחבה שRVP היה מספק לנו, ואני חושב שונגר יילך על התקפת גמדים ארשבין-אדוארדו-נאסרי/רוזיצקי. פשוט חבל שדווקא אחרי תקופה טובה שלנו(ושלו), ובדיוק לפני המשחק מול צ'לסי הוא נפצע.
האיטלקים האלה, תמיד שנאתי אותם:lipsrsealed:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8360973.stm
יכל היה להיות יותר גרוע בקלות. ואן פרסי בחוץ "רק" ל- 6 שבועות.
טוב לשמוע שהוא לא גמר את העונה, אבל עדיין מכה קשה לארסנל.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8360973.stm
יכל היה להיות יותר גרוע בקלות. ואן פרסי בחוץ "רק" ל- 6 שבועות.
טוב לשמוע שהוא לא גמר את העונה, אבל עדיין מכה קשה לארסנל.
מכה קשה מאוד לארסנל, לא בטוח שזה יעשה משהו להתקפה המרשימה שלה, המורכבת מארשבין ופאברגס, עדיין, מכה קשה.
ג. העובדה שברור לכולנו שעוד מעט ייפצע ססק או ואן פרסי( מת לאכול את הכובע) כמו כל שנה, ואז ארסנל לא תחזיק מעמד.
זאת הודעה שלי לאחר ההצגה של ארסנל מול טוטנהאם, אני מאוד מבואס שלא הצלחתי לאכול את הכובע, אבל זה היה לי ברור. הרבה זמן לא התבאסתי להיות צודק כמו עכשיו.
למה שלא תיתן לארסנל לא להחזיק מעמד לפני שאתה קופץ להתאבל?
אם ואן פרסי חוזר עד אמצע ינואר ועד אז אנחנו לא נאכל יותר מדי חצץ (סנדרלנד-ח, צ'לסי-ב, סטוק-ב, ליברפול-ח, ברנלי-ח, האל-ב, אסטון וילה-ב, פומפי-ח, אברטון-ב), אין לי תלונות. אם בתקופה הנ"ל אנחנו לא מנצחים שלושה משחקים או פחות, אני מסופק לגמרי. המפתח הוא לא להפסיד לצ'לסי.
לפני כמה שבועות התחיל פודקאסט שבועי בשם Up for grabs now (http://www.facebook.com/group.php?gid=160938123470) של אלן דייוויס וחברים, כולם אוהדי ארסנל. אלן דיוויס איש מצחיק מאד לדעתי, והתכניות בהתאם. מומלץ מאד לאוהדי הקבוצה.
http://profile.ak.fbcdn.net/object2/1684/123/n160938123470_8453.jpg (http://www.facebook.com/group.php?gid=160938123470)
גאלאס וארשאבין פיצצו אחד לשני את הראש, כאשר הראשון מוחלף עם עין נפוחה והשני מדמם לו לא מעט. קיירון גיבס סדק את אחת מעצמות המסרק (הMETATARSALS הידועות לשמצה) ויחזור לו בעוד אלוהים יודע כמה זמן.
זמן סנדרוס מול דרוגבה, אה? :(
גאלאס וארשאבין פיצצו אחד לשני את הראש, כאשר הראשון מוחלף עם עין נפוחה והשני מדמם לו לא מעט. קיירון גיבס סדק את אחת מעצמות המסרק (הMETATARSALS הידועות לשמצה) ויחזור לו בעוד אלוהים יודע כמה זמן.
זמן סנדרוס מול דרוגבה, אה? :(
אייי איך אוהבים בארסנל כולם להפצע בנגלה אחת, מה זה מתוכנן?
זה כבר הפך למסורת שם, פתאום חצי סגל פצוע. מסכן גיבס פציעה קשה לשחקן בגילו שרק מתפתח להיות מגן שמאלי מצוין.
עוד מכה קשה לארסנל, גיבס נותח ויעדר כשלושה חודשים (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8377225.stm).
עוד מכות לארסנל, RVP גמר את העונה (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8384025.stm).
כתוב שם שהוא יעבור ניתוח בקרסולו הפגוע בשבוע הבא שישאיר אותו מושבת לחמישה חודשים, למעשה הוא גמר את העונה עם ארסל, הוא צריך לחשוב על חזרה לנבחרתו לקראת המונדיאל.
לא יאומן כמה חסר מזל בפציעות שחקן אחד יכול להיות. חלום האליפות של ארסנל נגוז לו.
ולחשוב שהכל קרה בגלל משחק ידידות מעפן ללא תועלת מגביר את הכאב של אוהדי ארסנל (אני מדמיין לעצמי).
חבל, חבל שזה שוב קורה לארסנל. לקבוצה הזו באמת יש הרכב מצויין שגם משחק נפלא - ובכל פעם הפציעות משביתות את השמחה. כ"כ נהניתי מארסנל עד עכשיו העונה וראיתי אותה כמועמדת לגיטימית לכל דבר ולכל התארים, והפציעה של ואן פרסי היא בול עץ בגלגלים של ארסן ונגר.
אני מאוד אוהב את ואן פרסי(השחקן והאדם), אבל כבר מתחיל להמאס לי מכל עניין הפציעות שלו. אי אפשר שהחלוץ המוביל שלך מושבת כל שנה לכמה חודשים טובים ובעצם מחליש את הסגל שלנו באופן קבוע כמעט כל שנה. זה מעצבן, זה מרגיז וזה מאוד חבל ששחקן כמוהו מתבזבז במיטת הטיפולים.
בכל מקרה, עכשיו חובת ההוכחה של אדוארדו ובנדטנר. הם החלוצים הבכירים שלנו, הם כבר מנוסים יחסית(במיוחד אדוארדו), והם כבר הספיקו להראות שיש להם פוטנציאל לא רע בכלל. אני מקווה שביחד עם ארשבין, וולקוט וולה בחלק הקדמי- נצליח איכשהו להוציא משהו טוב מהעונה הזאת שהתחילה כל כך פנטסטי ומסתמנת כעוד עונה מבוזבזת.
בקשה:
האם למישהו יש לינקים למשחקים מלאים של ארסנל מעונות 2002 - 2005?
תודה מראש.
אני מאוד אוהב את ואן פרסי(השחקן והאדם), אבל כבר מתחיל להמאס לי מכל עניין הפציעות שלו. אי אפשר שהחלוץ המוביל שלך מושבת כל שנה לכמה חודשים טובים ובעצם מחליש את הסגל שלנו באופן קבוע כמעט כל שנה. זה מעצבן, זה מרגיז וזה מאוד חבל ששחקן כמוהו מתבזבז במיטת הטיפולים.
בכל מקרה, עכשיו חובת ההוכחה של אדוארדו ובנדטנר. הם החלוצים הבכירים שלנו, הם כבר מנוסים יחסית(במיוחד אדוארדו), והם כבר הספיקו להראות שיש להם פוטנציאל לא רע בכלל. אני מקווה שביחד עם ארשבין, וולקוט וולה בחלק הקדמי- נצליח איכשהו להוציא משהו טוב מהעונה הזאת שהתחילה כל כך פנטסטי ומסתמנת כעוד עונה מבוזבזת.
אני לא מצפה לכלום מאדוארדו. מעולם לא חיבבתי אותו וגם לא ראיתי ממנו דבר - לפני הפציעה או אחריה - שירמז על כך שברגליו נמצאת היכולות להיות שחקן הרכב בארסנל, שלא לדבר על איש החוד בהתקפה שלה.
אנו זקוקים בדחיפות לבנדטנר, שחקן אותו מעריך ומחבב הרבה יותר, כדי שתהיה לנו מטרה גדולה יותר ברחבה. ההגבהות מול צ'לסי היו פאתטיות - למי? למי?
מה עשו הילדים היום? בתקציר העלוב של ערוץ הספורט לא הראו כלום.
לא מצאתי לינק ישיר לצפיה, מקווה שזה יעזור :
(Extended Highlights: ( 14 Minutes
1st Halftime Highlights
http://www.multiupload.com/107S8PS4TB (http://www.multiupload.com/107S8PS4TB)
2nd Halftime Highlights
http://www.multiupload.com/X3CUO4CNFW (http://www.multiupload.com/X3CUO4CNFW)
תקציר מורחב (http://www.101greatgoals.com/videodisplay/4159044/), מהמשחק אתמול מול אולימפיאקוס.
http://img693.imageshack.us/img693/5083/arsenalolympiakos.jpg
עומדים, מימין לשמאל: ולה, סונג, בארטלי, פביאנסקי, קרוז וגילברט. בשורה הקדמית: ראמזי, סילבסטרה, וולקוט, מרידה וווילשיר.
ראיתי את המחצית השניה וגם את התקציר שצירפו פה המשתמשים מעליי. באופן כללי משחק לא רע של ארסנל הצעירה, אבל כזה שמאפיין את ארסנל של השבועות האחרונים - שליטה בכדור (כ-60%), קישור איכותי, לא מעט הזדמנויות טובות, אבל בחוד לא היה אף אחד לסיים עניין כמו שצריך.
לראמזי היה משחק מצויין ובאופן כללי, למרות חוסר העקביות המסויים בהופעות שלו, המגמה הכללית חיובית מאד והוא באמת נראה מבטיח. גם מרידה היה די טוב וסונג היה מעולה, ובסה"כ הקישור תפקד היטב, כאשר סונג סיפק הרבה ביטחון. ראמזי היה לדעתי השחקן הדומיננטי של ארסנל אתמול, בעיקר בצד היצירתי (אבל לא רק) ועם כמה מסירות שהיו צריכות להסתיים בשערים, אילולא מקבלי המסירות היו וולקוט וולה, שניהם במשחק לא טוב בכלל. ולה החמיץ כמה הזדמנויות טובות, וולקוט פעם אחר פעם לא הצליח להשתלט על כדורים שנמסרו לו. חוץ מהם בהתקפה גם ווילשיר היה די בינוני, נראה לי שהוא מרגיש פחות נוח בצד שמאל שם שיחק רוב הזמן אתמול, ובכלל עוברת עליו תקופה לא כל כך טובה. לא ברור אם זה בגלל שאינו משחק מספיק, או אולי בגלל שחזר לא מזמן מפציעה, ואולי בגלל הפער הפיזי בינו לבין השחקנים מולם הוא משחק שהוא עוד רחוק מלהתגבר עליו. לפני המשחק דובר על האפשרות שיושאל לקבוצה אחרת על מנת לצבור קצת נסיון, אני אישית חושב שזה רעיון לא רע, כל עוד זו תהיה קבוצה שמתאימה לו, כמו למשל ווסטהאם.
לפביאנסקי היה משחק טוב, המגנים היו בסדר אבל סתמיים במיוחד בעליה קדימה, ובארטלי במשחק בכורה במרכז ההגנה - שחקן צעיר אבל גבוה מאד ודי חזק - היה מרשים (למרות שטעות שלו תרמה מאד לגול שארסנל ספגה) ושיתף פעולה היטב עם סילבסטרה שמצדו דאג להעלות את ממוצע הגילאים מעבר לגיל גן חובה.
אני מסכים עם מה שנכתב לעיל.
אהבתי מאוד את ראמזי, שנראה בעיני כמועמד רציני מאוד להיות שחקן הרכב לצד ססק בעוד שנה-שנתיים. אם ההתקדמות שלו תמשיך בקצב הנוכחי, אני פשוט לא רואה מצב בו הוא לא שווה הרכב קבוע ב2011.
המאכזבים הגדולים שלי היו השחקנים הבכירים יותר דווקא. וואלקוט היה רע, ולה מעצבן ומחמיצן. השניים קילקלו את ההופעה המצוינת של ראמזי, שהיה רושם לפחות בישול או שניים בשורת הסטטיסטיקה אילולא הרשלנות שלהם.
ווילשייר זקוק לזמן משחק ואני אשמח לראות אותו מושאל לקבוצה בכירה בצ'מפיונשיפם או איפשהו בפרמיירשיפ כל עוד יובטחו לו דקות. בשום פנים ואופן אני לא רוצה לראות אותו אוכל מכות רצח משלושה קשרים במדי קבוצת תחתית בליגות הנמוכות.
בארטלי היה לא רע. אני חושב שהגיע הזמן להיפטר מקרי גילברט. היכולת שלו. הגיל שלו. הכל לא בסדר.
אהבתי מאוד את ראמזי, שנראה בעיני כמועמד רציני מאוד להיות שחקן הרכב לצד ססק בעוד שנה-שנתיים. אם ההתקדמות שלו תמשיך בקצב הנוכחי, אני פשוט לא רואה מצב בו הוא לא שווה הרכב קבוע ב2011.
אתה חושב שססק יישאר עד אז?
ומה בדיוק גורם לך לחשוב אחרת?
אה נכון, אוהדי ברצלונה ומדריד מפנטזים עליו.
פבריגאס לא עוזב את ארסנל ב3-4 השנים הקרובות (ואני לא נביא), הוא לא איזה אדיבאיור מעפן אחד.
כמובן שלא, מבלי ששמתי לב הוא עבר לבארסה וריאל מדריד ב2005, 2006, 2007, 2008 ו2009. אני סתם טיפוס חולמני שמשחק במנג'ר וקורא יותר מדי עיתונים כנראה. Oh well.
אני סתם טיפוס חולמני שמשחק במנג'ר וקורא יותר מדי עיתונים כנראה. Oh well.
ו/או מקשיב לנדב יעקובי ושאר הזבל בספורט 5.
לאור תקדים של שחקנים רבים אחרים, זה סתם נראה לי תמוה שאתה מתייחס בביטחון להישארותו של ססק, יותר מתוך אמונה באינסטינקטים שלך ודאגה מפני אי-הגעה שלו. אפשר לשמור את הסרקזם בצד...
לאור תקדים של שחקנים רבים אחרים, זה סתם נראה לי תמוה שאתה מתייחס בביטחון להישארותו של ססק, יותר מתוך אמונה באינסטינקטים שלך ודאגה מפני אי-הגעה שלו. אפשר לשמור את הסרקזם בצד...
למה שאני אשמור את הסרקזם בצד כשאתה שוב שולף את הניחושים הלא מלומדים שלך לגבי מה שעובר בראש שלי מהתחת שלך?
אני לא רואה שום תקדים לעזיבתו של ססק פאברגס. רוצה ללמד אותי דבר מה לגבי המועדון שלי?
ההבדל בין ססק לבין "שחקנים רבים אחרים" זה שהוא גדל בקבוצה הזו ונמצא שם כבר המון זמן. קשה לססק לחשוב על אפשרות מעבר כרגע לכל קבוצה שהיא בעולם. הוא מרגיש שהוא יכול לתרום המון לארסנל וחולם כמובן להביא תארים רבים למועדון שדאג להבשיל אותו למי שהוא עכשיו.
ססק הוא המנהיג של הקבוצה, הוא לב הקבוצה ובלעדיו ארסנל תתפרק. "שחקנים רבים אחרים" שהזכרת (דוגמת אדיבאיור, פלאמיני, חלב...) נרכשו על מינת לחזק את הקבוצה, ססק נמצא שם בכדי לבנות סביבו את הקבוצה.
ותקדים של שחקנים אחרים לא מעידים ו/או צריכים להעיד על כלום בטווח הקצר, ואפילו לא הארוך.
מכל האנשים, דווקא אוהד בארסה אמור לדעת שארסנל מוכרת שחקנים שהיא מחשיבה ללא נחוצים\גמורים, לאחר שעשו את שלהם עבור המועדון. בכל עידן ונגר, אני מתקשה להיזכר בשחקן אחד שעזב את ארסנל ופרח לאחר מכן.
מן הסתם, אין שום הקבלה בין שכירי חרב זרים (אדבאיור, חלב) או שחקנים שעשו קריירה מלאה בארסנל ועזבו בסופה (הנרי, ויירה, פירס). בין אם מרצון או בכוח, השחקנים הבולטים היחידים שעזבו את ארסנל כשמרצם עוד בהם היו פלאמיני (לאחר שהמועדון ניסה לדפוק אותו) ואדבאיור (שחלק ניכר מהאוהדים שנא אותו והחשיב אותו לאובר-רייטד בלתי רצוי).
ישנם בדיוק שני שחקנים שההיסטוריה שלהם במועדון דומה לזו של ססק ולא נמצאים בו כיום: ניקולה אנלקה ואשלי קול; מיותר לציין את ההבדלים בינם לבין ססק מבחינה נפשית. או שלא?
ההבדל בין ססק לבין "שחקנים רבים אחרים" זה שהוא גדל בקבוצה הזו ונמצא שם כבר המון זמן. קשה לססק לחשוב על אפשרות מעבר כרגע לכל קבוצה שהיא בעולם. הוא מרגיש שהוא יכול לתרום המון לארסנל וחולם כמובן להביא תארים רבים למועדון שדאג להבשיל אותו למי שהוא עכשיו.
ססק הוא המנהיג של הקבוצה, הוא לב הקבוצה ובלעדיו ארסנל תתפרק. "שחקנים רבים אחרים" שהזכרת (דוגמת אדיבאיור, פלאמיני, חלב...) נרכשו על מינת לחזק את הקבוצה, ססק נמצא שם בכדי לבנות סביבו את הקבוצה.
ותקדים של שחקנים אחרים לא מעידים ו/או צריכים להעיד על כלום בטווח הקצר, ואפילו לא הארוך.
ססק גדל בארסנל...
http://4.bp.blogspot.com/_B1JtfOpd85I/SqF5Mk2GlkI/AAAAAAAAUX8/GxYLcM6HT84/s400/cesc+fabregas+arsenal.jpg
טוב, כנראה שזה פוטושופ :\
http://globalvoicesonline.org/wp-content/uploads/2009/10/2044749780_4ade9e2e3f.jpg
אם אתה מתעקש להיות קטן וקטנוני, ססק גדל ברחם של אמא שלו. הוא בילה שם כשתשעה חודשים. בבארסה הוא העביר פי שלוש מהתקופה הזו. בארסנל הוא נמצא מגיל 16. הוא בן 22 כיום. כמה הריונות זה יוצא, 8-9?
כאחד שאוהד את שתי הקבוצות ודי חצוי בסיפור של פברגאס, יש לי סימפטיה גדולה לעמדות של שני המועדונים, והגישה שלי היא איפה שהוא באמצע: הוא גדל בברצלונה ואח"כ התפתח והתבגר בארסנל.
לא נראה לי שאוהדי ארסנל יכולים לעצום את העיניים לעובדה שלולא השנים בלה מאסיה ססק לא היה השחקן שהוא היום. מילא אם היה מגיע לארסנל ומשחק כמה שנים בקבוצות הצעירות או קבוצות המילואים, אבל זה לא המצב, הרי תוך פחות משנה כבר שיחק במשחקי הקבוצה הבוגרת ותוך שנתיים היה באנקר בהרכב. הוא גם היה מצטיין באליפות העולם עד גיל 17 (http://www.fifa.com/tournaments/archive/tournament=102/edition=6946/index.html) כבר כשארסנל החתימה אותו כך שקשה לומר שארסנל גילתה שחקן אנונימי שאף אחד לא ציפה ממנו לכלום. אוהדי ארסנל שונאים את הביטוי בו מנפנפים לאפורטה ושות' לגבי ה"DNA הברצלונאי" אבל קשה להתווכח עם הדמיון בצורת המשחק לשחקני/קשרי ברצלונה והוא רחוק מלהיות קשר אנגלי טיפוסי.
עם כל זה, ברורה גם התרומה של ארסנל וארסן ונגר להתפתחות של ססק וקשה לדעת מה היה עולה בגורלו אם היה נשאר בברצלונה, ממשיך לשחק בקבוצות הצעירות עוד כמה שנים טובות וככל הנראה מחכה להזדמנויות בהרכב הראשון זמן רב. הרי אפילו עכשיו לא ברור כמה משחקים היה מקבל על חשבונם של צ'אבי ואינייסטה. בניגוד לשחקני ארסנל הצעירים של היום, ססק הצטרף לארסנל מאד איכותית שהיתה אז בשיאה ויכול היה לשחק ולהתאמן באופן קבוע עם שחקנים כמו ויירה, הנרי, פירס וברגקאמפ, להשתלב בצורה הדרגתית ולקבל בדיוק מה שהוא צריך בשביל להפוך לשחקן וורלד קלאס. בנוסף סביר להניח שהמעבר לאנגליה הפך אותו לשחקן שלם יותר שמסוגל להתמודד עם קבוצות מסוג אחר מזה בספרד.
ולעניין עזיבתו, גם בזה אני איפה שהוא באמצע. אין לי ספק שמצבו שונה ממצבם של שחקנים כמו אדבאיור וחלב. הוא מאד מחובר למועדון ובעיקר לונגר ומצהיר זאת שוב ושוב עם אמירות שלא משתמעות לשני פנים. מן הצד השני ונגר בנה את הקבוצה פחות או יותר סביבו ומכירתו תהווה חותם סופי וסמלית לכך שארסנל הפכה ממועדון בכיר למקפצה וחממה לפיתוח שחקנים בסיגנון איאקס. אני חושב שהוא מודע מאד לנושא וגם לא אוהב את ההתנהלות היהירה של ברצלונה בקשר אליו, הצורה שהיא מנכסת אותו ומתייחסת לסוגיית העברתו כאילו הרצון שלו ברור מאליו ותוך זלזול ברור בארסנל כמועדון. בנוסף ססק הוא השחקן הבכיר והחשוב של ארסנל, וגם הקפטן שלה, ואין לי ספק שהובלת ארסנל לזכיה בתואר משמעותי היא שאיפה גדולה מאד שלו והצלחה בכך תיחשב הישג ענק עבורו, אולי יותר מכל הישג אחר.
אבל צריכים לקחת בחשבון גם שני דברים מהכיוון השני. הראשון הוא שססק אינו אנגלי, ובניגוד לרוב המוחלט של השחקנים האנגלים ששמחים להעביר את כל הקריירה שלהם באנגליה, ססק אמר לא פעם שהוא ירצה לחזור לשחק בספרד יום אחד. מה זה "יום אחד" אי אפשר לדעת ותלוי לגמרי בנסיבות, בין היתר אלו שמובילות לסיבה השניה שססק עשוי לרצות לעזוב את ארסנל בשנים הקרובות - פוטנציאל זכיה בתארים. ססק, כמו ארשאבין, ואן פרסי ולמעשה כל השחקנים הבכירים של ארסנל (כמו גם רוב אוהדיה) יודעים שלארסנל חסרים מספר שחקנים בשביל להפוך את ארסנל למועמדת רצינית לזכיה בתארים, לבטח התארים החשובים כמו אליפות וליגת האלופות. ססק אמר את זה רק לפני שבוע אחרי ההפסד לצ'לסי ואני בטוח שכמו רוב אלו שעוקבים אחר כדורגל, הוא יודע ומתוסכל מאד מן העקשנות של ונגר לגבי שחקנים מסויימים ואי רכישתם של שחקנים מסוג אחר שישלימו את הקבוצה. נראה לי שגם אם היה נולד באיזלינגטון וגדל מן השלבים הראשונים בארסנל, במוקדם או במאוחר, אם שום דבר לא היה משתנה, היה נמאס לו והיה רוצה לעזוב, על אחת כמה וכמה כשהוא נולד וגדל בברצלונה.
ולסיום אני חייב לציין שלדעתי גם אם יעזוב, אני בכלל לא בטוח שזה יהיה לברצלונה. יש לי הרגשה שססק מאד שכלתן וההחלטות המקצועיות שלו הן בדיוק כאלה - מקצועיות גרידא. אני אוהב מאד את ססק כשחקן, וגם מתרשם שהוא אחלה בן אדם, אבל אני לא אוהב את זה שהוא עזב את ברצלונה בצורה שעזב, ואני לא חושב שזה מקרה שהוא עזב כשברצלונה היתה על הקרשים וארסנל היתה בשיאה. לכן נראה לי שלא הביטחון של אוהדי ארסנל בהישארותו, ולא של אוהדי ברצלונה לגבי הגעתו, מוצדקים. לצערי אני חושב שהוא מסוגל גם לעזוב לריאל מדריד אם ירגיש שזה הצעד הנכון מבחינה מקצועית.
http://globalvoicesonline.org/wp-content/uploads/2009/10/2044749780_4ade9e2e3f.jpg
אם אתה מתעקש להיות קטן וקטנוני, ססק גדל ברחם של אמא שלו. הוא בילה שם כשתשעה חודשים. בבארסה הוא העביר פי שלוש מהתקופה הזו. בארסנל הוא נמצא מגיל 16. הוא בן 22 כיום. כמה הריונות זה יוצא, 8-9?
אני קטנוני?
כמו שהבחור פה כתב - ססק הגיע לארסנל כאחד השחקנים הצעירים המדוברים ביותר בעולם דאז, לאחר שהוא זכה באליפות העולם לנבחרות צעירות כאשר כבש 5 שערים מהקישור ונבחרת לשחקן המצטיין ומלך השערים של הטורניר. זה שהוא נגנב בכזו קלות זו פאשלה של ברצלונה ואשמה של החוק האידיוטי שמאפשר למועדונים אנגליים בעיקר לפתות שחקנים צעירים מבטיחים ולקחת אותם בחינם.
על אותו עיקרון כריסטיאנה שחקן בית של יונייטד, כן? הרי מה ההבדל המשמעותי בין שני המקרים פרט לכך שיונייטד שילמה קצת על רונאלדו?
נו באמת.
למה שאני אשמור את הסרקזם בצד כשאתה שוב שולף את הניחושים הלא מלומדים שלך לגבי מה שעובר בראש שלי מהתחת שלך?
אני לא רואה שום תקדים לעזיבתו של ססק פאברגס. רוצה ללמד אותי דבר מה לגבי המועדון שלי?
מכיוון שהבנת הנקרא שלך אינה מוטלת בספק, אכתוב שוב את מה שרציתי לרשום: ראיתי הודעה שלך שבה אתה בטוח בהישארות של ססק. מכיוון שאני חושב שאתה כמבין עניין, בטח ובטח כשמדובר במועדון שלך, רציתי לקבל קצת יותר פירוט על דעתך לגבי מעבר אפשרי לספרד: האם לדעתך ססק מתכוון להעביר קריירה בארסנל? אין לך שום חשש מפני עזיבה שלו? זה הכל. לא באתי לשחרר הצהרות או משהו אחר, פשוט אני מאוד מקווה לראות את ססק מגיע לברצלונה, ורציתי לדעת איך נראים הדברים משם, כי כמו שכתבת - בברצלונה יש ביטחון רב בכך שהם יכולים להביא אותו.
בקיצור ולעניין: רציתי לקבל תגובה מפורטת קצת יותר, כמו שהבחור כתב למעלה. במקום זה קיבלתי מטח של עלבונות רגילים. הפעם, אפילו בלי שאביע את דעתי ההזויה. רק שאלתי שאלה.
מכיוון שהבנת הנקרא שלך אינה מוטלת בספק, אכתוב שוב את מה שרציתי לרשום: ראיתי הודעה שלך שבה אתה בטוח בהישארות של ססק. מכיוון שאני חושב שאתה כמבין עניין, בטח ובטח כשמדובר במועדון שלך, רציתי לקבל קצת יותר פירוט על דעתך לגבי מעבר אפשרי לספרד: האם לדעתך ססק מתכוון להעביר קריירה בארסנל? אין לך שום חשש מפני עזיבה שלו? זה הכל. לא באתי לשחרר הצהרות או משהו אחר, פשוט אני מאוד מקווה לראות את ססק מגיע לברצלונה, ורציתי לדעת איך נראים הדברים משם, כי כמו שכתבת - בברצלונה יש ביטחון רב בכך שהם יכולים להביא אותו.
בקיצור ולעניין: רציתי לקבל תגובה מפורטת קצת יותר, כמו שהבחור כתב למעלה. במקום זה קיבלתי מטח של עלבונות רגילים. הפעם, אפילו בלי שאביע את דעתי ההזויה. רק שאלתי שאלה.
ברור שיש חשש.
אך הבעיה אצלכם אוהדי בארסה שאתם לוקחים את ססק כמובן מאליו שיגיע לכם בזמן שתצטרכו אותו(או כחלק מקלף הבחירות של רוסל לנשיאות ב2010). אתם שוכחים שיש את ארסנל עצמה שתקשה את החיים על כל מי שתרצה לקנות אותו, וגם את ססק שיצר קשר רגשי עמוק מאוד עם ארסנל ועם ארסן ונגר. וכדרך אגב, אם וכאשר ססק בסופו של דבר יחליט שמיצה את עצמו בארסנל, לא מן הנמנע שיעבור לקבוצה שהיא לא ברצלונה. פברגאס הוא אדם שקול שלא יהסס לעבור לריאל מדריד למשל אם שמה יהיה לו נוח מבחינה מקצועית, חברתית ושאר ירקות רק בגלל היותו קטלוני שגדל בבארסה. ככה שאי אפשר לדעת כלום בעולם של היום(מישהו חשב שקאקא יעבור לריאל אחרי שדחה את סיטי בינואר?)
על אותו עיקרון כריסטיאנו שחקן בית של יונייטד, כן? הרי מה ההבדל המשמעותי בין שני המקרים פרט לכך שיונייטד שילמה קצת על רונאלדו?
ההבדל הוא שרונאלדו הגיע בגיל 18 אחרי שהיה חלק בילתי נפרד מהקבוצה הבוגרת של ספורטינג ליסבון.
כנראה שלא יצא הרבה מהוויכוח הזה, שכן אני מתווכח עם בנאדם שקורא ליצן לצ'אבי אלונסו, אחד הקשרים הכי גדולים בעשור זה.
ססק היה כוכב צעיר לפני שהגיע לארסנל, ארסן ונגר לא בנה אותו - הלה מסייה בנתה אותו. ונגר רק ליטש אותו.
אתה כמו כל אוהדי ברצלונה חי בסרט.
ססק הוא שחקן של ארסנל, ארסן ונגר גידל אותו, לימד אותו ופיתח אותו למה שהוא היום.
זה שעד גיל 16 הוא היה בברצלונה לא אומר שום דבר, כלום!!!
גם כריסטיאנו היה בספורטינג עד גיל 18 נכון? מה זה אומר שהם גידלו אותו למה שהוא היום.. אתה חי בסרט, פרגוסון גידל ופיתח וכל מה שתרצה את רונאלדו, ואותו דבר לגבי ססק. כל מה שהוא היום ארסן ונגר לימד אותו ולא המאמן שלו כשהיה בן 15. עבר 7 שנים מאז אם לא שמת לב.אין לי שום כוונה לקחת קרדיט מארסן וונגר וארסנל, הוא פיתח את ססק בצורה מסויימת, ובארסנל הוא הפך לשחקן שלם, אך בבקשה, אל תשווה לי בין שחקנים שגודלים בבארסה לאלה בליסבון, תודה. פשוט קרא את הודעתו של מגוז'ינסקי, ונסגור עניין. אגב, כל עניין ססק ומעברו ה"בטוח" לבארסה בא בעיקר בגלל פוליטיקאים למיניהם, והבחירות אשר באות וקרבות, והילדים שנגררים אחריהם, ולאפורטה בזמנו הבטיח את בקאהם, אז הבטיח.
מבחינתי האישית, אני נוטה לקוות שססק אכן ישאר בארסנל, לא רק בגלל חיבתי המסויימת לתותחנים, אלא גם בגלל שמעמדו, אם במקרה יגיע לבארסה, הוא אינו ידוע. ארסנל תלוייה בו מאוד, ואני לא רואה את זה משתנה, בתקווה שארסנל תתחזק אם הזמן, והוא יתקדם.
אז אתה רוצה להגיד לי שפורטינג עשתה את רונאלדו לשחקן שהוא? ולא פרגוסון? חחח טובמנצ'סטר בהחלט אחראית להפיכתו של רונאלדו למה שהוא, אבל שוב, הנוער של בארסה והנוער של ספורטינג אלו שני דברים שונים לגמרי!
אני לא מאמין שפברגאס יגיע לברצלונה כל עוד צ'אבי ואינייסטה שם מהסיבה הפשוטה שאין לו מקום שם והוא לא ילך להילחם על מקומו בשנים הטובות שלו, ריאל זה סיפור אחר. עם שחקנים כמו צ'אבי ואינייסטה בשיאם אין לאן ואין צורך לדחוף את פברגאס, זו מלכתחילה היתה אחת הסיבות שהניעה את פברגאס לעזוב את ברסה לטובת צפון לונדון, בארסנל היה לו סיכוי הרבה יותר טוב להתפתח ובדיעבד, זה מאוד עזר לו ללהפוך לאחד השחקנים המובילים ביבשת. ובכלל, כל המרדף האובבסיבי של הקטלונים אחרי ססק מסמל לדעתי הרבה מהחולי של הכדורגל הספרדי - ברצלונה לא רודפת אחריו כי היא צריכה אותו, היא לא צריכה אותו, היא רודפת אחריו ומוכנה לשפוך עליו סכום עתק רק כי היא צריכה לעמוד במרדף אחרי ריאל מדריד (קבוצה שכן צריכה אותו).
ססק היה כוכב צעיר לפני שהגיע לארסנל, ארסן ונגר לא בנה אותו - הלה מסייה בנתה אותו. ונגר רק ליטש אותו.
ברצלונה הניחה את היסודות, ונגר בנה את הבניין. ולבנות את הבניין, בכדורגל, זה סיפור הרבה יותר קשה מלהניח יסודות.
הגיס של רומאריו
11-12-09, 18:54
כל המרדף האובבסיבי של הקטלונים אחרי ססק מסמל לדעתי הרבה מהחולי של הכדורגל הספרדי - ברצלונה לא רודפת אחריו כי היא צריכה אותו, היא לא צריכה אותו, היא רודפת אחריו ומוכנה לשפוך עליו סכום עתק רק כי היא צריכה לעמוד במרדף אחרי ריאל מדריד (קבוצה שכן צריכה אותו)
1. אתה האחרון שצריך לדבר על חולי בגניבות שחקנים.
2. ברצלונה רודפת אחריו כמחליף לצ'אבי, ועם כל הצער שבדבר לצ'אבי אין יותר משנתיים ברמות הכי גבוהות (אוטוטו 30).
3. אני לא חושב שססק יעזוב בזמן הקרוב, לפני שהוא יתן עוד צ'אנס לוורסיה הנוספת של ארסנל.
4. אם הוא כן יעזוב, כל עוד גווארדיולה במועדון (האליל מספר 1 שלו), ברצלונה תהיה היעד המועדף. ולא רק בגלל גווארדיולה (http://www.youtube.com/watch?v=Pn5zpt56_NU)
ברצלונה הניחה את היסודות, ונגר בנה את הבניין. ולבנות את הבניין, בכדורגל, זה סיפור הרבה יותר קשה מלהניח יסודות.
אין לי ספק שוונגר תרם הרבה בהפיכה שלו לשחקן המצוין שהוא היום, אבל יסודות ה'4' שמלמדים בלה מאסיה תורמות הרבה יותר. הוא משחק את אותו כדורגל מגיל 12.
1. אתה האחרון שצריך לדבר על חולי בגניבות שחקנים.
אין כל ספק, שבתור אוהד של הקבוצה שהפכה בשלוש השנים האחרונות לשפויה ביותר, שבנתה שלד מוצלח ובשלוש השנים האחרונות שיפצה אותו בצורה מינימלסטית ובמקומות הנכונים (ואת התוצאות רואים על הדשא), אין לי שום זכות לדבר על כך.
2. ברצלונה רודפת אחריו כמחליף לצ'אבי, ועם כל הצער שבדבר לצ'אבי אין יותר משנתיים ברמות הכי גבוהות (אוטוטו 30).
ובשנתיים שעד אז, מה ברצלונה תעשה איתו?
...ברצלונה לא רודפת אחריו כי היא צריכה אותו, היא לא צריכה אותו, היא רודפת אחריו ומוכנה לשפוך עליו סכום עתק רק כי היא צריכה לעמוד במרדף אחרי ריאל מדריד (קבוצה שכן צריכה אותו).
אני לא חושב שזו הסיבה שברצלונה רודפת אחריו, מה גם שהעניין התחיל הרבה לפני ההתחזקות בקיץ האחרון של ריאל מדריד. לדעתי ה'אובססיביות' של ברצלונה בנוגע לססק באופן ספציפי זה קודם כל עניין של כבוד. ברצלונה מרגישה שארסנל גנבה לה את השחקן, ובניגוד לאינספור המועדונים הקטנים ברחבי אירופה להם 'גונבים' שחקנים, ברצלונה היא מועדון גדול שמתקשה לקבל את זה. חוץ מזה אני חושב שבברצלונה עניין הלאומיות ושחקני הבית הוא מאד משמעותי בשנים האחרונות, ובצדק או שלא, היא מחשיבה את ססק כשחקן בית שמקומו אצלה.
אבל בלי קשר לססק, כפי שכתב הגיס פה מעליי ברצלונה בהחלט צריכה קשר אמצע יצירתי לא פחות מריאל מדריד. צ'אבי משחק בכל המשחקים של ברצלונה העונה ובסוף הוא יתפרק. הבעיה היחידה, שנכונה גם בריאל וגם בברצלונה, תהיה של שלושה שחקנים על שתי משבצות (או ארבעה על שלושה, תלוי איך מסתכלים על זה), ומה קורה כשכולם בריאים וכולם רוצים לשחק. אבל גם זה לרוב מסתדר כך או אחרת.
אני לא מסכים לא עם המשפט הראשון ולא עם השני. איך החלטת לחלק את זה ליסודות ולבניין? מתי זה יסודות ומתי מתחילים עם הבניין? ולגבי החלק השני אני מסכים עוד פחות. אף אחד מהמועדונים הגדולים באנגליה לא מצליח כבר שנים לבנות שחקן מהיסוד. כולם עסוקים באיתור כשרונות בני 16-18 ממועדונים אחרים, אם במועדונים הקטנים יותר באנגליה ובעיקר במועדונים בארצות אחרות. אז כנראה שזה לא כל כך פשוט בכלל. ונגר במשך שנים מאז הגעתו הסביר את זה שארסנל לא קידמה כמעט (אף אחד מלבד קאשלי) שחקנים בכך שאלו לא קיבלו את החינוך הנכון מגיל צעיר. בגלל זה, אגב, יש כל כך הרבה תקוות בג'ק ווילשיר, והצוות המקצועי של פיתוח הצעירים מתייחס אליו כאל מקרה מבחן.
ובעניין ההשוואה בין מקרה רונלדו למקרה פברגאס. אני חושב שזו השוואה מורכבת מהרבה בחינות כי הם שחקנים אחרים לגמרי. רונלדו הגיע ליונייטד ככשרון גולמי מאד. אצל ססק מדובר בשילוב של כשרון עם אינטליגנציה והבנת משחק שלא יכלו להתפתח בואקום או במשחקי שכונה באמצע שום מקום. זה שאחד הגיע למועדון בגיל צעיר יותר בשנה או שנתיים נראה לי ממש לא משמעותי, כנ"ל עניין זה שרונלדו הספיק לשחק קצת בקבוצה הבוגרת של ספורטינג. לגבי פברגאס כאמור לדעתי קשה מאד להעריך לאיזה שחקן היה מתפתח אם היה נשאר בבארסה. אולי היה טוב יותר ואולי פחות, אבל יש סיכוי גדול שהיה מתפתח היטב. לגבי רונלדו לעומת זאת, לדעתי, לולא התרומה של פרגסון ויונייטד רונלדו לא היה חצי מהשחקן שהוא היום.
וואלה, לא הבנתי על ההתחלה שמדובר כאן בקרב של "למי יש יותר תרומה בהפיכתו של ססק לשחקן ברמה עולמית". התשובה לכך ברורה: לססק. הוא היה הופך לקשר ברמה עולמית גם אם היה משחק במחלקת הילדים של בילבאו, אברטון או - חס וחלילה - מכבי נתניה.
מחלקת הילדים של בארסה לא המציאה אותו בשנתיים ומשהו שהוא העביר בה וכך גם לא ארסן ונגר ב6 השנים לאחר מכן. הוא נולד עם רגליים וראש לכדורגל וכל מה שקרה בבארסה וארסנל זה ליטוש יהלום, לא אלכימיה מסתורית ויחודית. לא איכפת לי מי לוקח על עצמו את הקרדיט ואם מישהו בבארסה רוצה להרגיש טוב יותר עם עצמו כי הקבוצה שלו "אחראית" על ססק - בבקשה, תתנחמו.
מה שכן: ססק בחר לעבור לארסנל כי הוא ידע שונגר יודע לטפל בשחקנים מסוגו טוב יותר מבארסה, שעינתה מול עיניו את אינייסטה במשך שנים ארוכות עד אשר נתנה לו מקום בהרכב; את מה שססק קיבל בארסנל בגיל 16, אינייסטה קיבלה בבארסה רק בגיל 20 - וזה לא שבארסה הייתה קבוצה טובה כשאינייסטה היה בן טיפש-עשרה.
זה ססק לפני חודש:
I am so happy here, and I want to continue to be part of what is happening here. Definitely. If not I would have left when I had the opportunity, three years ago, two years ago or last year. I believe in this team and I feel we can achieve things. The boss believes in us more than anyone, and I feel I am part of it. He makes me see that as well. And I don’t want to fail here. I think you have to be grateful to those who have helped you. When Steven Gerrard had the opportunity to go somewhere else he chose to stay with the club of his life, and I don’t think he will ever regret that. He made a decision to stay and he has to believe that it was the right one. And he’s still young, young enough to achieve so much more. For me he is one of the best midfielders in the world. He looks like such a nice guy but he has this side to his game that comes through in important moments, when he makes an impact. Frank Lampard is a great player too, but for me I see something very special in Steven Gerrard.’
It is something Wenger has transmitted since I arrived, this desire always to go forward. Not to pass the ball back. If you have the ball and you pass back when you could have gone forward, he hates that. He wants to play football a certain way, and if you have to lose you lose like that. Creating chances, playing good stuff. It wasn’t that difficult for me to adapt to the Arsenal way, because of the education I had in the academy at Barcelona. But I love the Arsenal way. I think it is what makes us a big club. I think people feel proud to say they have spent £40 to come and watch us play.
אני מקווה שזה עונה על לא מעט שאלות מעומעמות שעלו כאן בדיון. האם הוא יעביר קריירה מלאה בארסנל? רק אם ונגר ישאר או ארסנל תהפוך למפלצת כדורגל מדהימה. האם הוא יעזוב את ארסנל בקרוב? לא. חבל התבור הכדורגלני של ססק מחובר לארסן ונגר וכל עוד הצרפתי נמצא בארסנל - והוא לא הולך לשום מקום בעתיד הנראה לעין - הספרדי ישאר לצידו.
השחצנות של אוהדי בארסה לגבי ססק - הגדילה העצומה שלו במועדון בו הוא אפילו לא העביר שלוש שנים והחזרה האוטומטית שלו הביתה - היא ביזארית בעיני. כתבתי זאת מספר לא מועט של פעמים: אני לא חושב שהשורשים הקטאלוניים שלו ישחקו תפקיד בקביעת עתידו (אלא אם במקרה כל שאר הגורמים יהיו זהים - לעולם לא). הוא "אצלי" שש שנים ולא ראיתי ממנו שום רמז להעדפה של בארסה על פני ריאל. לא מדובר כאן בפיקה #2.
אין לי שום כוונה לקחת קרדיט מארסן וונגר וארסנל, הוא פיתח את ססק בצורה מסויימת, ובארסנל הוא הפך לשחקן שלם, אך בבקשה, אל תשווה לי בין שחקנים שגודלים בבארסה לאלה בליסבון, תודה.... הנוער של בארסה והנוער של ספורטינג אלו שני דברים שונים לגמרי!
אתה צודק: רונאלדו, סימאו, מוטיניו, ולוסו, נאני, פיגו, קווארסמה, מיגל... חצי מהסגל הנוכחי של ספורטינג\נבחרת פורטוגל גדל שם.
מכיוון שהבנת הנקרא שלך אינה מוטלת בספק, אכתוב שוב את מה שרציתי לרשום: ראיתי הודעה שלך שבה אתה בטוח בהישארות של ססק. מכיוון שאני חושב שאתה כמבין עניין...
וואלה? לא ידעתי שלאנשים "מביני עניין" אומרים דברים כמו "זה סתם נראה לי תמוה שאתה מתייחס בביטחון להישארותו של ססק, יותר מתוך אמונה באינסטינקטים שלך ודאגה מפני אי-הגעה שלו", אבל כנראה שאתה לוקה מאוד בנימוסים\יכולת ביטוי בחברה בצוותא עם נטיה משעשעת מאוד לאירוניה קנטרנית ומייבבת.
אני קטנוני?
כמו שהבחור פה כתב - ססק הגיע לארסנל כאחד השחקנים הצעירים המדוברים ביותר בעולם דאז, לאחר שהוא זכה באליפות העולם לנבחרות צעירות כאשר כבש 5 שערים מהקישור ונבחרת לשחקן המצטיין ומלך השערים של הטורניר. זה שהוא נגנב בכזו קלות זו פאשלה של ברצלונה ואשמה של החוק האידיוטי שמאפשר למועדונים אנגליים בעיקר לפתות שחקנים צעירים מבטיחים ולקחת אותם בחינם.
על אותו עיקרון כריסטיאנה שחקן בית של יונייטד, כן? הרי מה ההבדל המשמעותי בין שני המקרים פרט לכך שיונייטד שילמה קצת על רונאלדו?
נו באמת.
קטנוני זו רק ההתחלה של הבעיות שלך. מסתבר שאני צריך להסביר לך את ההבדל בין שחקן שמעביר שש שנים במועדון ועובר בגיל 18 לאחר שהוא מעביר עונה מלאה בקבוצה הבוגרת ונמצא בסגל הנבחרת הבוגרת (רונאלדו) לשחקן שמעביר במועדון שנתיים וחצי, לא עורך אף הופעה בקבוצה הבוגרת ועוזב בגיל 16 (ססק).
"נו באמת." אתה על הפנים. יש דמיון רב יותר בין אתלטיקו מדריד לריאל מדריד.
(http://www.cultofmac.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/11/DoubleFacePalm.jpg)
לדעתי ה'אובססיביות' של ברצלונה בנוגע לססק באופן ספציפי זה קודם כל עניין של כבוד.
ה"אובסיסיביות" של בארסה אחרי ססק היא תוצאה של בחירות ופוליטיקה פנימית בתוך המועדון. לא קיים פה שום עיניין של כבוד.
ה'כבוד' המנחה כמו גם המדיניות של לאפורטה עד לא מזמן היו לא להחזיר "בנים סוררים" שהעזו לעזוב את ה'מסטייה'.
קצרה היריעה מלפרט את המתרחש מאחורי הקלעים במועדון, אך 'מדיניות' ו'כבוד' אלו שתי מילים שפוליטיקאים (ונשיאים) נוטים להגמיש בהתיקרב 'שעת השין', אך תהליך השתלבותם של של שחקני הביית בקבוצה הבוגרת בזמן כהונתו של לאפורטה הם בין הגורמים ההופכים את ססק לשם ה'חם' בבחירות שייערכו עוד כארבעה חודשים במועדון. קרי הסיכוי שססק יעבור\יחזור לבארסה היינם שווים לסיכוייו של כל שחקן בכיר (במועדון גדול אחר) לעבור לבארסה.
בחדשות ארסנליות למהדרין:
אלישר אוסמאנוב העלה את האחזקות שלו במועדון מ25% לקצת יותר מ26%. כל רוכש שמגיע ל29.99% ממניות המועדון מחויב להגיש הצעת השתלטות מלאה ואם זו תכשל (לפחות 20% מבעלי המניות יסרבו למכור לו ולתת לו רוב) עליו לזוז הצידה לתקופת הקפאה ממושכת (אני לא זוכר את החוק הבריטי באופן מושלם, אבל אני די בטוח שמדובר בשנה).
סטאן קרונקה האמריקאי מחזיק ב29.9% ממניות המועדון (קרי: הוא נמצא 0.09% מתחת לסף), אך הוא הוזמן למועצת המנהלים של המועדון ורכש כמחצית ממניותיו מחבריה. הוא נחשב לרצוי בקרב המנהלים הותיקים יותר ומשתף איתם פעולה לכיוון בלתי ידוע לעולם הרחב.
אוסמאנוב, שבניגוד לקרונקה לא הוזמן להצטרף לדירקטריון, רוכש את מניותיו בשוק הפתוח ולכן לא מחויב לדווח בראשי חוצות על כל קנייה. התכניות שלו לגבי המועדון שונות באופן מהותי מאלו של מועצת המנהלים הנוכחית: במהלך 2009 הוא הציע לצמצם את חובות המועדון ולגייס הון ע"י הנפקת מניות נוספות. הרעיון נדחה.
חובות המועדון (כ400 מיליון ליש"ט) הם בריבית נמוכה (פחות מ6%) ואינם מהווים נטל קשה מדי (הרווחים לעונת 2008-2009 הסתכמו בלמעלה מ45 מיליון ליש"ט). להלן העוגה (ששווייה הכולל - ערך המועדון - הוא למעלה ממיליארד ליש"ט) כפי שהיא הייתה עד היום:
http://www.newsoftheworld.co.uk/multimedia/archive/00068/nov29_PIE_68322a.JPG
אוסמאנוב קנה את האחוז שלו מה12.46% שהיו בידי הציבור הרחב הצר (המניות יקרות למדי - כ13,000 דולר החתיכה בפעם האחרונה שבדקתי). ליידי נינה ברייסויל-סמית' ירשה את המניות מהגבר שהעניק לה את התואר שלה ונפטר לפני מספר שנים. דני פישמן, הבוס הגדול של המאפיה הזו עד לא מזמן, דאג להדיח אותה מהדירקטריון והמניות שלה הן תעלומה: היא יכולה בקלות למכור אותן לאוסמאנוב ולהעמיד אותו מרחק של 8% משליטה במועדון.
לקרואנקה אין עניין למהר: אם הוא ינסה לקנות את הקבוצה במהלך העונה הנוכחית, הוא יאלץ להציע לבעלי המניות האחרים מחיר רכישה של 10,500 ליש"ט למניה, פרמיה גבוהה למדי ביחס לערכן הנוכחי.
אוסמאנוב הוא, כמובן, אוליגרך ולכן טיפוס חשוד אך אני לא בטוח שאני מעדיף את חברי המאפיה הישנה על פניו. הוא לפחות הציע לתת למועדון 100 מיליון ליש"ט מכספו שלו ללא תנאים מיוחדים (הצעה זו נדחתה). מה קרואנקה נתן לי? אין לי שום עניין בהשתלטות של אמריקאי עשיר אם אין לו כוונות להזריק למועדון כסף. Put out or get the fuck out.
רונאלדו, סימאו, מוטיניו, ולוסו, נאני, פיגו, קווארסמה, מיגל... חצי מהסגל הנוכחי של ספורטינג\נבחרת פורטוגל גדל שם.
הרשימה הזו די דווקא תומכת בנקודה של גדי, לעניות דעתי. מלבד רונאלדו ופיגו אף אחד מהשחקנים הללו לא קרובים לרמות הכי גבוהות ולפחות בחלק מהמקרים מוכיחה מדוע כשרון נטו שנולדים איתו בלי חינוך והדרכה באיכות הגבוהה ביותר ואימון לצידם של השחקנים הטובים ביותר לא מספיק בשביל להיות שחקן ברמתו של ססק. פיגו שייך לתקופה אחרת ואם נשתמש בשמו להוכיח את איכותה של מחלקת הנוער של ספורטינג אזי גם מחלקת הנוער של ליברפול עודנה האיכותית ביותר באנגליה, הרי שם גדלו מייקל אואן וסטיבן-אני-שונא-צוללנים- (http://www.youtube.com/watch?v=cvittBE0gbg)ג'רארד. נאני וקווארסמה עשו מסלולים דומים לרונאלדו אבל במקרה שלהם זה לא עבד, מסיבות כאלו או אחרות. כל האחרים עדיין משחקים בקבוצות די בינוניות, ומלבד הברקות פה ושם שמותיהם מופיעים בעיקר בת'רדים חסרי משמעות על העברות פוטנציאליות פעם בחצי שנה. אגב מיגל, אם אתה מתכוון למגנה של ולנסיה, בכלל לא גדל בספורטינג. אולי אתה מתכוון לאחד אחר.
ססק בחר לעבור לארסנל כי הוא ידע שונגר יודע לטפל בשחקנים מסוגו טוב יותר מבארסה, שעינתה מול עיניו את אינייסטה במשך שנים ארוכות עד אשר נתנה לו מקום בהרכב; את מה שססק קיבל בארסנל בגיל 16, אינייסטה קיבלה בבארסה רק בגיל 20.
זה כבר לגמרי נתון לפרשנות. קיימות לא מעט סיבות אחרות אפשריות להחלטה על המעבר לארסנל, למשל כסף והזדמנויות מובטחות בהרכב הראשון. המעבר של ססק ושילובו בהרכב סימן את תחילת המגמה של עזיבת/העזבת שחקנים בכירים בארסנל ו"אוברול" כללי, שוב בעיקר בגלל ענייני כספיים לקראת המעבר לאיצטדיון האמירויות, ככה שמדובר היה בסיטואציה ייחודית לחלוטין. אף מועדון גדול אחר בעולם לא יכול היה לתת הזדמנויות ולהבטיח מקום בהרכב לכל כך הרבה שחקנים צעירים וחסרי נסיון בתקופה כל כך קצרה, וכיום גם רואים למה. ולגבי אינייסטה, זה שיחק (אמנם לרוב לא בהרכב הראשון) בקבוצה הבוגרת כבר בגיל 18 כך שהפער בין ההזדמנויות שניתנו לשני השחקנים אינו כזה גדול, ויכולות להיות לכך גם המון סיבות, כך שהטענה שונגר יכול לטפל בשחקנים מסוגו טוב יותר מבארסה נראית לי נתונה בספק. אף אחד לא חייב לאהוב את ברצלונה ולהיות צ'ירלידר של מחלקת הנוער שלה זה עניין קצת מאוס, אבל מזה ועד לטעון שבארסה מטפלת בשחקנים צעירים בצורה פחות טובה מאשר בארסנל ולא מקדמת אותם כמו שצריך נראה לי שהדרך ארוכה.
עוד נקודה בנוגע לארסנל בלבד. יש דבר אחד חסר בססק ובהשלמתו כשחקן, וזה נכון גם לגבי כל שאר שחקניה הצעירים, טובים יותר או פחות, וזה ווינריות ורוח לחימה. יכול להיות שלססק היה טוב יותר לשחק עוד שנה או שנתיים בעיקר בקרלינג קאפ וכמחליף לויירה ו/או ג'ילברטו סילבה בליגה (שזה בערך מה שאינייסטה עשה בשנתיים הראשונות שלו בקבוצה הבוגרת למיטב ידיעתי) ואולי היה חווה על בשרו את טעמה של אליפות והקשיים בדרך אליה. לא יודע, לדעתי ססק לא היה מחליף את אליפות אירופה במדי ספרד כשחקן מחליף עם טורניר בו היו עפים בחצי גמר בבושת פנים ומוותרים על המשחק אחרי פחות מעשר דקות כשחקן הרכב ראשון כשהקבוצה בנויה סביבו ותלויה בו כמעט לחלוטין.
חובות המועדון (כ400 מיליון ליש"ט) הם בריבית נמוכה (פחות מ6%) ואינם מהווים נטל קשה מדי (הרווחים לעונת 2008-2009 הסתכמו בלמעלה מ45 מיליון ליש"ט). להלן העוגה (ששווייה הכולל - ערך המועדון - הוא למעלה ממיליארד ליש"ט) כפי שהיא הייתה עד היום:
לייזר,
אני לא רוצה להישמע קטנוני, אך ניראה לי שהימרת את המספרים הכתובים מעלה מליש"ט לדולר. אני כותב זאת אחרי שעברתי על הדו"חות שהמועדון פירסם בסוף ספטמבר. החוב של הקבוצה עומד על 298 מיליון ליש"ט (כאשר ב-2008 החוב עמד על 318 מיליון ליש"ט).
יש לציין שהשנה הפיננסית של ארסנל מסתיימת ב-31 במאי וההכנסה הכוללת של ארסנל (כולל נדל"ן) צמחה ל-313.3 מיליון ליש"ט - עלייה של 40% לעומת העונה הקודמת. הרווח אחרי מס מסתכם ב-35.2 מיליון ליש"ט, לעומת 25.7 מיליון בעונה הקודמת, זהו נתון שמבשר על רווח שיא עבור הקבוצה.
פרויקט הנדל"ן הוא ה"להיט"אחרי שבעונה שעברה הכניס הפרויקט ב"הייבורי סקוור" 15.2 מיליון ליש"ט בלבד אזי השנה נמכרו 208 דירות שהניבו הכנסה של 88 מיליון ליש"ט. הרווח התפעולי מהפעילות הנדל"נית עומד על 7.8 מיליון ליש"ט, מה שאומר שארסנל הפכה להיות "מועדון נדל"ן" לא פחות מ'מועדון כדורגל'.
עוד כמה מספרים (ללא הפיעלות נדל"ן של הקבוצה):
- ההכנסות עמדו בעונת 2008/09 על (שיא) 225 מיליון ליש"ט (עלייה של 8%).
- הכנסות מימי משחק (32 בשנה) היינם סעיף ההכנסה העיקרי של המועדון והם הסתכמו ב-100.1 מ' ליש"ט (עלייה של 10.5%). זהו ממוצע של 3.2 מ' ליש"ט לכל משחק בייתי.
- ההכנסות מזכויות שידור הסתכמו ב-73.2 מיליון ליש"ט (7%+).
- ההכנסות מהסכמים מסחריים הסתכמו ב-34.2 מיליון ליש"ט (9%+).
- כמות הקהל הממוצעת ירדה מ-59,720 ל-59,453;
-סעיף השכר עומד על 104 מיליון ליש"ט, עלייה לעומת 101.3 מיליון ליש"ט בעונה שעברה, אבל מייצג רק 46.2% מהכנסה הכוללת של הקבוצה.
- עודף המזומנים עלה ועומד על 99.6 מיליון ליש"ט.
כמו כן בקשר לאחזקת המנייות, לדעתי קרונקי מחזיק ב-29.93% . זאת אחרי שהוא התחייב באוקטובר האחרון להגדילם מ-12.38% לאחוזים שציינתי מעלה (בתמורה ל-100 מיליון ליש"ט).
למורת רוחם של בעלי האחזקות האחרים קרונקי חייב להם עוד כמחצית מהתשלום כ-40 מיליון ליש"ט לדני פיזמן שאף אמר ש"ייקח שנים עד שהוא יחזיר את החוב שלו אם בכלל", ובנוסף כ-10 מיליון ליש"ט נוספים לריצ'ארד קאר (הוא רכש ממנו לפני 10 חודשים 4.35% ).
במאמר מוסגר אני אוסיף שחברת London & Stamford הודיעה כי החליטה בנובמבר להשלים רכישה של 146 דירות בפרויקט הנדל"ן "הייבורי סקוור"(שנבנה על הריסות האצטדיון הישן). המשמעות הישירה היא שחברת Arsenal Holdings plc, חברת האחזקות שמאגדת את מועדון הכדורגל ואת פרויקט הנדל"ן, תכניס לחשבונה 41.6 מיליון ליש"ט עבור המכירה. אציין שבשל המצב בשוק הנדל"ן הדירות נאלצה ארסנל למכור את הדירות במחיר הנמוך ב-20% מהערך האמיתי שלהן. ביחד עם המכירה הנוכחית, נמכרו 591 דירות מתוך 655 הדירות שהוצאו למכירה.
הרשימה הזו די דווקא תומכת בנקודה של גדי, לעניות דעתי. מלבד רונאלדו ופיגו אף אחד מהשחקנים הללו לא קרובים לרמות הכי גבוהות ולפחות בחלק מהמקרים מוכיחה מדוע כשרון נטו שנולדים איתו בלי חינוך והדרכה באיכות הגבוהה ביותר ואימון לצידם של השחקנים הטובים ביותר לא מספיק בשביל להיות שחקן ברמתו של ססק.
אתה שוכח דבר קטן, ספורטינג מגדלת שחקנים מפורטוגל בעיקר, מדינה של 10 מיליון אנשים וכמעט בלי שחקנים מחו"ל. בארסה מגדלת שחקנים מספרד, מדינה של +- 45 מיליון אנשים, בנוסף לזה שהיא מביאה כשרונות מכל העולם ככה שזה לא חוכמה להשוות בין המחלקות נוער ע"פ מספר השחקנים הגדולים שגדלו בכל מועדון.
בנוס - סבבה, אני רחוק מלחשוב שבארסה היא מלכת העולם והאקדמיה שלה היא הכי הכי. אני פשוט לא אוהב את המגמה הכללית של השנים האחרונות של לקיחת שחקנים בגיל כזה, לרוב ממועדונים קטנים, והצגתם כתוצר מחלקת הנוער שלהם, לא משנה אם זה נעשה ע"י קבוצה לה יש לי אהדה (ארסנל) או כל קבוצה אחרת. בקשר לטענתך אני לא ממש יודע מה האזורים שבארסה רשאית לגייס מהם שחקנים, אבל רובם של שחקני הבית בקבוצה הנוכחית של בארסה הם קטלוניים (אני יודע שפדרו ואינייסטה לא, ומסי גם לא ספרדי). תקן אותי אם אני טועה אבל דווקא לספורטינג ופורטוגל יש גישה לשחקנים צעירים בברזיל לא? אני פשוט חושב שרשימת השחקנים שציין לייזר רחוקה מלהיות מרהיבה ואינה מצביעה על איכות גבוהה במיוחד של מחלקת הנוער של ספורטינג, זה הכל.
מחלקת הילדים של בארסה לא המציאה אותו בשנתיים ומשהו שהוא העביר בה
מבחינתי די מיציתי את הנושא, במיוחד כשאני רואה ש-NO1 מתייחס לנושא הכלכלי שהעלית והת'רד "עבר נושא", רק עוד נקודה אחת שרציתי לשאול, מאיפה המספר הזה של שנתיים וחצי בבארסה? מויקיפדיה? הסתקרנתי וניסיתי לבדוק כמה שנים שיחק ססק בברצלונה, האם באמת רק זמן כל כך קצר, לנוכח העובדה שהוא נולד וגדל באזור. בוויקיפדיה באנגלית כתוב שהצטרף ב-2000, בספרדית לא רשום תאריך, אבל מחיפוש מעמיק יותר מצאתי כמה וכמה דיווחים וכתבות באתרים ספרדיים שמציינים שססק החל לשחק בקבוצה הצעירה (alevín A, אני חושב שזה U-12 אבל לא בטוח) בתחילת 1998, כלומר כשהיה בן 10 ולפיכך שיחק קרוב לשש שנים בברצלונה. אני לא קורא ומבין ספרדית והסתמכתי על גוגל טרנסלייט, אולי מישהו מקוראי הספרדית יכול לאשר את זה (לא יודע אם אתה דובר ספרדית). בכל מקרה הנה שני קישורים לדוגמה שמצאתי, באל מונדו דפורטיבו (http://www.elmundodeportivo.es/gen/20091023/53810319282/noticia/cesc-sangre-azulgrana.html) ובאל פאיס (http://www.elpais.com/articulo/deportes/todo/era/sueno/elppordep/20060516elpepidep_6/Tes).
(http://www.elpais.com/articulo/deportes/todo/era/sueno/elppordep/20060516elpepidep_6/Tes)
Cesc hizo su primer entrenamiento en el Barça un 10 de noviembre de 1997. Su primer partido llegaría un año más tarde, el 21 de febrero de 1998, en que jugando con el Alevín A del Barça ganó al Infantil B del Martinenc por 1-4.
ססק עשה את אימונו הראשון בבארסה ב-10 לנובמבר 1997. משחקו הראשון היה ב-21 לפברואר 1998, ברמת Alevin A. אכן היה בן 10 על פי שני הלינקים.
http://i46.tinypic.com/2mfmzuo.jpg
- ססק התחיל את דרכו בבארסה בהיותו בן 10 בילדים א' (Alevi A) - קרי רשאי לשחק מי שגילו עד 11 שנים.
- בזמן אליפות העולם עד גיל 17 (אוגוסט 2003) חתם השחקן על חוזה ל-6 שנים עם ארסנל בהיותו בן 16, דרך-כך שלא היה לו בבארסה חוזה המתאים לגילו (באותה האליפות דרך אגב, הוא כבש 5 שערים ונבחר למצטיין הטורניר).
- - לאפורטה ורוסל כינו בזמנו את המעבר כ"חטיפה" ו"שוד" וטענו שנחוזה שארסנל חתמה עם ססק נעשה ב"תפר" בין חילופי הנשיאים בקבוצה ושהייתה כוונה מוקדמת להאריך לשחקן את החוזה.
- בראיון שהוא נתן בזמנו ל'אלמונדו-דפורטיבו' הוא אמר שהעזיבה היא לא מקצועית (כספית?) והוא מודה לבארסה על כל מה שנתנו לו, אבל הוא עובר ללונדון על-מנת ללמוד עוד שפה, להתבגר בארץ אחרת ולשחק בליגה כמו הליגה האנגלית..."
- הסוכן של ססק הוא זה שבין הייתר שיכנע את האבא של השחקן לחתום עבור בנו על חוזה ל-6 שנים בארסנל.
- בארסה הגישה תלונה לפיפא על-כך, דרך הטיעונים המשפטיים כנגד חוקיות ההחתמה של השחקן על חוזה לארסנל:
א. הקבוצה מערערת על כך שהנער הוחתם בארסנל עוד לפני שאביו קיבל אישור להתגורר באנגליה.
ב. הוריו פרודים. זכויות המישמורת עליו מצוייה אצל אימו, והיא זו שצריכה לשנות מגוריה לאנגליה כדי לאפשר את מעברו לשם.
* במקביל, גם סנדרו רוסל וגם לאפורטה ניפגשו עם השחקן עצמו כדי לנסות לשכנע אותו לשנות את דעתו.
- ארסנל פנתה לבארסה בניסיון למנוע העברת דיון למוסדות המשפטיים של פיפא, וסיכמה עימה על הדברים הבאים:
*ארסנל תשלם כמיליון יורו עבור ההשחקן.
*ארסנל ויתרה לבארסה על כמה מההתחייבויות של גספרט, כשרכש ממנה בשעתו את אוברמרס ופטי.
*קיים סעיף (לא ממש מחייב), שלפיו לבארסה זכות ראשונים, אם ארסנל תחליט בעתיד למכור את השחקן.
- בגיל 16 ו 177 ימים, ססק ערך אמש את הופעת הבכורה שלו במדי ארסנל, זה היה במשחק הגביע מול רות'ראהם. בכך קבע השחקן שיא 'צעירות' חדש במועדון האנגלי. הוא שיחק 86 דקות (בהרכב מאוד משני של ארסנל ) - שבסופו ניצחו בפנדלים 9-8 .
מאז הכל היסטוריה...
ell capitan
13-12-09, 14:15
חברה למישהו יש לינק לשידור היום?(רצוי בעברית כמובן).
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8410462.stm
מסכים עם ונגר בכל מילה.
ההרכב של ארסנל להיום:
Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore, Fabregas, Song Billong, Denilson, Walcott, Arshavin, Nasri.
Subs: Fabianski, Diaby, Eduardo, Vela, Ramsey, Silvestre, Wilshere.
אוהדי בארסה: ALL APOLOGIES, טעות שלי לגבי ססק.
מאיפה המספר הזה של שנתיים וחצי בבארסה? מויקיפדיה?
כמובן שכן. מעולם לא היה איכפת לי ממה שססק עשה בבארסה - מצידי יכל לבוא מלאציו או ממכבי נתניה.
NO1: סימן הcurrency התחרבש ואני פסימי בדברים כאלה, אז שיערתי ליש"ט. תודה על התיקונים ושאר הפרטים.
למורת רוחם של בעלי האחזקות האחרים קרונקי חייב להם עוד כמחצית מהתשלום כ-40 מיליון ליש"ט לדני פיזמן שאף אמר ש"ייקח שנים עד שהוא יחזיר את החוב שלו אם בכלל", ובנוסף כ-10 מיליון ליש"ט נוספים לריצ'ארד קאר (הוא רכש ממנו לפני 10 חודשים 4.35% ).
כן, זה פרט משעשע. דני פישמן, יהלומן גולה מס בשוויץ, עדיין לא קיבל את מלוא הכסף עבור המניות שמכר לאמריקאי. אוסמאנוב עושה הכל במזומן. אני לא יודע מה חשוד יותר, למען האמת!
mgozinsky: היה רמז דק מאוד לסרקזם בדרך בה היללתי את מחלקת הנוער של ספורטינג (ולוסו הבינוני ופיגו שפרש מזמן). כל כוונתי הייתה לציין את כמות הקיצונים שיצאו משם כי לדעתי זה פרט מעניין. באמת שלא יותר מזה.
לייזר - כנראה לא הבנתי אותך.
כולם ראו את זה (http://www.youtube.com/watch?v=rrw4IlKRPmc)? אני מתלבט מה מבריק יותר, סטיבן ג'רארד בתור ביף או אבואה בתור גולדי ווילסון (כן, ראיתי את הסרט הזה איזה חמש עשרה פעם). גדול.
ובחזרה לנושא מזוית קצת אחרת, אקדמיה ויצירת שחקנים וורלד קלאס, "יסודות" לעומת "בניה" והיכולת לייצר "פברגאס" מההתחלה ועד הסוף, הדיילי מייל מפרסם היום סדרת (http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1236765/EXCLUSIVE-Step-inside-Arsene-Wengers-talent-factory-Arsenals-football-nursery-laid-bare.html) כתבות (http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1236755/Steve-Bould-From-Arsenals-famous-production-world-class-players.html) על מאחורי הקלעים באקדמיה של ארסנל, עם שלל תמונות, אנקדוטות, קלישאות וציטוטים מאנשי הצוות. הנה תרגום חלקי.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/17/article-0-079F801A000005DC-965_634x456.jpg
צ'אקס אנקה (בן 16, נחשב ביחד עם בניק אפובה שנראה לי עומד מאחוריו, שניהם ילידי אנגליה למרות השמות האפריקאיים, לבעלי הפונטציאל הכי גדול להצליח במועדון, מלבד ג'ק ווילשיר)
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/17/article-1236765-079F7F1D000005DC-907_634x286.jpg
סטיב בולד, שחקן ההגנה המיתולוגי של ארסנל בעבר, היום מאמן ה-U-18, שזכו בשנה שעברה ביחד ב-FA Youth Cup ובאליפות האקדמיות
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/17/article-1236755-079F8002000005DC-94_634x382.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/17/article-1236765-079F83D8000005DC-240_634x378.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/17/article-0-079F8324000005DC-606_634x325.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/17/article-1236765-079F816C000005DC-365_634x398.jpg
הבניין הארוך בן שתי הקומות מחולקת לשני חצאים. בצד ימים מתאמנת הקבוצה הראשונה, מצד שמאל האקדמיה. חדר הכושר, הבריכה והמסעדה משותפים וממוקמים באמצע, והמשרדים של ונגר וליאם בריידי (כוכב עבר של הקבוצה, כיום ראש האקדמיה של ארסנל וגם עוזר מאמן בנבחרת אירלנד) נמצאים בשני הקצוות. הקבוצה הראשונה של ונגר מתאמנת מאחורי גדר שיחים גבוהה ולא ניתן לראותה. הצעירים של סטיב בולד מתאמנים בצד השני של מרחב משטחי האימון השטוח, חשופים לרוח המקפיאה. איפה שהוא באמצע מתאמנים שחקנים המילואים עם ניל באנפילד. "הקבוצה הראשונה מוחבאת, לא ניתן לראותה וזה מהווה סוג של תמריץ. רואים את המכוניות של שחקני הקבוצה הראשונה בחניה. אני לא בטוח אם זה טוב או רע, אבל אולי זה משהו לשאוף אליו", מספר בולד.
"אנחנו מנסיים לייצר שחקן וורלד קלאס", אומר בולד. זה נשמע פשוט, עד שחושבים על כמה שחקנים "וורלד קלאס" קיימים. הערכה נדיבה היא שלפאביו קאפלו יש חמישה או שישה. "הצלחה בשבילנו אינה קשורה בכלל לנצחונות", ממשיך בולד, "היתה לנו קבוצה צעירה מעולה בשנה שעברה, מן הסוג שמגיעה פעם בעשר שנים. אבל הצלחה אצלנו נמדדת בכמות השחקנים שעוברת מאיתנו לקבוצה הראשונה. ג'ק ווילשיר וקיראן גיבס עשו את זה. כנ"ל בנטדנר. עם הכסף והמתקנים שיש לנו, אנחנו צריכים לייצר כאן ילדים שטובים בדיוק כמו אלו בכל מדינה אחרת. אני חושב שאנחנו נעשים טובים יותר. בחמש, שש, שבע השנים הבאות, אנחנו רוצים לייצר פברגאסים. או לפחות אחד".
במשך שנים ארסן ונגר קיבל ביקורת על כך שצופף את הקבוצה הראשונה בשקחנים זרים. אבל רוב זוכי הגביע (ה-FA Youth Cup) של ארסנל הם ילידי לונדון והסביבה. "המנג'ר אומר כל הזמן שישתמש בשחקנים הטובים ביותר שלו", אומר בולד. "אנחנו רק צריכים לעשות הכל שהילדים שלנו יהיו הכי טובים. זו המשימה שלנו וזה קשה כי אני מסתכל על ספרד, צרפת והולנד והילדים שם מתאמנים 4-6 פעמים בשבוע בגילאים צעירים. אצלנו, בגיל 15, מדובר בשלוש פעמים בשבוע במקרה הטוב".
ונגר מפקח על הכל מרחוק. הוא מדבר עם המתלמדים בתחילת העונה ואח"כ מבקר מדי פעם לביקורי פתע קצרים לצפות באימונים. הוא משתדל לצפות בכמה שיותר משחקים של הקבוצות הצעירות ומקבל עדכונים שוטפים מבולד ובאנפילד. "אפשר להרגיש בשינוי אצל השחקנים כשהוא מופיע לפתע באימון, אבל הוא לא נשאר זמן רב. לפעמים הוא מבקש שחקן למלא מקום באימון של הקבוצה הבכירה ואנחנו ממליצים לו על שחקנים. הוא לוקח המון מהילדים בימים אלו אבל אם הם מאכזבים ברמה הטכנית הוא לא לוקח אותם שוב. הם חייבים להיות מסוגלים להצטרף לקבוצה הבוגרת ולהשתלב", מספר בולד. לכן האימונים של בולד נוטים בצורה חזקה לאימוני טכניקה. ביום שני השחקנים התאמנו עם הכדור במשך כל האימון, כולל החימום. ביום שלישי הם הניחו את הכדורים בצד רק למשך עשרים דקות של עבודה על מהירות ותנועה. המגרשים כולם בתנאים מושלמים וארסנל עושה ככל ביכולתה על מנת לספק לכל שחקניה הצעירים את הסיכוי הגדול ביותר למקסם את הכשרון שלהם.
טכניקה היא מילת הקסם. "המנג'ר דורש כדורגל מהיר והחלטות מהירות וצריך להעתיק את זה גם לאימונים", אומר בולד. "הכל חייב להעשות עם הכדור. אנחנו עושים קצת אימוני ריצות כי השחקנים חייבים להיות במצב פיזי טוב אבל אני חושב שמעבר לזה מדובר בבזבוז זמן". מדובר בשינוי עצום לעומת התקופה בה בולד עשה את צעדיו הראשונים בסטוק: "היינו מתאמנים פעם בשבוע במגרש שהתאים לכל מזג אוויר. שלושים ילדים מכל הגילאים, כדור אחד. המשחק השתנה לחלוטין בגלל שהמתקנים והמגרשים יותר טובים. הכדור זז מהר יותר. השחקנים מהירים וחזקים יותר".
http://www.youtube.com/watch?v=FAKNf8ARzXc
הנה שוער שאלמוניה יכול לצחוק עליו. או יותר נכון, עליה.
http://www.youtube.com/watch?v=FAKNf8ARzXc
הנה שוער שאלמוניה יכול לצחוק עליו. או יותר נכון, עליה.
לא נראה לי (http://www.youtube.com/watch?v=Mz8kmXIYMTA) :grin:.
ארסנאל רוכשת שחקן דרום אמריקאי צעיר נוסף בגילאי נוער אחרי שבקיץ רכשה את דמיאן מרטינז בן ה-17 מאינדפנדיינטה. הפעם מדובר בוולינגטון סילבה, חלוץ בן 17 שמגיע מפלומיננסה הברזילאית בלא פחות מ-4 מיליון יורו.
ארסנאל רוכשת שחקן דרום אמריקאי צעיר נוסף בגילאי נוער אחרי שבקיץ רכשה את דמיאן מרטינז בן ה-17 מאינדפנדיינטה. הפעם מדובר בוולינגטון סילבה, חלוץ בן 17 שמגיע מפלומיננסה הברזילאית בלא פחות מ-4 מיליון יורו.
תלוי את מי שואלים. בפועל, שולם לקבוצה הברזילאית הרבה פחות מהסכום המצוטט, בין הרבע למחצית. האינטרס של המועדון המוכר הוא להציג את התנאים באופן החיובי ביותר עבורו (לא נשדדנו!). ארסנל לא נוהגת לשלם את הסכומים ללא תנאים.
דוגמה יפה מהקיץ האחרון היא העברתו של דארן בנט מטוטנהאם לסנדרלנד. התרנגולים, שרכשו את החלוץ תמורת.16.5 מיליון ליש"ט, דיווחו שהשחקן נמכר תמורת סכום ש"יכול להגיע ל16.5 מיליון ליש"ט" בעוד שסנדרלנד פירסמה שהיא שילמה על השחקן 10.5 מיליון ליש"ט. הצדדים לא משקרים, אלא מציגים את העיסקה באופן הטוב ביותר עבור עצמם. אני לא יודע מה בדיוק בנט אמור לעשות במדי סנדרלנד כדי לסדר לקבוצתו לשעבר 6 מיליון ליש"ט, אבל אם מדובר במשהו ריאלי הוא לבטח בכיוון הנכון (13 שערים ב20 הופעות, כאשר כולם מלבד אחד שערי יתרון\שיוויון\נצחון).
ישנן דוגמאות מפורסמות למדי של עיסקאות כאלה שלא בדיוק הטיבו עם הצד שמצפה לבונוסים. פורטסמות' מכרה את בנג'אני למנצ'סטר סיטי עם כוונה לקבל 7.6 מיליון ליש"ט על השחקן - מחצית הסכום כאשר ירשום את ההופעה החמישים שלו במדי התכולים. זה לא יקרה (מה שכן: הסיטי תקועה עם החוזה שלו, 50,000 ליש"ט לשבוע).
תלוי את מי שואלים. בפועל, שולם לקבוצה הברזילאית הרבה פחות מהסכום המצוטט, בין הרבע למחצית. האינטרס של המועדון המוכר הוא להציג את התנאים באופן החיובי ביותר עבורו (לא נשדדנו!). ארסנל לא נוהגת לשלם את הסכומים ללא תנאים.
קראתי שחלק מהכסף שארסנאל שילמה הגיע לקבוצת אנשי עסקים שמחזיקים בבעלות על חלק מהכרטיס שלו, דבר שהוא בעל סבירות בדרום אמריקה. עוד דבר שהבנתי מחלק מהכתבות זה שארסנאל משלמת עכשיו חלק מהסכום ואת היתר היא תשלם כשהוא יגיע לגיל 18 ויוכל לשחק עבורה. אתה מעורה יותר ממני בארסנאל ככה שאני שואל, כמה מהדברים הנ"ל נכונים?
---------------
אתה יודע מה מעמדו של דמיאן מרטינז, השוער בן ה-17 מאינדפנדיינטה אצלכם? חלק אומרים שהוא מושאל, חלק אומרים שהוא יגיע לתותחנים בגיל 18. אני הבנתי שהוא נרכש. מה קורה איתו בידיוק?
ב"אס" המדרידאי מפרסמים (http://www.as.com/futbol/articulo/fran-merida-ha-firmado-atletico/dasftb/20100105dasdaiftb_11/Tes) שפראן מרידה חתם באתלטיקו מדריד ויעבור אליה אחרי סיום חוזהו ביוני 2010. השמועות בעניין עזיבה אפשרית רצו כבר מספר חודשים, ולמרות הכרזתו של ונגר על הגעה להסכם עם מרידה ושהחתימה היא רק עניין פורמלי, ככל שעבר הזמן ובמיוחד בימים האחרונים (מתחילת השנה מרידה הפך חופשי לדבר עם קבוצות אחרות) הלכו והתגברו הסימנים שמרידה כנראה לא יישאר. אני מנחש שההצלחה של ראמזי תרמה לא מעט להחלטתו אם זה נכון, ההזדמנויות של מרידה היו מעטות עוד לפני כן.
אני אישית לא אצטער אם הוא באמת יילך. לא אהבתי את השחקן ואת הגישה שלו וחשוב מכך לדעתי הוא לא מתאים לליגה האנגלית. יחד עם זאת אין ספק שמדובר בשחקן מוכשר מאד ולא אופתע אם יצליח בספרד.
לעומת זאת, סבב הארכות החוזה של ארסנל נמשך עם תומאס רוזיצקי שחתם אתמול על הארכת חוזה. רוזיצקי שחקן חביב עליי מאד ולדעתי מדובר בהחלטה טובה, ראינו העונה כמה משחקים מעולים שלו ונראה שיש לו גם השפעה חיובית בחדר ההלבשה (http://www.arsenal.com/news/news-archive/tomas-rosicky-signs-new-contract), עם כל הנסיון, האישיות והאיכויות שלו (וגם היותו החבר הכי טוב של פברגאס) (http://www.arsenal.com/news/news-archive/fabregas-i-can-t-wait-to-see-rosicky-return). הבעיה היחידה כמובן היא כמות הפציעות שלו ונותר רק לקוות שהחוזה לוקח את זה בחשבון.
עכשיו לדעתי נותרה לארסנל הארכת החוזה החשובה ביותר של שחקן שחוזהו מסתיים בקרוב, וויליאם גאלאס. אחרי הפיאסקו של תקופתו כקפטן, עושה רושם שגאלאס שם זאת מאחוריו והשנה הוא חזר להיות אחד השחקנים הכי חשובים בקבוצה ותרומתו להצלחה בינתיים בעונה הנוכחית לא תסולא בפז. אם יצליחו גם בזאת, כל שנותר לארסנל הוא "רק" להחתים כמה שחקנים חדשים לחיזוק הסגל...
גם ללא ראמזי בתמונה העתיד של מרידה לא היה מזהיר. כמובן שהייתי רוצה למכור אותו ולא לשחרר אותו, אבל אין לי שום עניין לראות אותו ממשיך בקבוצה. אולי יש לו כישרון, אבל לכדורגל האנגלי הוא מותאם פחות מהברזילאי הממוצע. מרידה עושה את הצעד הנכון (בכך שהוא עוזב, הבחירה באתלטיקו מדריד היא כנראה טעות נוראית), כי הוא כנראה חושב שיש לו עתיד כשחקן הרכב בקבוצה משמעותית. בארסנל הוא לא יגיע לזה.
אני שמח מאוד לראות את רוזיצקי חותם על חוזה חדש. הוא בחור נהדר, שחקן טוב מאוד ואילולא הפציעות אני בטוח שהיה כיום שחקן הרכב בקבוצה.
גאלאס... אני מפחד. רק שונגר לא יתחיל עם הסיפור של "שחקן מעל גיל 30 לא מקבל חוזה ליותר משנה אחת". אני לא רוצה שהוא יסחט את גאלאס בוויכוחים על 5 אלף לשבוע.
גם ללא ראמזי בתמונה העתיד של מרידה לא היה מזהיר. כמובן שהייתי רוצה למכור אותו ולא לשחרר אותו, אבל אין לי שום עניין לראות אותו ממשיך בקבוצה. אולי יש לו כישרון, אבל לכדורגל האנגלי הוא מותאם פחות מהברזילאי הממוצע. מרידה עושה את הצעד הנכון (בכך שהוא עוזב, הבחירה באתלטיקו מדריד היא כנראה טעות נוראית), כי הוא כנראה חושב שיש לו עתיד כשחקן הרכב בקבוצה משמעותית. בארסנל הוא לא יגיע לזה.
אני חושב שלפחות עד לפני שנה בערך, ונגר האמין בו ועתידו בארסנל נראה לא רע בכלל, לפחות מבחינת מתן הזדמנויות (שאצל ונגר לא תמיד תואמות באופן ברור את היכולת). לא יודע מה בדיוק קרה מאז, האם ההתפתחות לא היתה כמצופה או עניינים אחרים (אני חושד שגאזידיס קצת מתערב בכמה דברים אבל זו תחושה בלבד), אבל בסופו של דבר הוא כנראה באמת עושה את הדבר הנכון מבחינתו בכך שהוא עוזב. ולגבי זה שהוא עוזב בלי תמורה, אני חייב להגיד שאני לא מופתע בכלל. כמו שהוא נהג בפעם הראשונה (עם ברצלונה), כך גם עכשיו. מאד מזכיר לי את ההתנהלות של פלאמיני. אפשר לקרוא לזה בוגד, אני מוכן להסתפק בשכיר חרב :wink:. בכל מקרה מדובר בסוג שחקנים שנראה שכל מה שמעניין אותם זו טובתם האישית ושום דבר מעבר לכך ומושגים כמו נאמנות או טובת המועדון לא נמצאים בלקסיקון. ולעניין, אם הבנתי נכון הפיצויים שנפסקו בשעתו עוד לא שולמו לברצלונה (אני חושב שהוכרע שמרידה שבר קדם-חוזה אבל הוגש ערעור) ומכיוון שמרידה הוא זה שמחוייב בהם ולא ארסנל, אזי אם אכן יוכרע שיש לשלם את הפיצויים האלו כנראה שאו אתלטיקו היא זו שתשלם אותם או מרידה עצמו, כך שלפחות לא מדובר בהפסד מבחינת ארסנל*.
גאלאס... אני מפחד. רק שונגר לא יתחיל עם הסיפור של "שחקן מעל גיל 30 לא מקבל חוזה ליותר משנה אחת". אני לא רוצה שהוא יסחט את גאלאס בוויכוחים על 5 אלף לשבוע.אכן זו תהיה טעות קשה לתת לגאלאס ללכת בסוף העונה הזו. נראה אבל שיש תקווה, ונגר מדבר על כך שעם מגנים מגבלות הגיל הן פחותות (http://www.independent.ie/sport/soccer/premier-league/wenger-ready-to-break-rules-to-keep-gallas-2000677.html) כך שעושה רושם שיתגמש. שאלה נוספת היא עד כמה גאלאס רוצה בכלל להישאר.
נקודת מפתח היא החזרה של בנדטנר למועדון בסוף השבוע. אם הבדיקות יראו שהוא לא יהיה כשיר בתקופה הקרובה, לא תהיה לנו ברירה אלא לקנות חלוץ. אני לא יודע מה למה לקוות - כי אני רוצה חלוץ ללא קשר לבנדטנר.אני מסכים איתך לגמרי ואני לא מבין למה זה תלוי בכלל בכשירותו של בנדטנר. ארסנל איבדה שני חלוצים לעומת העונה שעברה, לאחד מהם אף אחד לא מתגעגע ועדיין לארסנל יש חסר ברור בעמדה הזו (בלי שום קשר לכמות השערים המובקעים, במיוחד כשאחד השחקנים הכי חשובים בקבוצה - ארשאבין - מוקרב לשם כך). מילא אם אפשר היה לומר שמדובר במשהו זמני, אבל נראה שאף אחד לא יכול לומר בלב שלם שאפשר לסמוך על ואן פרסי שיהיה כשיר וזמין במשך משהו שקרוב לעונה. אני אישית מחבב את בנדטנר אבל אני לא בטוח שהוא מספיק טוב. מה גורם לך להאמין בו כל כך? (קיבלתי את הרושם שאתה מאד מחזיק ממנו).
מחר מול בולטון אנחנו נפתח עם אדוארדו ואני. פשוט. שונא. אותו.למה?
אני לא יודע מה הציפיות שלך, אבל אני ציפיתי ממנו להרבה העונה ואני מודה שאני מאוכזב. בעונה בה נפצע לפני שנתיים הוא רק התחיל להשתלב אבל היה נראה שהוא בדרך להיות תותח, אם כי בעמדת חלוץ עם דרישות אחרות מאלו של ארסנל הנוכחית. כשהוא בכושר הוא חלוץ מאד חד עם מיקום מעולה ברחבה, ולדעתי יש לו אינטיליגנציה להרחיב את המשחק שלו מעבר לכך באופן שיתאים יותר למערך של ארסנל כחלוץ יחיד למרות שבינתיים זה לא קורה.
נכון לרגע זה לדעתי בנדטנר ואדוארדו שחקנים משלימים, הראשון טוב בהרבה ב"לינק-אפ" והשני (כשהוא בכושר) סקורר טוב יותר. אני מקווה שיימצא מישהו שטוב בשני הדברים. חבל שרוב החלוצים שעונים לשתי הדרישות הם נדירים כל כך וכפועל יוצא - יקרים כל כך (או פצועים עד סוף העונה).
*(עריכה מאוחרת) מסתבר שאולי קפצתי מוקדם מדי והערב הסוכן שלו מכחיש משא ומתן עם אתלטיקו. אם אכן זה המקרה והוא יחדש את חוזהו אז אני לוקח את דבריי בחזרה בכל הקשור לאופיו המוטל בספק, אולי הוא תיקן את דרכיו. נחיה ונראה. בכל מקרה אני עדיין חושב שהוא לא מתאים לארסנל.
למתעניינים, ניתן לראות ראיון בן 20 דקות עם איבן גאזידיס (http://link.brightcove.com/services/player/bcpid29318049001?bctid=60825632001) שהשלים כעת שנה כמנהל המועדון. את תקציר הדברים אפשר לקרוא כאן (http://www.skysports.com/story/0,19528,11095_5841381,00.html).
בתכנית האחרונה של 'פוטבול פוקוס' של ה-BBC שהוקרנה בשבת (http://www.multiupload.com/DOC4XBSQ9B) הוקדש פרק נרחב לארסנל, כולל ראיונות (ארשאבין, קן פרייאר, ויק אייקרז), קצת קטעים היסטוריים, ניתוחים של לי דיקסון ומרטין קיון וכד'.
ארסנל שולחת את הפנומן הצעיר שלה, ג'אק וילשייר, להשאלה בבולטון של קויל עד סוף העונה. (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/b/bolton_wanderers/8488176.stm)
במבט מהיר לעבר לוח המשחקים של התותחנים לא רואים שם שום משחק שממש קשה (חוץ מהסיטי בבית). 6 נקודות הפרש בטבלה זה לא בלתי מחיק בהתחשב במשחקים הקשים שעוד נותרו לצ'ילסי. משמעות הדבר, וינגר עדיין נמצא חזק בתמונת האליפות.
אני לא יודע עד כמה המשפט הנ"ל יעודד את אוהד ארסנל, אבל לעולם אי אפשר לדעת. אם ארסנל ושחקניה יקחו את עצמם בידיים וישחקו עם קצת יותר אש בעיניים הם יכולים לעשות זאת. לארסנל יש את השחקן אולי הטוב ביותר בתפקידו היום והוא זה שצריך להוכיח למה הוא נחשב לאחד כזה. פברגאס צריך, אחת ולתמיד, להוביל את קבוצנו למשהו. גם אם הוא יפסיד את האליפות במחזור האחרון זה משהו. מספיק כבר להגיד חוסר ניסיון, נוער, אלמוניה, דנילסון. הם חייבים להתעלות על עצמם בתקופה שנותרה עד לסיום העונה ולעשות זאת.
גאלאס ו-וירמאלין בהגנה, סונג ופברגאס בקישור, ארשבין ובנטדנר\אדווארדו בחוד... זה אמור להספיק מול קבוצות אמצע טבלה ומטה. צריך רק ריכוז ואחריות.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11661_5977626,00.html
http://soccernet.espn.go.com/world-cup/story/_/id/746422/ce/uk/?cc=4716&ver=global
ואן פרסי עשוי לחזור לעניינים במהלך חודש אפריל.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11661_5977626,00.html
http://soccernet.espn.go.com/world-cup/story/_/id/746422/ce/uk/?cc=4716&ver=global
ואן פרסי עשוי לחזור לעניינים במהלך חודש אפריל.
ובתגובה ארסן ונגר מבקש מכולם להנמיך ציפיות (http://www.arsenal.com/news/news-archive/-don-t-expect-van-persie-back-in-early-april-).
ולעניין אחר, אם מישהו רוצה לצחוק קצת, מומלץ לגשת לקרוא את סשן השאלות ותשובות האחרון של ארשאבין באתר שלו (http://arshavin.eu/news.php?id=510). על דברים כאלו הומצאה המלה 'הזוי' (קרדיט לארסבלוג (http://www.oleole.com/blogs/arseblog) על המציאה). ארשאבין כזה רוסי, נראה לי שהאנגלים פשוט לא יודעים איך לאכול אותו.
חוץ מזה אנדריי השתתף בסשן צילום לחגיגות 25 שנה לפעילות בקהילה של ארסנל, יחד עם אבואה ובנדטנר:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/02/24/article-0-087242EA000005DC-570_468x476.jpg
אפשר למצוא עוד כמה בסדרה כאן (http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1253517/PICTURE-SPECIAL-Different-Strokes-Arsenal-folks-stars-turn-time-community-celebrations.html).
ארסנל פירסמה היום את הדו"חות הכספיים (http://www.arsenal.com/news/news-archive/half-year-financial-results-announced) של חצי-העונה (מסתיימת ב-30 לנובמבר) השנה (השנה הפיננסית הכוללת של ארסנל מסתיימת ב-31 במאי).
יש לציין שהחבר'ה מלונדון יכולים להעלות כמה חיוכים לנוכח התוצאות.
הנתון הבולט ביותר וגם המשמעותי, הוא צמצום החוב של הקבוצה שקטן מ-332.8 מיליון ליש"ט בתקופה המקבילה אשתקד (ו-298 מיליון ליש"ט חוב בסוף מאי) ל-203.6 מיליון ליש"ט.
הרווח לפני מס עמד על 35.2 מיליון ליש"ט.
חשוב לי להדגיש שמה שתרם ביותר לצמצום החוב טמון במכירת דירות בפרויקט הנדל"ן "הייבורי סקוור" (שנבנה על הריסות האצטדיון הישן) ולמעשה הוא הכניס 96.6 מיליון ליש"ט לקופת המועדון (בתקופה המקבילה נמכרו דירות בשווי 58.4 מיליון).
זה למעשה גם דיי מתחבר עם ההודעה הזו, שסיכמה את הדוח"ות של יוני 2009:
פרויקט הנדל"ן הוא ה"להיט"אחרי שבעונה שעברה הכניס הפרויקט ב"הייבורי סקוור" 15.2 מיליון ליש"ט בלבד אזי השנה נמכרו 208 דירות שהניבו הכנסה של 88 מיליון ליש"ט. הרווח התפעולי מהפעילות הנדל"נית עומד על 7.8 מיליון ליש"ט, מה שאומר שארסנל הפכה להיות "מועדון נדל"ן" לא פחות מ'מועדון כדורגל'.
--------------------------------------------
במאמר מוסגר אני אוסיף שחברת London & Stamford הודיעה כי החליטה בנובמבר להשלים רכישה של 146 דירות בפרויקט הנדל"ן "הייבורי סקוור"(שנבנה על הריסות האצטדיון הישן). המשמעות הישירה היא שחברת Arsenal Holdings plc, חברת האחזקות שמאגדת את מועדון הכדורגל ואת פרויקט הנדל"ן, תכניס לחשבונה 41.6 מיליון ליש"ט עבור המכירה. אציין שבשל המצב בשוק הנדל"ן הדירות נאלצה ארסנל למכור את הדירות במחיר הנמוך ב-20% מהערך האמיתי שלהן. ביחד עם המכירה הנוכחית, נמכרו 591 דירות מתוך 655 הדירות שהוצאו למכירה.
יש לציין שהחבר'ה מלונדון יכולים להעלות כמה חיוכים לנוכח התוצאות.
אם אתה בעל מניות אולי כן, אחרת לדעתי זה מעורר, במקביל לחיוכים, הרבה סימני שאלה. אין ספק שביום כזה, עם קריסתה של פורטסמות' וכשזוכרים את אי הוודאות והחשש לגבי יכולותיה של ארסנל לפני שנה-שנתיים כשהמשבר הכלכלי ובמיוחד זה בנדל"ן היה בשיאו, הנתונים נראים מרשימים. יחד עם זאת הדו"חות האלו שוב מעלים את השאלה בדבר הפער בין היכולות הכלכליות של ארסנל כפי שונגר מציגן לאוהדים השכם וערב.
רציתי לשאול אותך, האם מתקיימת הפרדה מוחלטת בין הפעילות הכלכלית (ההכנסות, הרווחים והתשלומים) בתחום הנדל"ן לעומת זו של הכדורגל? או שהכנסות בתחום הכדורגל (למשל ממכירת שחקנים) משמשת גם עבור תשלומי החוב על האיצדטיון ולעומת זאת הרווחים ממכירת הייבורי סקוור יכולים לשמש עבור רכישת שחקנים? כי (אם אין הפרדה כזו) אני מתקשה להבין את הפער בין המצב הכלכלי האיתן של ארסנל לבין ההתנהלות שלה בשוק ההעברות בשנתיים האחרונות.
רציתי לשאול אותך, האם מתקיימת הפרדה מוחלטת בין הפעילות הכלכלית (ההכנסות, הרווחים והתשלומים) בתחום הנדל"ן לעומת זו של הכדורגל? או שהכנסות בתחום הכדורגל (למשל ממכירת שחקנים) משמשת גם עבור תשלומי החוב על האיצדטיון ולעומת זאת הרווחים ממכירת הייבורי סקוור יכולים לשמש עבור רכישת שחקנים? כי (אם אין הפרדה כזו) אני מתקשה להבין את הפער בין המצב הכלכלי האיתן של ארסנל לבין ההתנהלות שלה בשוק ההעברות בשנתיים האחרונות.
mgozinsky,
להבנתי קיממת הפרדה בין הפעילויות השונות, אך היא לא מוחלטת. הכסף בסופו של דבר ניכנס ויוצא דרך הכיס של "חברת האם" - Arsenal Holdings שהיא למעשה מנהלת את קבוצת הכדורגל ואת פעילות הנדל"ן.
דהיינו, לפי הבנתי הכסף בסופו של דבר נימצא תחת קורת גג אחת.
שים לב איך הם מדווחים, יש הפרדה בין הכדורגל לפעילות הנדל"ן, אך בפועל המאזן הכולל הוא תוצאה של שניהם (בכוונה הדגשתי באדום):
http://i46.tinypic.com/n6c7rq.jpg
כל חברה מסודרת מחוייבת לדווח רווחים מפעילויות יעודיות (ייצור טרקטורים, למשל) בנפרד מרווחים מפעילויות מימון למיניהן (מכירת המפעל הישן לממשלה) כדי לא להטעות את המשקיעים. עם זאת, הכסף הולך לאותו הכיס בסופו של יום, בין אם מדובר במכירתו של קולו טורה למכירת דירה.
התמונות מהפציעה של ראמזי מזכירות גם את אותה פציעה של דה סילבה(שזה אותו שבר), שוב כניסה ברוטאלית, שוב קרסול מעוות ושוב פאברגס עומד ליד הפצוע עם הידיים על הראש ומביט בבהלה בתוצאות התיקול.
לדעתי קבוצות כדורגל לא אמורות להתעסק בנדל"ן , קבוצת כדורגל היא קבוצת כדורגל , שלא כמו קבוצת השקעות שמחפשת להיכנס לכמה שיותר תחומי עניין , לפי מיטב ידיעתי אין לארסנל את היידע והיכולות השיווקיות בנושא כדי להיות חברה שמוכרת דירות וייטב למועדון אם יחזרו לשגרה , יבודדו את הנדל"ן מהמועדון כדורגל ויתעסקו בקבוצה הבוגרת ובמחלקת הנערים המעולה של המועדון.
אפשר להגיד שארסנל הביאה את זה על עצמה , כשנכנסה לחובות בעקבות המעבר לאצטדיון החדש , אך ניראה לי שאם הפרויקט כל כך מצליח יהיה אפשר למכור אותו לחברה בריטית חזקה ולהרוויח לא מעט כסף כבר עכשיו , לסגור את רוב החובות ולהפסיק להתעסק בנושא.
מפחיד אותי מאוד שהמועדון יתדרדר לחובות בעקבות כל העסק , נדל"ן זה נושא שסובל מעליות וירידות חדות ולא יודע עד כמה ארסנל מסוגלת לשאת בנטל.
בנוגע לראמזי , פשוט מצער לראות איך השחקנים המוכשרים של הקבוצה פעם אחר פעם נפצעים פציעות קשות וכואבות , אדוארדו , ואן פרסי ועכשיו ראמסי , כולם שחקנים מעולים שכל אחת מהפציעות שהם נפצעו יכולה בקלות לגמור קרירה.
הקבוצות הקטנות באנגליה כבר מזמן הבינו את העובדה, שמול הכדורגל המדהים של הילדודס של ונגר חובה לשחק חזק פן תקבל בראש וחבל שכך המצב.
מקווה בשבילו שיחלים מהר וישוב לשמח אותנו בכל נגיעה שלו לכדור, הילד הזה עוד גדול יהיה.
Andrea Pirlo
28-02-10, 23:37
מפחיד אותי מאוד שהמועדון יתדרדר לחובות בעקבות כל העסק , נדל"ן זה נושא שסובל מעליות וירידות חדות ולא יודע עד כמה ארסנל מסוגלת לשאת בנטל.
פשוט שוק הכדורגל הוא כה רווחי ובטוח שלא שווה להכנס לעסקים כל כך מסוכנים כמו נדל"ן...
רווחי ,לא רווחי , כדורגל הוא התחום העיסוק שלמועדון , או במקרה הזה לחברה , יש את הידע והמוחיות בו .
אתה רואה מצב שקוקה קולה לדוגמא פתאום מחליטה לעסוק בתחום זר לה לחלוטין כמו חומרת מחשבים לדוגמא ? יש מצב , אבל סיכוי אפסי שהם יסכימו ללכת על מהלך כזה אפילו אם הם יחבו שזה רווחי ומשתלם.
כל כניסה לתחום עסקי חדש דורש למידה מעמיקה , שכירת אנשים מקצועיים שיעזרו לך לקחת החלטות קריטיות בנושא ועוד המון דברים שדורשים יידע מקצועי שאין כרגע.
לפחות לפי מה שקראתי בנושא אני יכול להסיק שהמועדון לא מספיק מוכן בנושא וכל עוד זה עיסוק זמני זה עדיין גבולי . אני מקווה מאד שהמועדון לא יהפוך לחברה שמתעסקת בנושא , בדיוק בגלל הנושאים שכתבתתי עליהם בהודעה הזאת ובהודעתי הקודמת בנושא זה.
Andrea Pirlo
01-03-10, 16:34
כל כניסה לתחום עסקי חדש דורש למידה מעמיקה , שכירת אנשים מקצועיים שיעזרו לך לקחת החלטות קריטיות בנושא ועוד המון דברים שדורשים יידע מקצועי שאין כרגע.
ונגר צריך להפסיק להתנהג כקבלן ופברגאס חייב לחדול מלהכין חוזים. הם צריכים להעסיק אנשי מקצוע!
אתה רואה מצב שקוקה קולה לדוגמא פתאום מחליטה לעסוק בתחום זר לה לחלוטין כמו חומרת מחשבים לדוגמא ? יש מצב , אבל סיכוי אפסי שהם יסכימו ללכת על מהלך כזה אפילו אם הם יחבו שזה רווחי ומשתלם.
דוגמא קלאסית. קוקה קולה נמצאת בחובות כמו ארסנל וגם מכניסה סכומים דומים מבחינת יחס. מדוע הם לא פוצחים בנדל"ן??!?!
ונגר צריך להפסיק להתנהג כקבלן ופברגאס חייב לחדול מלהכין חוזים. הם צריכים להעסיק אנשי מקצוע!
כנראה שחוץ מכדורגל אין לך יידע בדבר וחצי דבר , אז בוא נפשט בשבילך את הדברים.
נקח לדוגמא את ונגר , מאמן כישרוני מאוד מבחינת קניית כשרונות צעירים , האם הוא מסתפק רק בכישוריו האישיים ? בהתחשב בכך שמערך הסקאוטינג של ארסנל הוא מהטובים בעולם גם בלי קשר אליו , לא נדמה לי שהוא לא עושה זאת.
תבין , המנהלים של ארסנל לא מסוגלים לנהל גם קבוצת כדורגל וגם לדאוג למכירת בניינים ,וברור לי שלא קח המצב כי חברה חיצונית היא זאת שמתעסקת בכל מה שקשור לבנייה ולמכירה שכן אין לארסנל את היידע לכך , אך עם זאת - ברור לי שלארסנל יש בעלות מסוימת על הנכסים ואני לא חושב שהמועדון מסוגל להיות מספיק מחושב בכדי לדעת מה כדאי לו ומה לא בתחום , אני אישית מעדיף שהמועדון יתעסק בכדורגל בלבד .
יכול להיות שלמכור כרגע את הנכסים תהיה טעות , שכן מחירם העתידי יכול להיות גבוה יותר שכן איני בקיא במהות הנכסים שבבעלות המועדון או בערכי נכסים בנדל"ן בכלל , אך ברור לי שלהישען על מקור כלכלי שאינך בקיא בו ולהיכנס לעסקאות ענק ללא יידע איתן בנושא , סופך בכליון.
דוגמא קלאסית. קוקה קולה נמצאת בחובות כמו ארסנל וגם מכניסה סכומים דומים מבחינת יחס. מדוע הם לא פוצחים בנדל"ן??!?!
הדוגמא של קוקה קולה הייתה רק בכדיי לחדד את הנושא של שליטה בתחום שליטה אחד גדול ועיקרי.
אין לי מושג מה מצבה הכלכלי של חברת קוקה קולה וגם זה לא מעניין אותי , קוקה קולה היא חברה גדולה שמתמחה בתחום מסויים ואני בטוח שאם תעבור לתחום אחר בלי ללמוד אותו דיו , טובה ככל שתהיה , היא לא תוכל לספק את אותם הרווחים כמו בתחום המשקאות.
רוב האנשים העשירים בעולם עשו את הונם מהשקעה בתחום אחד , היה להם מספיק יידע בתחום אחד כדי להפוך את היידע הזה לאיכות שנתגלמה בסופו של דבר במזומנים . ארסנל מתמחה בייצור שחקנים , ובעמידת של קבוצה איתנה באחת הליגות הבכירות באירופה וכדאי לה שתמשיך להתעסק רק בתחום זה , כמובן שאפשר להתעסק גם בתחומים אחרים כמו ציוד הקפי או משהו כזה או אחר , אך לא ללכת לתחום כל כך רחוק.
לדעתי לקחת את ההודעה שלי ביותר מדיי הומור , הציניות המסוימת בתוכן ההודעה שלך לדעתי מציין על חוסר יידע בנושא ולכן בחרת לכתוב הודעה עם אפס תוכן ויותר ניסיון העמדה של האחר בעמדה חלשה , לדעתי זה מציין על חולשה שלך - כדאי שבפעם הבאה שתכתוב תחשוב על קצת יותר תוכן וקצת עובדות ופחות ציניות בשקל וחצי.
ההבדל בין ספורט לבין שאר התחומים העסקיים הוא עצום. קוקה קולה מכניסה כסף מהנושא שבה היא מתעסקת. אצל קבוצת כדורגל, עיקר ההכנסות הוא מכל מה שסובב את הנושא שבו הן מתעסקות. מבחינה כלכלית, הכדורגל הוא יותר הדרך להכנסות ולא ההכנסות עצמן. ארסנל לא יכולה להרוויח מייצור שחקנים (אלא אם כן היא מעוניינת להפוך לווסט האם או לאייאקס), והיא צריכה למצוא דרך להגדיל את ההכנסות שלה אם היא רוצה להתמודד מול צ'לסי ויונייטד מבחינה תקציבית. וזה אומר, בראש ובראשונה, הגדלת איצטדיון. וכאן כבר נכנס החלק הבלתי נמנע של הנדל"ן. תהיה בטוח - ארסנל נעזרת ביעוץ של מומחים בכל הקשור לפרויקט האמירויות. הבעיות שנוצרו נבעו ממשבר הנדל"ן הפתאומי והם לא יכלו לראות את זה מגיע. אם ארסנל היתה נשארת בהייבורי, מצד אחד היא לא היתה נכנסת להלוואות ענק, מצד שני ההכנסות שלה היו הרבה יותר קטנות. ואי אפשר להתמודד עם הכנסות קטנות יותר. בטווח הרחוק, הצעד שארסנל עשתה היה נכון, כי רק עם מיצוי הפונטציאל הכלכלי שלה ארסנל תוכל לעמוד בשורה אחת עם ענקיות היבשת.
כנראה שחוץ מכדורגל אין לך יידע בדבר וחצי דבר , אז בוא נפשט בשבילך את הדברים.
לך אין ידע גם בכדורגל, אתה אידיוט גמור עם פה גדול.
אם מסתכלים על מימון פרויקט האמירויות והצלחת פרויקט הדירות של הייבורי, מגיעים למסקנה שמועדון הכדורגל של ארסנל (לו אנשי המקצוע שלו אכן היו רלבנטיים לדברים הללו - והם לא) הוא אחד מתאגידי הנדל"ן המתוחכמים והמוצלחים ביותר בבריטניה, אם לא בעולם כולו. אם מסתכלים על העניינים מבחינה אמפירית, ארסנל צריכה לסגור את קבוצת הכדורגל ולהרחיב את עסקי הנדל"ן... ואתה - אתה צריך לסגור את הפה.
אם מסתכלים על מימון פרויקט האמירויות והצלחת פרויקט הדירות של הייבורי, מגיעים למסקנה שמועדון הכדורגל של ארסנל (לו אנשי המקצוע שלו אכן היו רלבנטיים לדברים הללו - והם לא) הוא אחד מתאגידי הנדל"ן המתוחכמים והמוצלחים ביותר בבריטניה, אם לא בעולם כולו. אם מסתכלים על העניינים מבחינה אמפירית, ארסנל צריכה לסגור את קבוצת הכדורגל ולהרחיב את עסקי הנדל"ן... ואתה - אתה צריך לסגור את הפה.
אוקיי. אני אדיוט עם פה גדול ואתה סוג של דיקטטור שכל היום עסוק בלבקר אנשים ולדבר בצורה גסה.
קודם כל , מי אתה בכלל שתדבר אליי כך , זה שיש לך מושג לא אומר שמותר לך לדבר כך ובטח לא אומר שאתה מבין טוב מאחרים.
לדעתי , מההיכרות שלי ומקריאה שלי עם תגובות שלך כאן בפורום אני חש לך המון כבוד על הידע העצום שלך בתחום , אך אני שם לב שאתה תמיד תוקפני כלפי אנשים פה ולא מבין מה המטרה שלך בכך , כל הזמן קוטל אנשים כמו מרסס גוקים , מה אתה מנסה להשיג בזה - שאתה אתה הטוב מכולם ? שאתה החכם והמבין מכל ? כל היידע הנרחב שיש לך לא שווה דבר עם אישיות שחצנית במידה מופרזת בכל קנה מידה שהוא.
לעינייננו , לא אמרתי דבר רע על הצלחתו של הפרויקט של ארסנל , כמו שאמרתי שאני חושש שלהסתמך על מקורות כאלה ואחרים שאין לך מושג בהם ואין לך את היידע הדרוש זה סיכון שלא תמיד שווה לקחת וייטב למועדון למכור את הנכסים ולגרוף עד כמה שניתן כבר עכשיו ולא להסתכן בהשקעות כאלה ואחרות בתחום לא יציב.
ניהול מבנה נדל"ן זה עסק מורכב שדורש בעיקר המון מקורות מימון ויציבות כלכלית , וכמובן שעם פרויקטים עצומים כאלה גם בא סיכון אדיר , אני לא יודע עד כמה הפרויקטים האלה גדולים אך תרשה לי להניח שהם שווים לפחות כמחצית משוויה הכלכלי של המועדון , סכום שכמובן ביתר קלות יכול להתהפך ולהביא אף לפשיטת רגל של המועדון .
ארסנל לדעתי מתמחה בכדורגל יותר מאשר היא מתמחה בנדל"ן וזה שבשנה הראשונה היו רווחים כאלה גורפים ממש לא אומר שבשנה הבאה הרווחים יהיו טובים יותר או בכלל ישתוו לרווחי השנה הראשונה.
במסחר , מעריכים עסק לפי התשואה העכשווית והתשואה והרווחים העתידיים שהאנשים צופים לו , כך שלמכור את כל החלק שלה בפרויקט כרגע במחיר מלא ושמן יהיה עסקה לא רעה בכלל למועדון וכמובן נטולת סיכונים.
ארסנל לא יכולה להרוויח מייצור שחקנים והיא צריכה למצוא דרך להגדיל את ההכנסות שלה אם היא רוצה להתמודד מול צ'לסי ויונייטד מבחינה תקציבית. וזה אומר, בראש ובראשונה, הגדלת איצטדיון. וכאן כבר נכנס החלק הבלתי נמנע של הנדל"ן. בטווח הרחוק, הצעד שארסנל עשתה היה נכון, כי רק עם מיצוי הפונטציאל הכלכלי שלה ארסנל תוכל לעמוד בשורה אחת עם ענקיות היבשת.
אני לא נגד הגדלת האיצטדיון , נהפוך הוא, כל עניין הגדלת האצטדיון יעזור רבות בעתיד לארסנל ואין ספק שהוא יתרום , אני פשוט בעד מכירת כל הנכסים מהפרויקט בהיבורי וגריפת רווחים כבר עכשיו ולא להתסכן בכל העסק המתוסבך הזה.
פפיטה,
רד מהסולם הזה בבקשה.
אני קורא את ההודעה שלך ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות, כי זה פשוט מביך מה שרשמת.
ברגע זה רק חיזקת את העובדות שאין לך שמץ של ידע או הבנה על מה שאתה מדבר\כותב.
לאחר כאלו מילים חסרות הבנה שאתה מעלה על הכתב, אל נא תתפלא על ה'כאפות הוירטואליות' שאתה חוטף.
לא סולם ולא נעליים , אני פשוט מביע דעה אישית ולא יותר מכך וזכותי להביע דעה זאת.
ולא משנה עד כמה מילותיי חסרות הבנה , שום דבר לא מצדיק את קריאת אחד המנהלים פה כלפיי בכינוי 'אידיוט' , זה פשוט אבסורד.
ודרך אגב NO1 לא מבין מה ההודעה שלך תורמת לנושא , יכלת בקלות לשלוח לי את אותה ההודעה כהודעה פרטית , רק כנראה שבפורום הזה אנשים אוהבים לעמוד לצידו של מר. כל יודע שקרא לי בכינוי כזה או אחר לעיל.
פיפטה,
אין פסול בלהביע דעה אישית, אך הבעיה פה שהדעה שלך רחוקה מרחק רב מהמציאות ולמרות שהערו לך על כך, עדיין המשכת ללכת עם הראש בקיר במקום לנסות ללמוד ולהבין את טעותך.
במקרה הנ"ל יש פה שחור ולבן, אין אמצע. זה כמו שאני אגיד לך ש"מחר השמש לא תיזרח", גם במשפט זה הבעתי דעה אישית. האם הוא נכון? האם יש לו הצדקה? האם הוא מסתמך על עובדות?
אני מציע לך בחום לצאת מהעיניין האישי שאתה מכניס את עצמך אליו בכוח. זה לא אתה נגד שאר העולם, ו'לייזר' הוא כניראה בן-אדם מספיק בשל ובוגר שלא זקוק לאנשים שכמותי, שיעמדו לצידו ויצדיקו את עמדתו. נוצר בי הרושם שהוא יכול להיסתדר בכוחות עצמו.
הבעיה היא שאתה כניראה לא רוצה\מעוניין לילמוד. אי-לכך, הדבר היחדי שנישאר לי לקוות, שבבוא העת אתה תצליח להבין כמה ההודעה הקודמת שלי תרמה לך, לדיון, לנושא ולפורום בכלל.
לבטח תרמה יותר מההודעות שלך, שבטעות עוד מישהו עלול לחשוב שהצדק עמך בנושא זה.
PIpita:
מי אתה שתתלונן על הגישה שלי? אתה זה שכתב למשתמש אחר את המילים הבאות: "כנראה שחוץ מכדורגל אין לך יידע בדבר וחצי דבר , אז בוא נפשט בשבילך את הדברים." באופן עקרוני, אין לי שום בעיה עם המילים עצמן, אלא עם העובדה שאומר אותן אידיוט גמור. אתה לא בעמדה ללמד אף אחד כאן על מימון, נדל"ן, סיכון או כל דבר אחר. כל מה שכתבת על הנושא לא נכון לחלוטין (לא פשע) ועשית זאת עם גישה מצחינה (פשע).
מועדון הכדורגל של ארסנל, כפי שכבר נרמז לך בעדינות (אליה הגבת בגועל מתנשא שרק ילד חסר מושג יכול לייצר), לא מנוהל על ידי כדורגלנים או מאמנים, אלא על ידי אנשי עסקים שמבינים בנדל"ן ומימון הרבה יותר מאשר בכדורגל. הביזאר הוא מה שמתרחש בריאל מדריד, בה איל הון - שהוא במקרה גם קבלן בניין - שמנהל את המועדון מתעסק בצד המקצועי. האדם שהיה אחראי על כל הנושאים הללו בין 2000 ל2008 היה קית' אדלמן, בעל נסיון עצום בניהול כל דבר שיכול לעלות לך בראש - בנקים, רשתות חנויות, נדל"ן, רשתות טלוויזיה וכו'. זה אדם שתאגידים בשווי עשרות מיליארדי דולרים הושיבו אותו בכיסאות הבכירים ביותר. הוא ראש הפירמידה. תחתיו? אותו סוג של אנשים, שמוכנים לעבוד במועדון כדורגל כמעט כטובה לאנושות. שאלת המומחיות מגוחכת. הסיבה שמועדון הכדורגל של ארסנל כל כך רווחי היא לא מזל: הוא מנוהל בשמרנות כלכלית שלא הייתה מביישת את אחרון הקמצנים.
עכשיו שטיפלנו באנשים שאתה מטיל ספק ביכולתם להתמודד עם האתגר, נפנה אליך - זה שחושב שיש לו את הזכות להטיל ספק:
ניהול מבנה נדל"ן זה עסק מורכב שדורש בעיקר המון מקורות מימון ויציבות כלכלית , וכמובן שעם פרויקטים עצומים כאלה גם בא סיכון אדיר , אני לא יודע עד כמה הפרויקטים האלה גדולים אך תרשה לי להניח שהם שווים לפחות כמחצית משוויה הכלכלי של המועדון , סכום שכמובן ביתר קלות יכול להתהפך ולהביא אף לפשיטת רגל של המועדון .
עלותו של פרויקט הנדל"ן (במידה הוא היה הפוך לאסון מוחלט שלא מכניס אפילו אגורה שחוקה בודדת) היא פחות מ10% משווי המועדון ולא הייתה שום אפשרות שהוא יביא למשהו שמתקרב לפשיטת רגל של המועדון. שוב: המועדון מנוהל על ידי אנשים הרבה יותר חכמים ממך שלא לוקחים סיכונים מהסוג הזה. הפיכת האצטדיון הקודם לפרויקט דירות (האם ידעת בכלל שזה אופי הפרויקט? ברור שלא), הייתה רעיון חכם שהצליח להוכיח את עצמו כרווחי למרות שהכל קרה במהלך משבר הנדל"ן הגדול ביותר בהיסטוריה המודרנית של בריטניה. כמה מומחי הנדל"ן הגדולים ביותר סבלו מרווחים מזעזעים בתקופה הזו ואתה חושב שחבורה של מעכרים ממועדון הכדורגל של ארסנל תפסה את הפוקס של החיים?
לפני שהתחלת ללמד את הנהלת ארסנל והפורום הזה "מסחר", נדל"ן ומימון לא טרחת אפילו ללכת ולבדוק את אופי הפרויקטים, סדר הגדול שלהם ואת האנשים שמנהלים אותם (ולהם אין שום קשר לכדורגל: בדיוק כמו לאנשים שמנהלים את רוב מועדוני הכדורגל הגדולים). הדבר היחיד בו לא טעית הוא בתיאור הגישה שלי: אתה ג'וק שיכלי וזה מתפקידי לשמור על הפורום הזה נקי מטמטום יהיר - ולכן לרסס. פסססססססס. תמות.
http://soccernet.espn.go.com/world-cup/story/_/id/750456/ce/uk/?cc=null&ver=us
He is not wrong
נראה לי שונגר לא מסכים: "לא רק שיש לו מוח לכדורגל, יש לו מוח" :grin:. תשובה טובה לא פחות היתה של וולקוט אתמול על המגרש. שער יפה ומשחק טוב מאד שלו, והוא היה יכול לסיים את המשחק גם עם שניים שלושה בישולים אילולא רצף החמצות מסמרות שיער של בנדטנר. אני אישית לא התייאשתי מת'יאו, נראה שונגר באמת מאמין בו ויכול להיות שהיכולת הגרועה שלו היא באמת תוצאה בעיקר של כושר לקוי וחוסר בטחון בגלל כל הפציעות.
בכלל אתמול היה יום טוב לצעירי ארסנל, גם במדי קבוצות אחרות. ג'ק ווילשיר הבקיע את השער הראשון שלו (http://www.youtube.com/watch?v=LEImCPgeUUo) (מהלך מתחיל ב-0:25) בפרמייר ליג במשחק השלישי שלו בהרכב הפותח (עושה רושם שהבחירה בבולטון היתה טובה למרות הכל, קויל עומד במלה שלו ונותן לו לשחק). ג'יי סימפסון עם עוד שער במדי QPR בצ'מפיונשיפ אבל שחקן ארסנל המצטיין בליגה זו אתמול היה כנראה ג'יי אחר, ג'יי עמנואל תומס - JET - עם שני שערים ובישול, אחרי שהגיע רק לפני שבוע לדונקסטר רוברס. קראתי שכשירד קיבל סוג של "סטנדינג אוביישן" מאוהדי שתי הקבוצות, וגם המאמן שלו (אודירסקול מאמנה של של 'דוני') התמוגג. לארסנל יש הרבה שחקנים בהשאלה כרגע ורובם הגדול משחקים באופן קבוע, בנוסף לאלו שצויינו כאן יש את לנסברי ובארטלי בצ'מפיונשיפ וסצ'זני שמשחק כשוער בליגה הראשונה (כלומר השלישית) ואמור להיות הטוב מבין שוערי ארסנל (לא אומר הרבה, אז אוסיף שהדיווחים עליו מצויינים). מסקרן מה יהיה איתם בעונה הבאה.
http://www.doncasterroversfc.co.uk/javaImages/8c/18/0,,10329%7E8657036,00.jpg http://www.doncasterroversfc.co.uk/javaImages/8b/18/0,,10329%7E8657035,00.jpg
JET חוגג
חוץ מזה יש כאן מאמר על ראמזי, הפציעה והטיפול החדשני שהוא מקבל (http://www.newsoftheworld.co.uk/sport/football/749013/REMARKABLE-DEVELOPMENTS-FOR-RAMSEY.html) (מקור מפוקפק באופן כללי אבל במקרה המדובר זה מאמר אינפורמטיבי למדי).
http://sports.walla.co.il/?w=//1649914
GrouchoMax
08-03-10, 14:03
לקראת המפגש מול פורטו מחר בערב ניצבת ארסנל בפני פגיעות קשה. לא רק שססק פאברגס סובל מפציעה בשריר הירך (http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-fabregas-has-a-hamstring-problem) וההחלטה לגבי שיתופו תוכרע סמוך למשחק, התקשורת האנגלית מתייחסת בהרחבה לפציעה ולהימור שעשוי לקחת ונגר לגביו (1 (http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/arsenal/7393003/Arsenal-set-to-gamble-on-Cesc-Fabregas-injured-hamstring.html), 2 (http://www.guardian.co.uk/football/2010/mar/07/arsene-wenger-cesc-fabregas-porto)), ובכך מסמנת את הכוכב הספרדי של ארסנל בצבעי מטרה המועדים לפורענות פורטוגלית. שש עבירות ספג הספרדי במפגש הראשון, כשהוא סובל מהתגרויות רבות ומתאקלים פרועים, למישהו עדיין מקונן הספק שהטקטיקה האלימה לא תחזור על עצמה בשנית?
אם אכן ססק יעלה בהרכב, המפתח לנצחון אנגלי במפגש בראש ובראשונה נעוץ בכוכב הספרדי. ביכולת שלו להמנע מתאקלים פרועים, מהחזקות כדור מיותרות ומהחמרת הפציעה בירך וכמובן במידת ההחמרה בה יבחר לנקוט השופט. הולך להיות חם!
פברגאס בחוץ סופית למשחק מחר. (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8553843.stm)
ונגר, בצדק, לא יסכן את השחקן הכי טוב שלו. הוא סובל מהמסטרינג שבפעם האחרונה הוא סבל ממנו הוא הושבת לשלושה שבועות. הפעם, זה עשוי להיות קצת פחות.
כשאני רואה את ארסנל, אני לוקח בחזרה כל תלונה שלי לגבי מצב הפצועים במדריד בתקופה זו או אחרת. הכל מתגמד אל מול המצב באמרויות, כל שנה בכל רגע נתון חצי הרכב מושבת. ארון התארים של ארסנל היה נראה אחרת בשנים האחרונות אם קצב הפציעות אצלה היה כשל קבוצה ממוצעת.
אני פשוט לא מאמין שונגר אפילו לא כלל את פאברגאס בהרכב, הוא שחקן מאוד מרכזי במשחק של ארסנל ביחד עם ואן פרסי, שגם כן פצוע.
אני לא רואה איך לארסנל הולך להיות חיים קלים נגד פורטו, קבוצה מאוד התקפית,ששנה שעברה כבשה פעמיים באולד טראפורד במסגרת ליגת האלופות כאשר הגיעו עד רבע הגמר.
איזה הרכב? הבנאדם פצוע בהמסטרינג שאולי ישבית אותו לעוד שבוע. איך הוא ישחק תגיד לי?
בתקווה שגם פרגי לא יסכן את הכוכב הראשי שלו מחר!
Passing game
19-03-10, 06:39
ונגר אומר שפברגאס, רוזיצקי וקרלוס וולה כשירים למשחק בשבת מול ווסטהאם. גם סונג חוזר אחרי ההשעייה. עם כל החזרות האלה, אני מאד מקווה לראות את ארסנל משחקת התקפי עם פברגאס ועוד קשר הגנתי באמצע, שלישיית קשרים התקפיים שכוללת את נאסרי, רוזיצקי וארשאבין מאחרי החלוץ קרלוס וולה הנהדר.
הייתי שמח אם לייזר או כל אחד אחר היה מביא רשימה מעודכנת של נעדרי ארסנל,סיבת העדרות וחזרה משוערת.
הייתי שמח אם לייזר או כל אחד אחר היה מביא רשימה מעודכנת של נעדרי ארסנל,סיבת העדרות וחזרה משוערת.
במילים: ואן פרסי כנראה גמר את העונה ואם יחזור זה יהי לשבועיים האחרונים. גאלאס עם פציעה מסתורית ובלתי נגמרת. אני לא מצפה לראות אותו בכושר מלא עד סוף החודש הזה. האחרים גמרו את העונה.
A Ramsey Broken Leg (http://www.physioroom.com/injuries/calf_and_shin/tibia_fibula_fracture_sum.php) no return date
W Gallas Calf Muscle Strain (http://www.physioroom.com/injuries/calf_and_shin/calf_strain_sum.php) Apr
K Gibbs Metatarsal Fracture (http://www.physioroom.com/injuries/ankle_and_foot/metatarsal_fracture_full.php) May
R Van Persie Sprained Ankle (http://www.physioroom.com/injuries/ankle_and_foot/ankle_sprain_sum.php) 24th Apr
J Djourou Knee Injury (http://www.physioroom.com/injuries/knee/index.php) 24th Apr
ארסן ונגר מדבר ואומר שרובין ואן פרסי יחזור לפעולה בחודש הבא. (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8582417.stm)
עם כמה שאני אוהב את רובין, אני לא חושב שהוא יוכל לתרום לארסנל העונה. מול ברצלונה סביר להניח הוא לא יהיה כשיר לשני המפגשים (וגם אם כן, הוא עדיין יהיה חלוד מאוד), ובליגה אני באמת מאמין שבנדטנר יכול לעשות את העבודה מול שאר הקבוצות שנותרו לנו (רק מול טוטנהאם ואולי סיטי אני רואה בעיה). כולי תקווה שיהיה כשיר למונדיאל כי שחקן כמוהו שווה הרכב, אבל בגלל הפציעה המרגיזה הזאת אני לא חושב שואן מרוויק יתחשב בו. בכל מקרה, מקווה שיחזור כמה שיותר מהר למגרשים וכמובן שאני לא אתנגד שהוא יחזור אלינו.
פוסט מקסים על האווירה בהייבורי בשנות השבעים, ובכלל החוויה באיצטדיוני הכדורגל האנגלים של פעם (http://goonerholic.com/?p=2259) (לפני המעבר ל-all-seaters).
פברגאס יחמיץ את שאר העונה. (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8598122.stm)
אתמול במהלך התיקו מול ברצלונה, פברגאס עלה לא כשיר במאה אחוז והפציעה החמירה אחרי השער בפנדל. הקפטן יעדר ל6 שבועות.
http://www.tuttosport.com/images/71/C_3_Media_858971_immagine_l.jpg
סקאי איטליה מדווחת אתמול ע"י פרשנה ג'יאנלוקה דה-מארזיו שארסנל מעוניינת מאד בשירותי שוער יובנטוס ג'יג'י בופון לעונה הבאה ומוכנה לרכוש אותו בקיץ.
...ומצד שני, חלק מהתקשורת הבריטית מדווחת שהיוזמה למהלך היא של יובנטוס שמעוניינת בפברגאס ומוכנה להציע בתמורה את מלו ובופון.
למי להאמין? אם בכלל?
http://www.skysports.com/story/0,19528,12876_6152260,00.html
http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=786260&sec=england&cc=4716&cc=5739
שוב מגדישים את הסאה.
מרוואן צ'מאק משלים את מעברו לארסנל.
http://www.arsenal.com/news/news-archive/marouane-chamakh-completes-move-to-arsenal
José Mourinho
21-05-10, 19:54
לדעתי ארסנל עשתה החתמה נכונה מאוד.
שמאח שחקן שעשה השנה התקדמות נפלאה. יש לו משחק ראש נהדר ובעיטה אדירה, לדעתי ונגר יהפוך אותו לשחקן ברמות הגבוהות, ונגר אוהב ללכת על צעירים אבל שמאח לא כל כך צעיר, אבל בכל זאת החתמה טובה.
סרטון של מרואן צ'מאח מציג את החולצה עם ונגר
http://www.arsenal.com/news/news-archive/free-video-chamakh-signs-for-arsenal
צ'מאח שחקן טוב, אך השאלה היא איפה הוא יוצב במערך של ארסנל? האם הוא בתור שחקן רוטציה או בתור שחקן הרכב?
אם הוא מגיע בתור שחקן הרכב, אז אני לא רואה היכן הוא משתלב למען האמת במערך הנוכחי. הוא לא שחקן כנף בשום מובן, אלא משחק כחלוץ שפיץ, ואני לא רואה את רובין ואן פרסי מועמד לעזוב את הקבוצה, או חלילה יורד לספסל בשבילו.
במערך הנוכחי של ארסנל יש מקום לשני שחקני אגף(ארשבין, נאסרי) וחלוץ אחד(ואן פרסי, בהמשך העונה זה היה בנדטנר), אלא מה ארסנל רוצה לעבור למערך של 4-4-2, שכן זהו מערך טיפה יותר בעייתי עבור שחקן כמו אנדריי ארשאבין, שעליו דווקא יש כמה ספקולציות בנוגע לעזיבתו את הקבוצה.
מה דעתכם?
קודם כל ארשאבין יכול ללכת לעזאזל ללא קשר למערכים, שמאקים וכל שאר שמוקים. חבל מאוד שבארסה לא נענית לחיזורים שלו.
אני לא יודע מי זה שמאח (כי 10 משחקים זה כלום), אבל הוא לא מיועד להרכב אלא אם יוכיח את עצמו כשחקן מהרמה הגבוהה ביותר. הוא לבטח לא מגיע עם הבטחה ל90 דקות במשחק הפתיחה. אם הוא חלוץ חוד טוב אז ואן פרסי יכול לשחק בצד ימין\שמאל של ההתקפה עבורנו, בדיוק כפי שהוא עושה בהולנד או לחלופין להיות חלוץ שני ב4-4-2 כשארשאבין נמצא בקבוצה אחרת (יהיה מצער לספסל אותו, אפשר לעשות עליו כסף לא רע). לכל הפחות הוא "ידיח" את ואן פרסי מההרכבים בגביעים האנגליים שזה כבר שיפור.
סרטון של מרואן צ'מאח מציג את החולצה עם ונגר
http://www.arsenal.com/news/news-arc...ns-for-arsenal (http://www.arsenal.com/news/news-archive/free-video-chamakh-signs-for-arsenal)
ונגר נראה חולה.
לדעתי מראן צ'מאח יקבל את חולצת ההרכב מהרגע הראשון.
חלוץ נהדר שנתן את עונת השיא שלו אשתקד. יודע לממקם את עצמו היטב ברחבה, ובנוסף לכך הוא אחד מהנוגחים הטובים כיום.
ואן פרסי נחשב לאחד השחקנים שנפצעים בתדירות הכי גבוהה, ולארסנל אסור להמר שהוא ישלים עונה בלי פציעות ולכן הרכישה של צ'מאח נראית לי כדבר חיובי ביותר.
אני מאוד מקווה שארסנל תוכל לתת פייט בשנה הבאה בפריימרליג.
נ.ב: שארשאבין יתחיל להתעסק בקבוצה שלו, ולא רק בעצמו...
Schmeichel
22-05-10, 00:28
קודם כל ארשאבין יכול ללכת לעזאזל ללא קשר למערכים, שמאקים וכל שאר שמוקים. חבל מאוד שבארסה לא נענית לחיזורים שלו.
אני לא יודע מי זה שמאח (כי 10 משחקים זה כלום), אבל הוא לא מיועד להרכב אלא אם יוכיח את עצמו כשחקן מהרמה הגבוהה ביותר. הוא לבטח לא מגיע עם הבטחה ל90 דקות במשחק הפתיחה. אם הוא חלוץ חוד טוב אז ואן פרסי יכול לשחק בצד ימין\שמאל של ההתקפה עבורנו, בדיוק כפי שהוא עושה בהולנד או לחלופין להיות חלוץ שני ב4-4-2 כשארשאבין נמצא בקבוצה אחרת (יהיה מצער לספסל אותו, אפשר לעשות עליו כסף לא רע). לכל הפחות הוא "ידיח" את ואן פרסי מההרכבים בגביעים האנגליים שזה כבר שיפור.
ונגר נראה חולה.
נראה כמו הגירסא היותר שחצנית של כריסטיאנו רונאלדו :wink:.
וונגר באמת לא נראה כאן טוב.
לייזר ושאר אוהדי ארסנל כאן - מעניין אותי לדעת איך אוהדי ארסנל מרגישים לגבי הזלזול המתמשך של ונגר (זלזול מופגן יש לומר) במשחקי הגביע האנגלי והקרלינג קאפ.
לא שאני מעריך יתר על המידה את המוסדות הללו (לפחות לא את הקרלינג קאפ) אך אני יודע שהגביעים היו הלחם וחמאה של יונייטד בשנים החשוכות שלאחר באזבי ואני אישית תמיד מרוצה כשאני רואה את יונייטד מצליחה בהם. ניתן גם למנף זכייה בגביע להצלחות אחרות (צבירת מומנטום והאופציה לדאפל או טריפל יכולה להפוך עונה רדומה לסוערת במיוחד).
אני גם יודע כי בגמר הFA של 2006 בין מילוול ליונייטד צפו 9 מיליון אנשים. כמות לא מבוטלת.
כך שפיננסית, ייתכן וזכייה בגביע שווה את העייפות של הסגל.
אני מודע לכך שגביע הליגה הוא הלחם והחמאה של מנצ'סטר יונייטד, אבל הוא ממש-ממש-ממש לא מעניין אותי. ההפסד שלנו בגמר ב2007 כמעט ולא הטריד אותי - כמעט והיה לי חשוב יותר לנצח את התרנגולות בחצי (והרבע גמר בכלל נתן לי התקף לב בגלל הרביעייה של פח הזבל הברזילאי המושאל - חששתי שעוד נחתים אותו בטעות בגלל המפעל הדפוק הזה).
בהודעה אחרת פרטתי את המשתתפות בגמרים של הFA מאז 2000:
ליברפול (3) - ארסנל (2)
ארסנל (1) - צ'לסי (6)
ארסנל (2) - סאות'האמפטון (8)
מנצ'סטר יונייטד (3) - מילוול (12312312312)
ארסנל (2) - מנצ'סטר יונייטד (3)
ליברפול (3) - ווסטהאם (9)
צ'לסי (2) - מנצ'סטר יונייטד (1)
פורטסמות' (8) - קארדיף (12312312321)
צ'לסי (2) - אברטון (5)
צ'לסי (1) - פורטסמות' (20)
Are we really that bad?
Sun. 17 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=270022) Bolton Wanderers (http://soccernet.espn.go.com/team?id=358) 0 - 2 Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 23,893 English Premier League
Wed. 20 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=269949) Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 4 - 2 Bolton Wanderers (http://soccernet.espn.go.com/team?id=358) 59,084 English Premier League
Sun. 24 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=285993) Stoke City (http://soccernet.espn.go.com/team?id=336) 3 - 1 Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 19,735 English FA Cup
Wed. 27 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=269948) Aston Villa (http://soccernet.espn.go.com/team?id=362) 0 - 0 Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 39,601 English Premier League
Sun. 31 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=270106) Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 1 - 3 Manchester United (http://soccernet.espn.go.com/team?id=360) 60,091 English Premier League
במצב של 1-1 ונגר שלח למגרש את ארשאבין, אדורדו ו-ראמזי. כולם שחקנים מנוסים יותר מאלו אותם הוא החליף. איתם על המגרש - וססק בהרכב מהדקה הראשונה - הפסדנו 3-1.
What were we supposed to do?
צ'מאח עשה עליי רושם מאוד חיובי במהלך העונה, מהמעט שראיתי אותו. מאוד חד, מהיר, משחק ראש מעולה. הסטטיסטיקה שלו לא מרשימה במיוחד אבל אולי בקבוצה יותר הרפתקנית מבורדו הוא ישדרג את עצמו. די התאכזבתי בינואר כשהוא הודיע חד משמעית שלא יעבור לליברפול אלא רק לארסנל. הוא נראה לי מסוג השחקנים שיכולים להשתלב יפה בארסנל. הוא נראה לי מתאים לה יותר מבנדטנר.
אמנם הוא לא נחשב לטופ-קלאס אך אני שמח שהמרוקאי חתם אצלנו. משחק ראש מהטובים באירופה שהכריע השנה כמעט את כל המשחקים בהם בורדו ניצחה בצ'מפיונס.
חובת ההוכחה על המרוקאים - יצטרכו להוכיח לנו שמלבד לבשל מדהים, הם גם יודעים לכבוש. :wink:
Schmeichel
24-05-10, 19:48
אני מודע לכך שגביע הליגה הוא הלחם והחמאה של מנצ'סטר יונייטד, אבל הוא ממש-ממש-ממש לא מעניין אותי. ההפסד שלנו בגמר ב2007 כמעט ולא הטריד אותי - כמעט והיה לי חשוב יותר לנצח את התרנגולות בחצי (והרבע גמר בכלל נתן לי התקף לב בגלל הרביעייה של פח הזבל הברזילאי המושאל - חששתי שעוד נחתים אותו בטעות בגלל המפעל הדפוק הזה).
בהודעה אחרת פרטתי את המשתתפות בגמרים של הFA מאז 2000:
ליברפול (3) - ארסנל (2)
ארסנל (1) - צ'לסי (6)
ארסנל (2) - סאות'האמפטון (8)
מנצ'סטר יונייטד (3) - מילוול (12312312312)
ארסנל (2) - מנצ'סטר יונייטד (3)
ליברפול (3) - ווסטהאם (9)
צ'לסי (2) - מנצ'סטר יונייטד (1)
פורטסמות' (8) - קארדיף (12312312321)
צ'לסי (2) - אברטון (5)
צ'לסי (1) - פורטסמות' (20)
Are we really that bad?
Sun. 17 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=270022) Bolton Wanderers (http://soccernet.espn.go.com/team?id=358) 0 - 2 Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 23,893 English Premier League
Wed. 20 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=269949) Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 4 - 2 Bolton Wanderers (http://soccernet.espn.go.com/team?id=358) 59,084 English Premier League
Sun. 24 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=285993) Stoke City (http://soccernet.espn.go.com/team?id=336) 3 - 1 Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 19,735 English FA Cup
Wed. 27 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=269948) Aston Villa (http://soccernet.espn.go.com/team?id=362) 0 - 0 Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 39,601 English Premier League
Sun. 31 FT (http://soccernet.espn.go.com/match?id=270106) Arsenal (http://soccernet.espn.go.com/team?id=359) 1 - 3 Manchester United (http://soccernet.espn.go.com/team?id=360) 60,091 English Premier League
במצב של 1-1 ונגר שלח למגרש את ארשאבין, אדורדו ו-ראמזי. כולם שחקנים מנוסים יותר מאלו אותם הוא החליף. איתם על המגרש - וססק בהרכב מהדקה הראשונה - הפסדנו 3-1.
What were we supposed to do?
המשחק מול סטוק בFA CUP
Lukasz Fabianski (http://www.arsenal.com/first-team/players/lukasz-fabianski)
Francis Coquelin (http://www.arsenal.com/reserves-youth/players/francis-coquelin)
(68)Sol Campbell (http://www.arsenal.com/first-team/players/sol-campbell)
Mikael Silvestre (http://www.arsenal.com/first-team/players/mikael-silvestre)
Armand Traore (http://www.arsenal.com/first-team/players/armand-traore)
Craig Eastmond (http://www.arsenal.com/reserves-youth/players/craig-eastmond)
Denilson (http://www.arsenal.com/first-team/players/denilson)
Cesc Fabregas (c) (http://www.arsenal.com/first-team/players/cesc-fabregas)
Jay Emmanuel-Thomas (http://www.arsenal.com/reserves-youth/players/jay-emmanuel-thomas)
(68)Theo Walcott (http://www.arsenal.com/first-team/players/theo-walcott)
(68)Carlos Vela (http://www.arsenal.com/first-team/players/carlos-vela)
ממוצע הופעות בהרכב הפותח פר שחקן: 13.55
המשחק מול ווסטהאם בFA CUP:
Lukasz Fabianski (http://www.arsenal.com/first-team/players/lukasz-fabianski)
Bacary Sagna (http://www.arsenal.com/first-team/players/bacary-sagna)
William Gallas (http://www.arsenal.com/first-team/players/william-gallas)
Thomas Vermaelen (http://www.arsenal.com/first-team/players/thomas-vermaelen)
Mikael Silvestre (c) (http://www.arsenal.com/first-team/players/mikael-silvestre)
Fran Merida (http://www.arsenal.com/reserves-youth/players/fran-merida)
(65)Aaron Ramsey (http://www.arsenal.com/first-team/players/aaron-ramsey)
<LI class=yellowcard>Alex Song (http://www.arsenal.com/first-team/players/24021/alexandre-song)
Jack Wilshere (http://www.arsenal.com/first-team/players/jack-wilshere)
(65)Carlos Vela (http://www.arsenal.com/first-team/players/carlos-vela)
Eduardo (http://www.arsenal.com/first-team/players/eduardo)
ממוצע הופעות:13.2
משחק מול סטוק בליגה:
Manuel Almunia (http://www.arsenal.com/first-team/players/manuel-almunia)
Bacary Sagna (http://www.arsenal.com/first-team/players/bacary-sagna)
William Gallas (http://www.arsenal.com/first-team/players/william-gallas)
Thomas Vermaelen (http://www.arsenal.com/first-team/players/thomas-vermaelen)
Armand Traore (http://www.arsenal.com/first-team/players/armand-traore)
(88)Denilson (http://www.arsenal.com/first-team/players/denilson)
Samir Nasri (http://www.arsenal.com/first-team/players/samir-nasri)
Cesc Fabregas (c) (http://www.arsenal.com/first-team/players/cesc-fabregas)
Emmanuel Eboue (http://www.arsenal.com/first-team/players/emmanuel-eboue)
(54)Tomas Rosicky (http://www.arsenal.com/first-team/players/tomas-rosicky)
(45)Andrey Arshavin (http://www.arsenal.com/first-team/players/andrey-arshavin)
ממוצע הופעות של 22.8
לדעתי ההבדל די מדהים, למרות שבחרתי משחק שרירותי ולא התחשבתי בתקופה בה נערך או במשתנים כמו פציעות וההשפעה הסטטיסטית של השוער.
אני חושב כי ונגר לא לוקח את הגביעים ברצינות וזוהי זכותו (אם זכור לי נכון ונגר הודה פעם כי הגביעים השונים לא חשובים לו במיוחד, מה שמאשש את המסקנה).
השאלה היא האם זה מפריע לאוהדים.
אני חושב שברוב המוחלט של המקרים - כולל מול סטוק ווסט-האם - ארסנל שלחה 11 שחקנים שאמורים ומסוגלים לנצח את היריבה. זה לא זלזול מופגן (בשביל זה יש את גביע הליגה).
גבע מקומי לא מעניין אותי יותר מדי. גביע הליגה חסר משמעות, הגביע האנגלי הוא נחמד אבל אני רוצה אליפות או ליגת אלופות.
אגב: תריץ את הממוצע הזה בשנית ללא השוערים. אלמוניה לבדו אחראי על כשליש מהפער הממוצע בגילאים (לפביאנסקי ארבע הופעות ליגה; לאלמוניה 30). גם הנוכחות של סול קאמבל מטעה - הוא היה משחק יותר לו היה מבלה עונה מלאה במועדון.
http://www.independent.co.uk/sport/football/transfers/arsenal-close-on-koscielny-as-campbell-talks-to-celtic-2013818.html
ארסנל סגרה כמעט סופית עם לורנט קוסלייני, בלמה הצרפתי של לוריינט מהליגה הצרפתית תמורת כ8 מיליון פאונד. עוד רכישה קלאסית של ונגר. צרפתי צעיר בזול. די חבל עבור ארסנל שונגר לא יוצא מהקונספציה שלו לגבי רכש. הגיע הזמן שהוא יוסיף כמה מיליונים ויקנה בלם מנוסה יותר, רצוי מהפרמייר ליג, כמו למשל קייהיל.
עוד שבועיים הפריימרליג נפתחת, למה אין נושא מעודכן על ארסנל?
עוד שבועיים הפריימרליג נפתחת, למה אין נושא מעודכן על ארסנל?
יש מצב אתה לוקח יוזמה?
אני אנסה לפתוח דיון ראוי אבל לא בטוח שיצליח...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.